המדינה יוצאת במכרז ענק לרכישת 100 אלף מכשירי סלולר
מינהל הרכש הממשלתי מפריד לראשונה בין המכרז לשירותי סלולר למכרז לרכישת מכשירים עבור עובדי המדינה. המציעים צריכים להיות בעלי מחזור של 35 מיליון שקל לפחות ממכירת מכשירי סלולר מאז 2013. כמעט מחצית מהמכשירים של עובדי המדינה הם מתוצרת סמסונג
מינהל הרכש הממשלתי באגף החשב הכללי במשרד האוצר פרסם בסוף השבוע שעבר מכרז לאספקת מכשירי סלולר עבור משרדי הממשלה, יחידות הסמך והגופים הנלווים בשנתיים עד שלוש הקרובות.
מינהל הרכש מבקש לקבל הצעות עבור אספקת מכשירים ב-8 קטגוריות – מכשירי אפל, גוגל (נקסוס), HTC, LG, סמסונג, סוני, מכשירי טלפון פשוטים מכלל היצרנים (Feature Phone) ומכשירים של יצרנים נוספים. המועד האחרון להגשת הצעות בכל אחת מהקטגוריות הוא 21 באוקטובר השנה.
המכרז פתוח למספר סוגי גופים: חברות סלולר, יבואנים רשמיים של היצרנים, מפיצים של יבואנים רשמיים ויבואנים עצמאיים שרוכשים מכשירים באופן רשמי מהיצרן. המציעים בכל מקרה צריכים להיות בעלי מחזור של 35 מיליון שקל לפחות ממכירת מכשירי סלולר מאז 2013 ועד ליום הגשת ההצעה ובעלי ניסיון במכירת 70-50 אלף מכשירים סלולרים במצטבר מאז 2013. המציעים צריכים להגיש הצעה נפרדת לגבי כל קטגוריה של מכשירים.
עד היום המדינה רכשה מכשירים סלולריים ושירותי סלולר במשותף מחברת סלולר עבור עובדי המדינה. כבר שנים רבות שפלאפון מספקת את השירותים כשהחוזה הנוכחי שלה עם המדינה מסתיים בתחילת 2016. אולם כעת לראשונה מפרסמת המדינה מכרז נפרד לרכישת מכשירים כאשר בעתיד הקרוב היא צפויה לפרסם מכרז לאספקת שירותים בין כל חברות הסלולר. בכך מנצלת המדינה את השינוי בשוק המכשירים הסלולריים בשנים האחרונות, כאשר שחקנים רבים נכנסו לתחום מכירת המכשירים שנשלט בעבר בלעדית על ידי חברות הסלולר הוותיקות.
כ-95 אלף מכשירים בידי עובדי המדינה
על פי הנתונים המפורסמים במכרז, היקף המכשירים הסלולריים שנמצאים כיום בידי עובדי המדינה עומד על כ-95 אלף. מתוכם 83 אלף מכשירים שנרכשו על ידי המדינה ועוד 12 אלף שנרכשו על ידי עובדים באופן עצמאי. מרבית עובדי המדינה מחזיקים במכשירי סמסונג (50 אלף), כאשר הדגמים הנפוצים האחרים הם אפל (20 אלף מכשירים), סוני אריקסון (15 אלף), LG (7,000) ונוקיה (1,000). מינהל הרכש מציין כי אינו מתחייב לרכוש מכשירים בהיקף זה גם במכרז הנוכחי.
המדינה תוכל לדרוש במסגרת המכרז נתונים לגבי תקלות אופייניות למכשירים, היקף התקלות ביחס לכמות מכשירים נתונה, תקלות עתידיות צפויות ומחקרים של היצרן על היקפי תקלות בארץ ובחו"ל. הזוכים במכרז יצטרכו להעמיד לטובת עובדי המדינה מוקד מכירה טלפוני או אתר אינטרנט או אפליקציה ייעודית שדרכם הם יבצעו את ההזמנה.