Yallo גייסה 4 מיליון דולר בהובלת קרן כרמל
החברה פיתחה יישום ענני שמאפשר להקליט שיחות מטלפון קווי, לתמלל ולשמור אותן ואף להתקשר לחו"ל בחינם. בנוסף, השקיעה כרמל 3 מיליון דולר בחברת אבטחת המידע אנסילו
17:2210.03.15
הסטארט-אפ Yallo של יוסי תאגורי וטל אלישיב גייס ארבעה מיליון דולר מקרן כרמל. את הגיוס הוביל שלמה דוברת, ממייסדי הקרן וקבוצת האם שלו, ויולה. Yallo היא אפליקציה שמתפקדת כמערכת הפעלה לשיחות טלפון ומסוגלת להחליף במידה רבה את תשתית התקשורת הקיימת, שמבוססת על מפעילות תקשורת כבדות.
החברה מגדירה את עצמה כשירות נוסף על זה של חברות הסלולר (Over The Top) ומאפשרת לבצע מספר רב של פעולות עם חשבון הטלפון. בין השאר ניתן להקליט שיחות, לשמור אותן, לתייגן תחת תיקיות, לחפש שיחות ולהשמיען שוב, לתמלל אותן ולחפש תכנים מתוך התמלול, ליזום שיחות קבוצתיות וכן להשתמש בכמה מספרי טלפון או לקבל שיחה לכל מכשיר שתבחרו. מערכת השיחות של יאלו היא מבוססת ענן, ולכן ניתנת לגישה מכל מכשיר שמחובר לרשת.
קראו עוד בכלכליסט:
מאחר והשיחה מתנהלת על הענן, ניתן לענות לכל שיחה גם בחו"ל. משתמש שנמצא במצב טיסה לא יוכל לקבל שיחה אל המכשיר, כמובן, אך בסופה הוא יוכל לקבל את פירוט השיחות שלא נענו, שירות שלא ניתן לקבל כיום באמצעות רשתות הסלולר הקיימות. כל האפשרויות האלה מוצעות כיום בחינם במסגרת של עד 400 דקות שיחה, אך בעתיד החברה תגבה תשלום על שירותי פרימיום. המחיר, מבטיחים בחברה, "יהיה נמוך אפילו מזה שגובה גולן טלקום".
יוסי תגורי וטל אלישיב מ-Yallo
חלק מהמאפיינים שמציעה יאלו אינם חדשים. כבר היום אפשר להקליט שיחות טלפון ולשמור אותן באמצעות אפליקציות הקלטה כגון Call Recorder הפופולרית, אך אפליקציות אלה שומרות את השיחות על גבי המכשיר ותופסות בו נפח אחסון, בעוד שיאלו מאחסנת את השיחות בענן. שיחות קבוצתיות כבר אפשר לעשות במגוון פלטפורמות בהן אף מספר ישראליות כגון Rounds ו-Glide. ועם זאת, העובדה שכל המאפיינים האלה מרוכזים תחת ממשק אחד, בנוסף לתכונות נוספות כמו חיפוש או שימוש בכמה מספרי טלפון, הופכים את האפליקציה למוצר אטרקטיבי.
קשה להתעלם מהעובדה שבמגוון השירותים הקוליים, יאלו מזכירה במשהו את מה שהיתה אמורה קומברס להיות. "אנחנו סטארט-אפ שפונה למשתמש, ולא חברה שמוכרת לארגונים גדולים", אמר יוסי תגורי, סמנכ"ל הטכנולוגיה של יאלו. "אנחנו לא עושים אינטגרציה עם מפעילות, אלא מציעים מוצר שמשדרג את החוויה הטלפונית הרגילה וכל אחד יכול להשתמש בה. כשחברה כמו AT&T צריכה להקליט את כל השיחה, האתגר שלה הוא עצום. אנחנו רצים על אמזון וגוגל, ובזכות זה יש לנו אינסוף מקום לאחסן שיחות".
"שוק הטלקום לא השתנה הרבה בעשרים השנה האחרונות, והשירות הכי מתקדם שקיים היום הוא אולי מזהה השיחות. אפילו בעידן של ארגוני ביון דוגמת NSA, היחידים שאין להם גישה לשיחות שלהם הם הלקוחות עצמם. אנחנו מחזירים את השליטה בשיחות למשתמשים".
השקעה נוספת לכרמל: חברת האבטחה enSilo
בתוך כך, הודיעה כרמל על סיבוב סיד המוערך ב-3 מיליון דולר בחברת הסייבר אנסילו (enSilo) של רועי קתמור. אינסילו עוסקת במניעת גניבת מידע בזמן אמת, תחום צפוף בו פעילות כמה חברות ישראליות. אלא שבניגוד לגישות הקיימות, היא מתמקדת בקצה שרשרת התקיפה של ארגונים, בשלב ממנו נגנב מידע מהארגון ולא בשלב חדירת התוקף.
רועי קתמור, מייסד אנסילו
אינסיילו מנתחת בקשות לתקשורת ברמת מערכת ההפעלה ואוכפת מדיניות הגנה מגניבת מידע כבר בזמן בקשת התקשורת הראשונית. כך יוכלו ארגונים להתגונן מפני גניבת מידע עסקי על ידי תוקפים מתוחכמים גם כאשר אלה מתמידים במתקפותיהם. בין מייסדי החברה המנכ"ל רועי קתמור, לשעבר דירקטור אבטחת מידע באקמאי, ומנהל פיתוח באימפרבה.
רועי קתמור, מנכ"ל אינסיילו וממייסדיה, הינו איש אבטחת מידע מנוסה, שמביא עימו יכולות טכנולוגיות וניסיון רב בתחום השיווק והמכירות. בתפקידו הקודם הוביל קתמור את אסטרטגיית האבטחה בחברת אקאמאי שם כיהן כדירקטור בכיר והוביל את תהליך מיצובה כמובילה בתחום אבטחת המידע. לפני כן ניהל קתמור קבוצת ארכיטקטורה וניהול מוצר בחברת אבטחת המידע אימפרבה. נוסף לקתמור, נמנים על מייסדי החברה גם אודי יאבו ותומר ביטון.