74 מדעני מחשב בכירים מזהירים מפני המאגר הביומטרי
המדענים חתמו על מכתב לראש הממשלה ומבקשים ממנו להקפיא באופן מיידי את המאגר. בין המדענים - חתני פרסי ישראל ופרס ביטחון ישראל, ראשי האקדמיה הלאומית למדעים, דיקן הפקולטה למחשבים בטכניון לשעבר ועוד
- הכנסת בדרך להקמת מאגר גנטי של כל התינוקות בישראל
- המאגר הביומטרי עדיין לא יכול למנוע גניבת זהויות
- נתוני הלמ"ס: הציבור הישראלי אומר לא למאגר הביומטרי
רק לפני מספר ימים, בדיון בועדת הכנסת, מנהל המאגר הביומטרי גון קמני תקף את מתנגדי המאגר ואמר: "יושבים כאן קבוצה של אנשים שקוראים לעצמם מומחים". כעת המומחים הגדולים בארץ מתייצבים גם הם כנגד המאגר. טענות דומות הועלו גם מצד מבקר המדינה, מומחי אבטחה פרטיים, הוועדה המייעצת למאגר הביומטרי והתנועה לזכויות דיגיטליות.
74 מהמדענים המובילים בישראל בתחומי מדעי המחשב, הסייבר וההצפנה, חתמו על מכתב לראש הממשלה שיזמה התנועה לזכויות דיגיטליות, בו הם קוראים לעצור את ניסוי המאגר הביומטרי. "אנו מתריעים על הסיכונים הכרוכים בהפיכת המאגר הביומטרי הנסיוני של משרד הפנים למאגר חובה לכלל תושבי ישראל“, הם כותבים. "קיום מאגר שכזה יפגע בפרטיות ובכבוד האדם והוא עלול אף לסכן את ביטחון המדינה ותושביה”.
בין החותמים נמצאים מדענים בעלי שם עולמי, דוגמת חתן פרס ישראל ופרס ביטחון ישראל וראש האקדמיה הלאומית למדעים לשעבר, פרופ' יעקב זיו; חתן פרס ישראל ופרס א.מ.ת, פרופ' דוד הראל; חתן פרס ישראל ופרס ביטחון ישראל, פרופ' נוגה אלון, דיקן הפקולטה למחשבים בטכניון לשעבר, פרופ' אלי ביהם; חתני פרס גדל, פרופ' מוני נאור, פרופ' יורם מוזס ופרופ' עומר ריינגולד; כלת פרס קריל, פרופ' דורית אהרונוב; כלת פרס הקריירה של הקרן הלאומית למדע (ארה"ב), פרופ' רונית רובינפלד; דיקן בית הספר למדעי המחשב במרכז הבינתחומי, פרופ' תמר תמיר; ודיקן הפקולטה למדעי הטבע באוניברסית בן גוריון, פרופ' שלומי דולב.
המדענים אמנם מדגישים את חשיבות מניעת זיוף תעודות זיהוי, אך מציינים שניתן להשיג מטרה זאת גם ללא הקמת מאגר ביומטרי: "אמצעים כאלה ניתנים להטמעה בזמן קצר והינם זולים יותר, בטוחים יותר, וחודרניים פחות מההסתמכות על אמצעים ביומטריים ומאגרים מרכזיים, אשר חשופים לפריצה, דליפה או ניצול לרעה של הנתונים שבהם. אנו קוראים לראש ממשלה, לשר הפנים ולשרי הממשלה, לעצור את ניסוי המאגר הביומטרי ולבטל את המאגר המרכזי לאלתר, בטרם יגרם נזק לאזרחי ישראל, לפרטיותם ולביטחונם".
מחר (ב') צפויה מליאת הכנסת להצביע על החלטת שר הפנים סילבן שלום להאריך את פיילוט המאגר הביומטרי בתשעה חודשים חודשים, על מנת לאפשר לו ללמוד את הסוגיה לעומקה. ההחלטה אושרה בשבוע שעבר, על חודו של קול, בוועדות הכנסת המיוחדת שמפקחות על פעילות המאגר הביומטרי.
עוד קודם להצבעה במליאה, ב-9:00, צפויה הוועדה לביקורת המדינה בראשות ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) לקיים דיון מיוחד בדו"ח המבקר החמור שהצביע על כשלים מקיפים בפעילות המאגר. מאוחר יותר, ב-14:00, תתכנס ועדת הכנסת המשותפת שמפקחת על המאגר הביומטרי, בראשות ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), כדי לקיים דיון בהסתייגויות שהוגשו להארכת פיילוט המאגר. כאן ב"כלכליסט" נדווח על כל הדיונים וההחלטות של יום גורלי זה, ישירות ממשכן הכנסת בירושלים.