$
חדשות טכנולוגיה

פרסום ראשון

עסקת פבלס-פייסבוק עדיין בגדר מציאות מדומה

תושב הונג קונג שהשקיע בחברת ההייטק הישראלית, מנהל בבית משפט השלום בתל אביב הליך משפטי נגד הרשת החברתית: "מתנגד למכירה"

אסף גלעד ומאיר אורבך 00:0206.08.15

חריקות בעסקה שבמסגרתה היתה אמורה פבלס (Pebbles) הישראלית להימכר לאוקולוס - חברת קסדת המציאות המדומה שפייסבוק רכשה בשנה שעברה.

 

בן וייס, תושב הונג קונג, שמשקיע בפבלס דרך כמה קרנות, בהן iNetorks ו-Heliant, מנהל הליך משפטי נגד פייסבוק והמשקיעים בפבלס, הקרנות גיזה, בוש, והחברות שיאומי וסאנדיסק בבית משפט השלום בתל אביב. נכון לעכשיו הקרנות שבבעלותו הן היחידות המתנגדות להסכם, כך שסיכוייו למנוע את עסקת המכירה הגדולה ביותר בעולם המציאות המדומה בישראל - נמוכים. לפי רשם החברות, הקרנות Heliant ו- iNetworks מחזיקות יחד כ-14% ממניות פבלס. טענות המשקיע נוגעות להחזר שיקבל מהאקזיט.

 

הטכנולוגיה של פבלס הטכנולוגיה של פבלס
פבלס, חברה ישראלית שפיתחה מערכת לזיהוי תנועות הידיים במשחקי מציאות מדומה (VR), נמכרה בחודש שעבר בעשרות מיליוני דולרים רבים לידי אוקולוס של פייסבוק. אם תאושר העסקה, צפויה פבלס להפוך למערכת השליטה של משקי Oculus Rift שעתידים להיות מושקים בשנה הבאה. החברה הוקמה בידי נדב גורסינגר ואביו ישראל, שהיה ממקימי חברת האופטיקה הולואור.

 

גם בפייסבוק שומרים על קור רוח ומעודדים באשר לסיומה של העסקה. מהחברה נמסר: "מדובר בטענה חסרת בסיס של משקיע בודד שהשקיע באמצעות כמה גופים שבשליטתו. זהו האדם היחיד שהתנגד לעסקה".

 

בעת חשיפת העסקה על ידי "כלכליסט" בחודש שעבר, היא היתה כבר קרובה לסגירה, ואוקולוס אף פרסמה הודעה רשמית כי רכשה את החברה. כ- 20 מבין 35 עובדי פבלס צפויים לעזוב את הארץ ולהצטרף למרכז הפיתוח של אוקולוס במנלו פארק שבעמק הסיליקון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x