תחקיר כלכליסט
פייסבוק תרכוש את Pebbles הישראלית בעשרות מיליוני דולרים
ענקית המדיה החברתית מנהלת מו"מ עם הסטארט-אפ, שמפתח ממשקי מציאות מדומה המתבססים על זיהוי תנועת האצבעות. סכום העסקה מהווה החזר נאה על השקעת 16 מיליון דולר מצד גורמים בישראל, בסין ובארה"ב
פייסבוק תרכוש סטארט-אפ ישראלי, שעוסק באחד התחומים המבטיחים שלה: מציאות מדומה ומציאות מוגברת, במסגרתו רכשה בעבר את Oculus VR. ל"כלכליסט" נודע כי פייסבוק מעוניינת לרכוש את Pebbles של היזמים אמיל אלון ונדב גרוסינגר, חברה שפיתחה טכנולוגיה להפעלת המחשב באמצעות אצבעות היד.
- Como קונה את Keeprz ב-50 מיליון דולר
- אחרי עשור של כאבי גדילה: Pursway מהרצליה נמכרת
- מהו אקזיט ישראלי בעיניך?
פייסבוק אישרה את הרכישה; בבלוג של אוקולוס נכתב: "פבלס היא אחת הקבוצות המובילות בחישת עומק וראייה מחשובית. החברה הישראלית עבדה בחמש השנים האחרונות על פיתוח טכנולוגיה שעושה שימוש בטכנולוגיות של אופטיקה, מערכות של חיישנים ואלגוריתמים כדי לנטר את תנועת כף היד".
נדב גרוסינגר, סמנכ"ל הטכנולוגיה של פבלס מסר: "באמצעות מיקרו-אופטיקה וראייה מחשובית, אנחנו מקווים לשפר את המידע שמגיע מחיישנים אופטים ויביא אותו לרמה אחרת לגמרי. תמיד האמנו שראייה מחשובית תהפוך לפלטפורמה המרכזית שתעלה למרכז הבמה עוד בימי חיינו, ואנחנו נרגשים להצטרף לצוות של אוקולוס בכדי להגשים את החזון הזה לעתיד".
בעוד שחברות כמו פריימסנס ומיקרוסופט מתמקדות בזיהוי תנועת הגוף, הידיים והרגליים, בפבלס מתמקדים בתנועת האצבעות. הטכנולוגיה נועדה בעיקר ליישומי גיימינג, אם כי גם מאפשרת גם שליטה על טלוויזיות, מחשבים או שליטה בסמארטפונים בזמן נהיגה.
לאחרונה ביצעה פבלס אינטגרציה של הטכנולוגיה שלה עם משקפי אוקולוס של פייסבוק, מה שמאפשר להפוך את תנועת האצבעות לתנועה וירטואלית מדויקת בממשקים שונים, על בסיס מצלמה שממוקמת על המשקפיים.
היקף העסקה עומד על עשרות מיליוני דולרים, החזר נאה על השקעה של 16 מיליון דולר מצד משקיעים סיניים כמו ענקית המובייל שיאומי ושונוויי, קרנות ישראליות דוגמת גיזה, וגופים אמריקאיים דוגמת קרן ההון סיכון של רוברט בוש וענקית האחסון סנדיסק.
לאחר הרכישה, תוכל פייסבוק להקים פעילות פיתוח מציאות מדומה (VR) בישראל וליהנות מכח האדם המקומי בתחום. בזכות חברות כמו מובילאיי שהונפקה, וענקיות כמו אפל, אינטל ומיקרוסופט שמפעילות בישראל מרכזי פיתוח מוצרי מחשוב תפיסתי, חישת תלת ממד, מציאות רבודה ומדומה, תוכל פייסבוק לגייס עובדים מנוסים. כמה חברות סטארט-אפ בולטות פעילות בתחום המחשוב התפיסתי כיום, בהם OrCam שקיבלה השקעת ענק מאינטל, חברת אקסטרים ריאליטי, ופוינטגראב.