$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

יישמר החרמן: סחיטה מינית? יש אפליקציה לזה

האקרים מתחזים לנשים, מפתים גברים לשלוח תמונות עירום של עצמם ואז גובים מהם אלפי דולרים כדי שלא ישלחו את התמונות לאנשי הקשר של הקורבנות, תפקידו של הסלולרי בתאונות דרכים שעושים בני נוער ובועה חדשה בהייטק

יוסי גורביץ 12:4625.03.15
סחיטה בקצה אצבעותיהם

 

ניצול לצרכי סחיטה מינית של אנשים היה קיים בעולם האינטרנט כבר הרבה זמן. עכשיו טוענת חברת אבטחה שמהפכת המובייל הביאה את התחום האיום הזה גם לסמארטפונים. איך זה עובד? כנופיה (ככל הנראה מסין) יוצרת קשר עם מישהו באינטרנט, בדרך כלל תוך התחזות לאישה - ואז משכנעת אותו לבצע אקט מיני מול מצלמה.

 

לפתע, השותף לשיחה מודיע לקורבן שיש לו תקלה בתקשורת ומבקש ממנו להוריד איזו אפליקציה כדי להמשיך את הקשר. החרמן הממוצע לא יחשוב פעמיים ויוריד, במחשבה שעוד רגע תתגלה בפניו בת זוגו לשיחה במלוא תפארתה.

 

סקסטינג עם זרה ברשת? בהחלט לא מומלץ סקסטינג עם זרה ברשת? בהחלט לא מומלץ

 

אותה אפליקציה שודדת בעליצות את פרטי אנשי הקשר של המשתמש והסיסמאות שלו - ואז מודיעה לו חגיגית שהוא הוקלט ושההקלטה תופץ לכל עולמו החברתי והמקצועי, אם לא ישלם כסף לסוחטים. 

 

הסכומים נעים בין 500 ל-15,000 דולר, כנראה על פי ההערכה של יכולת של הקורבן לשלם. מאחר ואנדרואיד הוא הפלטפורמה הסלולרית הנפוצה, עד כה זוהתה האפליקציה רק שם. הקורבנות, אומרים כוחות משטרה ברחבי העולם, משלמים גם משלמים. חוקרי אבטחה אומרים שמדובר במזימה מורכבת מאוד, שמאפשרת לסוחטים לחמוק מעונש ולטשטש את עקבותיהם - מה שמצריך שיתוף פעולה בין האקרים מוכשרים מאוד שכנראה פועלים במקביל מכמה מדינות. פשוט תענוג. מה למדנו? היזהרו מסקסטינג עם זרים. 

 

לא לשלב בין קטינים, נהיגה וסלולר

 

מחקר חדש שנעשה בארה"ב מצביע על כך שאם הילד שלכם נוהג ויש לו סלולרי, יש סיכוי ניכר שזה ייגמר בתאונה. החוקרים הציבו מצלמות וידאו במכוניות של אלפי צעירים בני 16-19, והתוצאה היא 1,700 (!) סרטונים של תאונות.

 

רובן, כמובן, לא קטלניות: קצת אובדן שליטה, קצת עליה על המדרכה. אבל הגורם החוזר ונשנה בתאונות הוא שימוש בטלפון. החוקרים אומרים שב-60% מהתאונות, הסיבה לתאונה היתה הסחת דעת - ושב-12% מהתאונות, הסחת הדעת היתה הטלפון הנייד.

 

תאונת דרכים. חוסר ריכוז הוא גורם משמעותי, הסלולרי הוא גורם משמעותי לחוסר ריכוז תאונת דרכים. חוסר ריכוז הוא גורם משמעותי, הסלולרי הוא גורם משמעותי לחוסר ריכוז צילום: שאטרסטוק

 

הסיבה היחידה שגרמה ליותר הסחות דעת היא מגע עם נוסעים אחרים (15% מכלל התאונות.) על פי המחקר, ב-50% מהמקרים בהם התאונה היתה כתוצאה מפגיעה של רכב מאחור, צעירים שהשתמשו בסלולרי לא הצליחו להגיב בכלל למה שהתרחש. זמן התגובה שלהם במקרה של שימוש בטלפון היה ארוך משמעותית (2.8 לעומת 2.1 שניות) ביחס לזמן התגובה במקרה של שיחה עם נוסעים אחרים.

 

החוקרים ממליצים לאסור על נהגים צעירים להשתמש בכלל בסלולרי בזמן נהיגה, ורוצים לאסור על נוכחות ברבב של יותר מאדם אחד שאיננו בן משפחה. קצת קיצוני, אבל זה עשוי לעבוד. לא מעט מדינות בארה"ב בוחנות בשנים האחרונות איסורים או הגבלות על שימוש בסלולר בזמן נהיגה - ואף עשויות לאמץ את ההמלצות.  

 

פה גדול רעב נורא 

 

פייסבוק, דווח לאחרונה, נמצאת במגעים עם שורה של כלי תקשורת, בנסיון לשכנע את כלי התקשורת הללו לפרסם בה את התוכן שלהם, בגרסה מקוצרת יותר, ולא באתרים שלהם. הסיבה לכך, לטענת פייסבוק: המשתמשים שלה מתעצלים להקליק על קישורים, כי הפניה לקישור גוזלת מהם שמונה שניות תמימות. לא יותר טוב שתשימו את התוכן שלנו אצלכם?

 

לא, לא יותר טוב. מכמה סיבות. קודם כל, הצורך בקיצור. פייסבוק רוצה את החדשות שלה במנות קטנות. זה, מצד אחד, מונע מהאזרח לקבל את המידע שהוא צריך ומאלץ אותו להסתפק במבזק, ומצד שני מרגיל את כלי התקשורת לקצץ עוד יותר את הכתיבה שלהם. במילים אחרות, פייסבוק רוצה לאלץ את כלי התקשורת לדחוף עוד יותר את חוסר הריכוז הזה.

 

חדשות בפייסבוק? לא רעיון מוצלח חדשות בפייסבוק? לא רעיון מוצלח

 

שנית, פייסבוק היא הכל חוץ מפלטפורמה שמאמינה בחופש הביטוי. היא נכנעה ללחצים יותר משצרפת נכנעה לאויבים זרים. היא גם חשופה ליכולת לארגן לינצ'טרנט: ארגן מספיק אנשים שלא אוהבים את התוכן שלך, ופייסבוק קודם כל תמחק אותו ורק אחר כך, אולי, תברר מה קרה שם. לא, תודה. ארגוני חדשות חייבים לשמור על האתרים שלהם, כדי שהם יוכלו לפרסם ללא מורא את מה שהם חושבים לנכון לפרסם ואסור להם להיות תלויים בפייסבוק.

 

ומעבר לזה, יש את אפקט הגודזילה. לפייסבוק יש המון כסף. לכלי התקשורת הרבה פחות. מערכת שמשתלבת בפייסבוק עלולה לגלות שיש לחברה כוח עצום עליה, מה שיכול להשפיע על הסיקור. לא תודה, צוקרברג.

 

קצרצרים

 

1. התראת בועה: משקיע בכיר, יו"ר סקויה מייקל מוריץ, אמר אתמול בראיון לטיימס הלונדוני שיש בועת הון סיכון והיא עומדת לפקוע. לדבריו, "יש ערימה שלמה של חברות קטנות ומטורפות שייעלמו. יש מספר ניכר של חדי קרן שייכחדו". "חד קרן" הוא הכינוי הרווח בעמק הסיליקון לחברות סטארט-אפ שהשווי שלהן מוערך במיליארד או יותר; הם נקראים כך משום שהם נדירים וקסומים. מוריץ אמר שבאקלים הנוכחי, הרעיונות המשונים ביותר מוצאים משקיע. כמי שעוקב אחר סצנת הטוסטים של עמק הסיליקון, אני חייב להסכים.

 

הבועה הבאה? הבועה הבאה?

 

2. אפל עומדת להשיק את השעון שלה, והחדשות סביב הגרוטאה לא חיוביות עד כה: לאחרונה היו דיווחים על כך שאפל ביטלה חצי מההזמנות של השעון. עכשיו אנחנו מתבשרים שעובדי חנויות אפל יקבלו הדרכה מיוחדת איך להתנחמד ללקוחות, ליצור איתם קשרי אמון ומיד לאחר מכן לנצל את קשרי האמון הללו כדי לדחוף ללקוחות את השעון. למה להתנחמד? משום שמדובר במכשיר שהם לא צריכים וככל הנראה גם לא רוצים (אחרת לא היה צורך לדחוף להם אותו). אחת ההמלצות היא לא לדבר על המחירים, בתקווה שהלקוח ירצה משהו יקר יותר. שום דבר יוצא דופן: זה מה שאנשי מכירות עושים - אבל אפל מצליחה לעשות את זה קצת יותר מלוקק, כהרגלה. 

 

3. אמזון יוצאת בהתקפה חריפה על רשות התעופה הפדרלית: כשבוע לאחר שהאחרונה הודיעה כי היא מאשרת לאמזון ניסויים במל"ט, אמרה אמזון לקונגרס כי האישור הזה מגיע אחרי שהמל"ט הזה כבר התיישן והיא לא עושה עליו ניסויים יותר. אמזון האשימה את הרשות בסרבול בירוקרטי שמונע ממנה להטיס רובוטים מעל אזורים עירוניים העמוסים באזרחים תמימים שלא ערוכים לכך שחבילה תיפול להם מהשמיים על הראש.

 

4. גוגל הפסידה לאחרונה בתביעה ייצוגית, במסגרתה הואשמה בקשירת קשר נגד העובדים שלה ביחד עם הנהלת אפל וחברות אחרות - במטרה לשמור את שכר העובדים נמוך. עתה מתגלה שגם המשקיעים שלה לא מרוצים מהעניין. הללו תובעים את דירקטוריון גוגל בגין אחריות עקיפה לקנוניה שהזיקה לחברה ולשמה הטוב. בין השאר נטען שכאשר גוגל הסכימה שלא לשכור עובדים של חברות אחרות, היא איבדה את היכולת להעסיק את הטובים ביותר. מעניין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x