$
סטארט-אפים והון סיכון

חשיפת כלכליסט

הספר "אומת הסטארט־אפ" הופך למיזם

שש שנים לאחר יציאת ספרו של העיתונאי סול זינגר הוא מקים עם אשתו עמותה ללא כוונת רווח כדי להביא משקיעים לישראל. הם כבר גייסו 20 מיליון דולר מהמיליארדר פול זינגר ושכרו שלוש קומות במגדל רוטשילד 22

אסף גלעד 06:5702.06.15

לפני כשש שנים פרסם כתב "ג'רוזלם פוסט" סול זינגר את ספרו "אומת הסטארט־אפ" (Startup Nation) והפך במהירות לאחד מאנשי השיווק הגדולים של תעשיית ההייטק הישראלית בכנסים ברחבי העולם לצד עמיתו לכתיבה דן סינור. כעת לוקח זינגר את הספר צעד אחד קדימה, ועם אשתו וונדי הופך אותו לסוכנות שיווק הפועלת כעמותה ללא כוונת רווח. המיזם החדש, Startup Nation Central, רואה את עצמו כמשרד החוץ של ההייטק הישראלי. העמותה מבקשת להציע למשקיעים זרים ולחברות טכנולוגיה היכרות עם סטארט־אפים ישראליים, בייחוד סיורים מאורגנים לזרים עם חברות ישראליות או איתור חברות לצרכים המוגדרים על ידי הזרים.

 

בינתיים בני הזוג זינגר כבר הצליחו להשיג תרומה של 20 מיליון דולר מהמיליארדר פול זינגר, פילנתרופ יהודי מניו יורק (אין ביניהם קשר משפחתי) וממשקיעים פרטיים נוספים שהגיעו בעקבותיו. למעשה הרעיון להקמת העמותה הגיע דווקא מהמשקיע פול זינגר, שקרא את הספר ועודד את וונדי זינגר להקים העמותה. בעלה סול אינו פעיל כיום באופן רשמי בעמותה, ובחבר המנהלים שלה ניתן למצוא אישים אחרים. נוסף על פול זינגר, מייסד קרן הגידור אליוט מנג'מנט, חברה בו גם טרי קסל, אחת מחברות ההנהלה באליוט, וכן רפאל אוזן, ממייסדי הסטארט-אפ Billguard.

 

ל"כלכליסט" נודע כי העמותה גם שכרה לאחרונה שלוש קומות בבניין רוטשילד 22 של קבוצת אביב ו־LR בשטח כולל של 1,600 מ"ר: הקומה ה-13, הקומה ה־26 והקומה ה־27 (קומת הפנטהאוס), כולל מרפסת של 400 מ"ר. המגדל נחשב לאחד ממגדלי המשרדים היוקרתיים בשדרות רוטשילד, וממוקמים בו גם מרכזי פיתוח של חברות אמריקאיות כגון פייסבוק, שמחזיקה בבניין ארבע קומות, אוטודסק, AOL וחברת הסטארט־אפ קליקסמוב. העמותה צירפה לשורותיה גם כמה עובדים לשעבר באפל ישראל, גוגל ומשרד האוצר.

 

בחודשים האחרונים רכשה העמותה גם את מאגר המידע הישראלי ILVentures, הממפה את תעשיית הסטארט־אפים הישראליים ומכיל מידע על חברות, משקיעים ויזמים. את המאגר הקימו אמיר שבט, רון רייטר, יונתן רוסו ועומרי באומר לפני כשנתיים. הוא יאפשר לה להחזיק במידע ופרטי קשר על יזמים, חברות ומשקיעים, זאת לאחר שניסתה בעבר ליצור שיתוף פעולה עם המאגר הוותיק והגדול יותר, IVC אונליין, שבבעלות זאב הולצמן מקרן גיזה. בעקבות הרכישה עבר באומר לעבוד בעמותה החדשה.

 

 צילום: אריאל שרוסטר

 

מי ומי במגויסים

 

את המיזם החדש מנהלת וונדי זינגר, שהיא גם אחותו של דן סינור. זינגר בעלת ותק של 23 שנה בשדולה היהודית AIPAC בארה"ב. היא שימשה כלוביסטית של השדולה בגבעת הקפיטול, ולאחר שעלתה לישראל עם בעלה סול ניהלה את המשרד הישראלי של AIPAC בירושלים.

 

מצטרפים נוספים למיזם הם ענבל אריאלי, מייסדת מאיץ הסטארט־אפים של 8200, שמשמשת כעת כסגנית נשיא לשותפויות במיזם; ג'רמי קלצ'קין, לשעבר מנהל פיתוח עסקי בפריימסנס שנמכרה לאפל, המשמש כיום כמנהל הפיתוח העסקי של המיזם; עומרי באומר, מייסד קבוצת המפתחים של גוגל, שעודדה מפתחים ישראלים להשתמש בטכנולוגית של ענקית החיפוש, וכסמנכ"ל הטכנולוגיות של המיזם; אוהד רייפן, איש אגף התקציבים לשעבר במשרד האוצר שמשמש כסמנכ"ל האסטרטגיה והכספים של המיזם; ואנה פיליפס, אשת דלויט לשעבר שייצגה כמה גופים לא ממשלתיים באפריקה.

 

מלבד אספקת נתונים על חברות סטארט־אפ וגופים נוספים מתמחה העמותה בתפירת סיורים למשלחות משקיעים או ענקיות טכנולוגיה מחו"ל. בכירי העמותה מתאימים לבכירים את חברות הסטארט־אפ שיפגשו איתן ומשבצים זאת בסדר יום שכולל גם סיור בארץ. פעילות החברה - הן הסיורים והן הפעלת מאגר המידע - מסופקת ללא עלות כחלק מהפעילות המלכ"רית של הארגון.

 

הקומה ה- 13 בבניין יוקצה למשרדי העמותה, בעוד שקומות הפנטהאוס ישמשו לארוח המשלחות, ושם גם ייערכו פגישות בינן לבין חברות ישראליות ובכירים בתעשייה. שטח מיוחד יוקצה לפעילות חברתית ולארועים, בדומה למתחם ה'קמפוס' במשרדי גוגל בבניין אלקטרה, או בדומה למתחם הספרייה במגדל שלום.

 

מימין: המיליארדר פול זינגר וראש המיזם סול זינגר מימין: המיליארדר פול זינגר וראש המיזם סול זינגר צילום: רויטרס, מוטי מילרוד

 

הספר שפרסם את 8200

 

בשפה פשוטה וברורה ובכמה דוגמאות משנות התשעים ומתחילת העשור הקודם הצליחו בספרם זינגר וסינור לספר לעולם על הפיכתה של ישראל לאחת מזירות הסטארט־אפ והחדשנות הטכנולוגיות הגדולות והמרתקות בעולם, שנייה רק לעמק הסיליקון. במיוחד הם מתארים את תרומתן של היחידות הביטחוניות ושל תרבות היזמות הישראלית להיווצרות התעשייה. השניים הפכו מושגים אלמוניים כמעט עד אז, כמו יחידת 8200, למותג עולמי נוצץ ואת צמד המילים סטארט־אפ ניישן למטבע לשון. יו"ר גוגל אריק שמידט גם הסכים לתרום מאמר הקדמה לספר, ולאחר מכן הפך בעצמו למשקיע בסטארט־אפים ישראליים באמצעות קרן Innovation Endeavors שהקים עם הישראלי דרור ברמן.

 

הצלחת הספר, שתורגם ל־20 שפות, הביאה גם לרנסנס של השקעות מצד משקיעים פרטיים ומוסדיים אמריקאים וחברות טכנולוגיה שמביעות סקרנות באשר לנעשה בישראל. אחד מהם הוא המיליארדר פול זינגר (70), המדורג במקום ה־1006 ברשימת המיליארדרים העולמית של המגזין "פורבס". הונו מוערך ב־1.92 מיליארד דולר, ואת רובו צבר במסגרת קרן הגידור שלו אליוט מנג'מנט. במסגרת אליוט הוא מתמחה בהשקעת פרייבט אקוויטי בחברות טכנולוגיה נסחרות ובהצפת הערך שלהן. עם החברות שהשקיע בהן נמנות BMC, NetApp ו־Compuware. כמו כן רכש זינגר מניות מחברות שקרסו בעקבות משבר הבנקים של 2008–2009, והיה מעורב בבנייתן מחדש של קרייזלר ודלפי. זינגר פעיל במפלגה הרפובליקנית והיה מהתורמים הגדולים לממשל בוש. עם זאת, פול זינגר אינו משקיע בחברות ישראליות ופעיל כאן רק בזירה הפילנתרופית.

 

מהעמותה לא התקבלה תגובה עד סגירת הגיליון.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x