אקזיט
בלקברי רכשה את Watchdox ותקים מרכז מו"פ בישראל
סכום העסקה מוערך בכ-100 מיליון דולר; החברה הישראלית, אותה הקים שלמה קרמר, מפתחת טכנולוגיות לאבטחת מסמכים ושיתופם ברשת עבור לקוחות ארגוניים. זהו האקזיט השלישי של קרמר ברבעון האחרון
חברת Watchdox הישראלית, שפיתחה יישום לאבטחת מסמכים ושיתוף שלהם ברשת, נמכרת לבלקברי. זהו אקזיט שלישי בתוך כרבעון למשקיע הסדרתי שלמה קרמר: מוקדם יותר השנה מכר את לאקון סקיוריטי ואת הייפרווייז לענקית אבטחת המידע צ'קפוינט. סכום העסקה טרם נחשף רשמית אך מוערך בכ-100 מיליון דולר.
החברה הקנדית צפויה לפתוח בישראל מרכז מו"פ ראשון בעקבות הרכישה. את העסקה חשף לראשונה הבלוג גיקטיים, לאחר שבשבועות האחרונים נודע כי ווצ'דוקס נמצאת במשא ומתן עם בלקברי גם על השקעה אסטרטגית.
סכום העסקה עומד על פחות מפי שלוש מסכום הגיוס שצברה ווצ'דוקס מאז הוקמה ב-2007. החברה נוסדה על ידי מוטי רפאלין, המשמש כמנכ"ל, נועם לבנת ויובל יגר, שעזב את החברה ב- 2010. היא גייסה 35.7 מיליון דולר ממשקיעים כקרנות בלאקסטון, ג'מיני, שסטה ונצ'רס ו-MTVP. שלמה קרמר נחשב למשקיע הראשון של החברה, עם סיבוב סיד של כחצי מיליון דולר שהשקיע ב-2007. בשנה שעברה הכניסה ווצ'דוקס כעשרה מיליון דולר ואילו את השנה הקרובה היא צפויה לסיים עם 15-20 מיליון דולר בהכנסות.
החברה שצמצמה את הנזקים בפריצה לסוני
ווצ'דוקס עוסקת באבטחת מסמכים עבור ארגונים. רכיב התוכנה שלה נמצא על המסמכים של לקוחותיה, מה שמאפשר לנטר את הפעילות על הקובץ ולנהל את הגישה אליו. המערכת של ווצ'דוקס, שיושבת על מחשוב הענן או על מרכז הנתונים הארגוני מעניקה הרשאה ספציפית לכל משתמש וחוסמת את הגישה למסמך במקרה של דליפה. למשל, כמה תסריטים ומסמכים אחרים של אולפני סוני אובטחו כך, מה שמנע את חשיפתם ברשת לאחר הפריצה למערכות סוני בשנה שעברה.
למעשה, אבטחת התסריטים בסוני היא זו שהביאה את בלקברי להתעניין בווצ'דוקס. בלקברי תהפוך את ווצ'דוקס למרכז הפיתוח שלה בישראל שיתמחה באבטחת מידע. לבלקברי גם מרכזי פיתוח בגרמניה ובקונטיקט שבארה"ב, אך רק המרכז הישראלי יתמחה באבטחת מידע. לווצ'דוקס 80 עובדים, מהם 45 בישראל. ככל הנראה, כל העובדים צפויים לעבור לחברה הרוכשת. מהחברה טרם התקבלה תגובה לידיעה.