הכירו את סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל החדש
הילד מדרום הודו שהצטיין בספורט והתגלה כבעל זיכרון נדיר הפך אמש למנכ"ל אחת מחברות האינטרנט החשובות בעולם. עמיתים מתארים אותו כמנהל נינוח ופרגמטי, שמתרחק מאור הזרקורים - אך גם כמומחה בפוליטיקה ארגונית
גוגל הודיעה אמש על שינוי משמעותי במבנה שלה - ופיצולה לחברת על בשם אלפבית, תחתה יפעלו גוגל ומספר חברות נוספות שיצמחו מחטיבות שונות בגוגל של ימינו. בעוד לארי פייג' וסרגיי ברין יכהנו כמנכ"ל אלפבית ויו"ר החברה (בהתאמה) - את כס מנכ"ל גוגל יתפוס סונדאר פיצ'אי, סגנו של פייג'.
- גוגל חושפת תוכנית ארגון מחדש: תקים חברת אחזקות בשם Alphabet
- גוגל רוצה למכור לכם מכשירי אנדרואיד בחמישים דולר
- סרטון מלחמה: קרב הווידיאו בין יוטיוב לפייסבוק מתחמם
פיצ'אי בן ה-43 הצטרף לגוגל ב-2004 והוביל את פיתוחם של מספר מוצרים חשובים - ביניהם דפדפן כרום, מערכת ההפעלה כרום OS ושירות גוגל דרייב. לאחר השקת כרום הוא קודם לתפקיד סגן נשיא וצורף לקבוצה המיוחסת המכונה "צוות L" של מנהלים בכירים הכפופים ישירות לפייג', ובהמשך זכה לנהל צוותי פיתוח מרכזיים נוספים בגוגל, ביניהם את אלו של ג'ימייל וגוגל Maps.
ב-2013 הוא החליף את אנדי רובין כאחראי על פעילות אנדרואיד בחברה, במקביל לתפקידיו הקודמים ובאוקטובר האחרון הוא מונה למנהל המוצר וההנדסה של כל עסקי האינטרנט של ענקית הטכנולוגיה - למעט יוטיוב. "מיהו המנהל הלא מוכר ורך הדיבור מדרג הביניים שהפך למספר 2 של לארי פייג'?", תהה אז מגזין פורצ'ן, בכתבה שתיארה את נסיקתו המהירה של פיצ'אי בחברה - נסיקה שהוגדרה "אחת המהירות בהיסטוריה התאגידית של ענף הטכנולוגיה".
"המבנה החדש יאפשר לנו לשמור על מיקוד בהזדמנויות היוצאות מהרגיל שקיימות בגוגל, ולסונדאר פיצ'אי יהיה בכך תפקיד מפתח. אני מרגיש בר מזל שמישהו כזה ינהל את הגרסה המעט רזה יותר של גוגל", אמר פייג'. "גוגל עצמה תמשיך לפתח מוצרים חדשים, ואני בטוח שסונדאר תמיד יתמקד בחדשנות וימשיך למתוח את הגבולות", הוא כתב בפוסט ההשקה של אלפבית, בו המסביר כי חלק מהתפיסה של המבנה הארגוני החדש היא להציב בראש כל אחת מחברות הבת של אלפבית מנהל עצמאי וחזק, שיוכל לקחת אחריות מלאה על החברה שהופקד עליה - כאשר צמד המייסדים יספקו ייעוץ לפי הצורך וידאגו לבחור את המנהלים המתאימים ואת היקף התגמול שלהם.
מנהל עצמאי וחזק
פיצ'אי נולד בטאמיל נאדו שבדרום הודו ונחשף לעולם הטכנולוגיה דרך עבודתו של אביו, מהנדס אלקטרוניקה. כשהיה בן 12 חובר ביתו לטלפון ופיצ'אי התגלה כבעל זיכרון יוצא דופן: הוא שינן כל מספר טלפון בעל פה והחל להתעניין באלקטרוניקה. בהגיעו לתיכון הצטיין בקריקט והפך לקפטן הנבחרת המקומית – מה שסייע לו בהמשך דרכו האקדמית בקבלת מלגה ללימודי הנדסה מתקדמים בסטנפורד, לאחר שהשלים תואר ראשון בהנדסה במכון הטכנולוגי של הודו. בנוסף, הוא מחזיק בתואר שני במנהל עסקים מוורטון.
לפני שהגיע לגוגל הוא עבד כמהנדס ומנהל מוצר בחברת אפלייד מטריאלס ולאחר מכן עסק בייעוץ במקינזי. בהמשך, לאחר שהצטרף לענקית החיפוש, הוא החל לבלוט ככוח המניע מאחורי גוגל טולבר, אחד הכלים המרכזיים ששימשו את החברה במאבקה במיקרוסופט לפני שפיתחה דפדפן עצמאי, ולאחר מכן כשהצליח לקדם פרויקטים שמנכ"ל החברה דאז, אריק שמידט, תפס כשוליים למדי, כגון דפדפן כרום, ולהפוך אותם לרכיבי מפתח במערך המוצרים של החברה.
פיצ'אי הוא מנהל שמתאפיין בסגנון נינוח, אך נחשב לפוליטיקאי מן המעלה הראשונה - מה שתרם לקידומו המהיר בגוגל. עמיתיו סיפרו לסוכנות רויטקס שפיצ'אי הקפיד להתרחק במידת האפשר מאור הזרקורים ולקדם את תפיסותיו דרך צוותי הפיתוח ופחות דרך ההנהלה הבכירה."הוא דעתן חזק, בעל חזון ברור בנוגע לכיווני פיתוח, מוצרים ויוזמות", סיפר קוואל דסאי, עמיתו לשעבר בחברה. "אבל הוא גם טוב מאוד בלתת לאחרים לבטא את דעותיהם".
עדיין לא ברור איזה קו יתווה פיצ'אי בגוגל, אך ככל הנראה שימשיך לקדם את אנדרואיד ואת מבחר השירותים המקוונים של החברה. לפניו עומדים מספר אתגרים אדירים - ביניהם התחרות עם השירותים המקוונים של מיקרוסופט, שיצמחו במהירות ביחד עם מערכת ההפעלה ווינדוס 10, אתגר החדירה לשוק הארגוני - בו נוכחותה של גוגל עדיין חלשה ביחס לשל מיקרוסופט, אתגר הפרגמנטציה של אנדרואיד - מערכת הפעלה פופולרית, אך עמוסת פרצות אבטחה, גרסאות שאינן קשורות לגוגל עצמה ואתגר התחרות מול פייסבוק בתחום הפרסום.