$
הייטק והון סיכון

עוד השקעה לטדי שגיא: Soomla גייסה 5.5 מיליון דולר מפלייטק

החברה הישראלית פיתחה מערכת לאפיון ופילוח משתמשים ומונטיזציה למשחקי מובייל. הפיתוח מאפשר למפתחי האפליקציות לגלות מי מכם עשוי לשלם על טובין וירטואליים - מקור רווח משמעותי עבורם

אסף גלעד 14:1423.06.15
טדי שגיא לא עוצר ומשקיע בחברה ישראלית נוספת. פלייטק, חברת משחקי ההימורים הבריטית אותה ייסד, משקיעה 5.5 מיליון דולר ב-Soomla הישראלית שפיתחה מערכת לאפיון ופילוח משתמשים ומונטיזציה למשחקים סלולרים. החברה פרסמה היום (ג') את דבר הגיוס אך סירבה למסור פרטים על זהותו של המשקיע. עם זאת, אתר IVC אונליין חשף כי מדובר בפלייטק וכי הגיוס נסגר כבר בפברואר האחרון.
לפי ההערכות בענף המשחקים הישראלי, פלייטק וקבוצת טדי שגיא ככלל, מבקשים להיכנס לעולם משחקי הקז'ואל הסלולרי. בחודשים האחרונים ביצע שגיא מספר מהלכים בכיוון, בהם רכישת מנוע משחקי הקז'ואל Yo Yo Games בכ-22 מיליון דולר, רכישת חברת פילוח המשתמשים למפרסמים Adience בכ-20 מיליון דולר, וההשקעה בסטודיו למשחקים Plamee.

 

עובדי סומלה. בשורה הראשונה, מימין: יניב ניצן, גור דותן ורפאל דקר עובדי סומלה. בשורה הראשונה, מימין: יניב ניצן, גור דותן ורפאל דקר צילום: מאיה ברן

 

סומלה, של היזמים יניב ניצן (מנכ"ל), גור דותן (סמנכ"ל שיווק) ורפאל דקר (סמנכ"ל טכנולוגיה) פיתחו ערכת הרחבה לאפליקציות סלולריות (SDK) מבוססת קוד פתוח, שמספקת למפתחים מידע מפולח על סוגי משתמשים שונים ואופן התנהגותם במהלך המשחק.

 

המידע מאפשר למפתחים להתמקד בשחקנים שהסיכוי שישלמו על טובין וירטואלי כמו כלי נשק, מעבר מכשולים או עליית שלב, יהיה גבוה יותר. כיום רק כחצי אחוז מכלל השחקנים במשחקי הסלולר מבצעים תשלום כלשהו במהלך משחקים, אך רק מחצית מתוכם נחשבים למשתמשים 'כבדים' שמרבים לשלם על טובין וירטואלי. בחברה מצאו, למשל, כי הסבירות ששחקן ישלם במשחק מסוים עולה פי עשר אם שילם במשחק אחר, מידע רב ערך עבור מפתחי המשחקים. 

 

 

סומלה מאפיינת את השחקנים בצורה אנונימית על פני אלפי משחקים שונים, יודעת לעקוב אחר התנהגותם, ו'לסמן' את אלה שהם בעלי הסיכויים הגבוהים יותר למסור את פרטי האשראי שלהם ולבצע קנייה במסגרת המשחק. ברקע, כוללת המערכת של סומלה ידע רב על כלכלה וירטואלית, בכלל זה אופן התמחור והמכירה של דמויות, חרבות, מטבעות ושדרוגים שונים ואופן צריכתם על פני המכשירים השונים. בצורה שכזו, יכול מפתח משחק ליהנות מהידע שצברה סומלה על פני משחקים רבים במסגרת הפלטפורמה שלה, המכונה GROW Network. לטענת החברה, זמן האינטרגציה של קוד ה-SDK שלה במשחק עומד על דקות בודדות בלבד.

 

כיום משרתת סומלה כ-4,100 משחקים בהם Big Hero 6 של דיסני, Jungle Cubes של PlayLab, Agent Dash של Full Fat ו-Brave Frontier המצליח של Gumi.

 

עד היום גייסה החברה 1.4 מיליון דולר מרשימה של 20 משקיעים פרטיים, בהם עודד ורדי (בנו של יוסי ורדי) וכן מיובל בר- גיל, מייסד אירוסקאוט (שנמכרה לסטנלי, בלאק אנד דקר ב-240 מיליון דולר) ומעדי אורזל, לשעבר מנכ"ל מטומי. בחברה מועסקים כיום שמונה עובדים ולאחר הגיוס מתכוונים בהנהלה להכפיל את גודלה ולגייס מהנדסים, מנהלי מוצר ומדעני מידע.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x