15 דק' של תהילה: אז איך זה לרכב על סקייטבורד מעופף?
חברת הרכב לקסוס הדגימה את הסקייטבורד המעופף שפיתחה, שאכן מתגבר על כוח המשיכה בסגנון "בחזרה לעתיד 2". ואולם, הוא מוגבל, קשה לשליטה, תלוי במסלולים מיוחדים ולא מתפקד יותר מרבע שעה ברציפות
- לוויין פק-מן יצא לנקות את החלל מזבל קטלני
- יש מטען ל-747? קיימברידג' ובואינג מפתחות מטוס היברידי
- מפחדים ממחטים? הכירו את הטכנולוגיה שתחליף את המזרק
בסרטונים שהופצו ברשת נראים גולשים מחליקים על ההוברבורד במסלול החלקה, ובמבט ראשון נראה כי המוצר מספק את אותן יכולות שניתן לקבל מסקטייבורד מסורתי, מינוס ארבעת גלגלי הפלסטיק. החדשות הטובות הן שההוברבורד של לקסוס באמת מרחף ושאכן ניתן לעלות ולנוע עליו. החדשות הרעות הן שהחוויה במציאות לא באמת מספקת ולא ישימה ליותר מכמה דקות של רכיבה בקו ישר.
בתוך ההוברבורד מותקנת שורה של מוליכי על, שכאשר מקוררים לטמפרטורה נמוכה מאוד מגיבים לשדות מגנטיים בסביבתם. ההוברבורד לא עובד בכל משטח, אלא רק מעל מסלול מיוחד שבתוכו הוטמנה מסילה של מגנט עוצמתי. כאשר מוליכי העל מקוררים באמצעות חנקן נוזל, ההוברבורד מרחף מעל המסלול המיוחד ומאפשר לרכב עליו.
הרכיבה עצמו לא מרשימה ודורשת שליטה מאומצת מאוד במרכז הכובד, הרבה יותר מזו שנדרשת בעת רכיבה על סקייטבורד, ואפשרית רק בקו ישר על גבי המסלול המיוחד. בנוסף, מכיוון שיש צורך "להטעין" את ההוברבורד בחנקן נוזלי, ניתן להשתמש בו ברציפות רק כ-15 דקות לפני מילוי מחדש, פעולה שבעצמה נמשכת רבע שעה - ומתבצעת כאשר ההוברבורד מונח מעל אותו חלק במסלול המיוחד שמעליו תתבצע הגלישה/רחיפה.
נסיינים שהתנסו בו דיווחו על חוויה לא מרשימה במיוחד. בצירוף העובדה שהוא פועל רק מעל מסלול ייעודי יקר לבנייה, ברור שמדובר במוצר ללא פוטנציאל מסחרי משמעותי. ואכן, ללקסוס אין שום כוונה להפוך את ההוברבורד למוצר מסחרי והיא פיתחה אותו רק לצורך פרסומת שהיא מצלמת. גימיק שיווקי ולא יותר. מי שמתעניין במוצר שהוא יותר מגימיק שיווקי מוזמן, מנגד, לבחון את ה-Hendo Hover, שמפותח במטרה להגיע לשוק - אם כי חזון זה עדיין רחוק מיישום וגם הוא כשלעצמו מרשים רק מעט יותר מזה של לקסוס.