$
אפליקציות

כמה דבילי, ככה מצליח: האפליקציות הכי גרועות שכבשו את השוק

זוכרים את YO? את החודשיים בהם התמכרתם לקנדי קראש? את האפליקציה שגילתה לכם איך אנשים קוראים לכם בספר הטלפונים שלהם? הרבה יישומים מוזרים, מטופשים ומיותרים כבשו את טבלת ההורדות בישראל - וטוב שנעלמו מן השטח

ניצן סדן 21:0128.04.15
שוק המובייל הוא תעלומה מהרבה סיבות ולא קל לפצח אותו, לפתח את האפליקציה הנכונה ולקצור מיליונים. ואולם, יש כמה חברות שהצליחו לעשות זאת ולהפוך ללהיט מסחרר למרות שלכאורה לא היתה שום סיבה הגיונית שהאפליקציה שלהן תצליח.

זה נראה כאילו שהטרנדים בתחום האפליקציות משתנים במחזורים של שלושה-ארבעה חודשים ושהאפליקציה שכיכבה בכותרות וברשימות ההורדות של אפל וגוגל פשוט נמוגה. ברשימה זו נציג את האפליקציות שכבשו את הלב הישראלי ונעלמו, לשמחתנו.

 

Secret: לא תאמין מה אמרו עליך

 

הרעיון של האפליקציה הזו הוא מעניין: פלטפורמה בה יכולים אנשים להגיד לחבריהם מה שהם רוצים מבלי לשאת בתוצאות, הודות לאנונימיות גבוהה. זה יכל להיות כלי נפלא עבור מתנגדי משטר במדינות חשוכות, פלטפורמה לשיתוף ברגשות כמוסים ומה לא. אבל בשטח, סיקרט הפכה לדרך הכי קלה להתעלל במישהו, להעליב מכרים ולהפיץ שקרים מבלי לקחת עליהם אחריות. האפליקציה עודדה ביריונות בין בני נוער בצורה כזו, שאפילו בוועדת החינוך של הכנסת דנו בדרכים להגבלתה. כרגיל, העולם שמחוץ לכנסת הקדים את המחוקק: סיקרט דעכה במהירות ואנשים חזרו להעליב זה את זה בטוויטר.

 

כלי לבריונות. סיקרט כלי לבריונות. סיקרט

 

פלאפי בירד: כמה קשה, ככה מכוער

 

זהו משחק ממש, ממש מכוער וקשה בצורה בלתי סבירה: עליכם לנווט גיבוב פיקסלים שנראה קצת כמו ציפור בין צינורות שיתכן שנגנבו בשלמותם מ"סופר מריו". כל צינור שעברתם מעניק לכם נקודה. המשחק היה כל כך קשה שציון של 150 נקודות היה פשוט פנומנלי. נפסלתם? יאללה, מתחילים מהתחלה. המשחק הזה זכה להורדות רבות ולפופולריות קיצונית. המפתח שלו, צעיר ויאטנמי, לא יכל להתמודד עם ההצלחה ואפילו הוריד את היישום בשלב מסוים מחנויות האפליקציות.  

 

פלאפי בירד פלאפי בירד

 

YO: תבינו לבד

 

למה להזין טקסט להודעת צ'ט, כשאפשר פשוט לשלוח למישהו את המילה YO ולדעת שהוא מבין בדיוק למה אתם מתכוונים? זה הרעיון שעמד מאחורי האפליקציה הבאה, אשר עשתה הרבה רעש כשהופיעה בשנה שעברה. ההתלהבות נעלמה במהירות: במקום מהפכת מסרים מידיים, נולדה עוד אפליקציה שלא עושה כלום ולא אומרת כלום, אחרי שאנשים שקיבלו YO מצאו את עצמם שולחים למוען הודעת טקסט נורמלית, בה כתוב "מה אתה רוצה"?  

 

אפליקציה שאומרת YO אפליקציה שאומרת YO

 

NokNok: איך קראת לי?!

 

זו אפליקציה שפשוט מזמינה צרות: היא מאפשרת לכם לדעת איך אחרים רשמו את שמכם ברשימת אנשי הקשר בסמארטפון שלהם. האם אתה "אבי עבודה", "אבי השמן" או "אבי הבוגד"? לא משהו שבהכרח כדאי לדעת. אבל במשך כמה חודשים בשנה שעברה, כמעט כל הפיד של כל אחד בפייסבוק היה מלא בסטטוסים כמו "מי קרא לי זורמת?!". לאט לאט אנשים הפסיקו להתעסק בסוגיית השם שנתנו להם אחרים והשימוש ביישום דעך.

 

אפליקציה שמזמינה צרות. נוקנוק אפליקציה שמזמינה צרות. נוקנוק

 

קנדי קראש: הרואין דיגיטלי

 

המשחק הזה נשא על כפיים את חברת קינג שפיתחה אותו כל הדרך אל הבורסה: מין חיקוי צבעוני של Bejeweled הקלאסי מ-2001, שגרם לכל העולם להתמכר. השיטה היתה פשוטה: ממשק נעים ונוח, משחק של התאמת צורות ומספר מוגבל של פסילות - אותו ניתן לחדש אם מזמינים חברים בפייסבוק לשחק ולשלוח פסילות, או משלמים סנטים בודדים. התוצאה: הרבה כסף שנכנס לכיס של קינג, הרבה אנשים ששנאו הרבה שחקני קנדי קראש והרבה משקיעים שאוכלים את הלב: המנייה של קינג לא במצב טוב במיוחד – ואין מי שישלח פסילות לחברה הזו.

 

לא מעניין, לא מקורי, לא מיוחד - אבל ממכר כמו סם. קנדי קראש לא מעניין, לא מקורי, לא מיוחד - אבל ממכר כמו סם. קנדי קראש

 

2048: לא נמאס לכם?

 

כאן מדובר במשחק חשיבה ולא באפליקציה מפגרת: יש לכם אריחים ועליהם מספרים ועליכם לחבר אותם עד שהסכום הכולל יגיע ל-2,048. לטענת עורכי ויקיפדיה, בשל הסבירות לקבל אריח שערכו 4, בממוצע תצטרכו לבצע 931 שילובי אריחים כדי להגיע לסכום המיוחל (בהנחה שאתם יודעים חשבון ושפעלתם נכונה). ובכן, אני רק שאלה: אין לכם משהו טוב יותר לעשות עם הזמן שלכם? וגם אם לא: אינכם יודעים שיש המון משחקים מהסוג הזה ברשת כבר שנים?

 

2048 2048

 

Draw Something: לצייר במקום לדבר

 

האפליקציה הזו כבשה את העולם ב-2012 ואפילו הדיחה את פארמוויל מרשימת המשחקים הכי פופולריים בפייסבוק. מדובר בחידון חביב שבו עליכם לצייר מילה שקיבלתם והאדם איתו אתם משחקים צריך לנחש במה מדובר. בסך הכל, רעיון חמוד מאוד. שפשוט לא השתנה בצורה משמעותית במשך יותר משנתיים: אנשים שלחו אחד לשני ציורים ופרסמו אותם בפיד שלהם בפייסבוק, היכן שרבים אחרים יכלו לצפות בהם ולשאול "מה, קובי עדיין משחק בזה"?  

 

מה, זו ריהאנה? כנראה שכן מה, זו ריהאנה? כנראה שכן צילום מסך: drawbumthing.tumblr.com

 

מיי איידול: הלהיט התורן

 

את הרשימה חותם היישום שכרגע כבש את טבלת ההורדות בישראל. ולמעשה, גם בעוד עשרות מדינות אחרות: זו אפליקציה סינית שמאפשרת לכם לצלם סלפי של פניכם ולהלביש את התצלום על דמות וירטואלית קטנה שמרקדת. ואז לפרסם עוד ועוד גרסאות שלה בפייסבוק לעצבן את כל מי שאין לו אייפון (כן, אין גרסה לאנדרואיד עדיין, לשמחתי). אני נותן למיי איידול חודשיים לפני שתתפוגג. אגב, אפליקציות מהסוג הזה קיימות לפחות ארבע-חמש שנים ופופולריות בעיקר ביפן. למה מיי איידול הפכה לכזה להיט דווקא עכשיו?כאמור, נסתרות הן דרכיו של שוק המובייל.

 

מיי איידול מיי איידול

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x