מאקרו טכנולוגי
רקוויאם לקומברס
לאחר שזהות החברה הישראלית היטשטשה עם מינוי מנהלים זרים, חטיבת הבילינג שלה נמכרה וההסכם עם טק מהינדרה נחתם, נראה שגם ל-400 העובדים שיישארו בקומברס יש סיבה טובה לחשוש
- עובדי קומברס פתחו בעיצומים: לא ישתפו פעולה במעבר לטק מהינדרה
- ההסכם עם החברה ההודית מתעכב: 1 ביוני עבר, 400 עובדי קומברס נשארו במקום
אם ייצא לפועל ההסכם שבמסגרתו תועבר רוב פעילות הפיתוח של קומברס לטק מהינדרה ההודית, שנתקל כרגע בקשיים ובעיצומי עובדים, זו תהיה הפרידה הסופית של קומברס מפיתוח החדשנות בארץ. 400 העובדים הנותרים בחברה בישראל, ועשרות חבריהם בעולם, צריכים לחשוב היטב על עתידם: לנוכח ההתפתחויות בחודשים האחרונים לא מן הנמנע שגורלם כבר נחרץ.
רבים מסמנים את תחילת הסוף של קומברס בפרשה המפורסמת, שבמסגרתה הואשמה ב-2006 בתיארוך לאחור של אופציות. הפרשה אילצה את קומברס להוציא מאות מיליוני דולרים על פיצויים והעסקת עורכי דין ורואי חשבון, אך הסתבכות חמורה זו לא היתה הגורם היחיד שהפיל אותה.
באמצע העשור הקודם קומברס היתה בשיא כוחה הטכנולוגי. התאים הקוליים עדיין היו פרת מזומנים, ומחלקת הפיתוח של החברה עמלה על טכנולוגיות מתקדמות שהיו אמורות לשמר את מעמדה. עם זאת, תרבות ארגונית בעייתית, כולל מינוי מנהלים שלא קידמו את החברה, גרמו לה להיעצר.
הבעיות האמיתיות החלו כשהזהות הישראלית נעלמה בהדרגה. שדרת הניהול המקומית הוחלפה בשנים האחרונות במנכ"ל האמריקאי פיליפ טרטבול ובמנהלים בכירים אמריקאים. החברה הפכה לזרה לחלוטין עם מרכז פיתוח ישראלי, שבעיני ההנהלה החדשה היה יקר ונטול ערך מוסף. גלי הפיטורים לא איחרו לבוא.
ואולם, שני המהלכים שבאמת סיימו את דרכה של קומברס התרחשו השנה. באפריל נמכרה חטיבת הבילינג של החברה לאמדוקס ב-272 מיליון דולר, מאות עובדים נשלחו הביתה ורק חלקם נקלטו מחדש באמדוקס. המכה השנייה, והמשמעותית יותר, היא ההסכם עם טק מהינדרה. זו כבר ממש לא התייעלות, זה מסמר רציני בארון הקבורה.