בדיקת כלכליסט
Mate S של וואווי: פאבלט חמוץ-מתוק
הפאבלט האחרון של וואווי מתקשט בנוצות פרימיום, על אף שיכולותיו נופלות משל המתחרים בכמה תחומים, בראשם זמן הסוללה. ואולם, זהו טלפון מרשים למראה, עם ממשק נוח. בנוסף, מחירו בישראל הוא הזול בעולם: 2,700 שקל
כשפגשנו בוואווי Mate S בתערוכת IFA בברלין, התרשמנו ממנו לטובה - ולכן ציפינו לבדוק אותו לעומק ולגלות מה חידשה החברה בפאבלט הדגל שלה. קודמו, האסנד Mate 7, היה אחד הפאבלטים הטובים ביותר בשוק עת נחשף בשנה שעברה. ואולם, לאחר בחינה מעמיקה של המכשיר, אנו רואים שהוא מצטיין בעיקר ברושם ראשוני.
על הנייר, ה-Mate S, מכיל את כל היתרונות שמכשיר דגל זקוק להם: מסך גדול, מעבד חזק, זיכרון בשפע ואיכות הרכבה גבוהה. אז איך זה שלמרות כל אלה ומיתוג פרימיום, הוא לא מצליח לספק את הסחורה?
החברה ציידה אותו בכל התכונות המתקדמות ביותר הזמינות למהנדסיה, הוא עוצב עם מחשבה ברורה להתחרות במכשירי הנוט של סמסונג וביתר הפאבלטים הבולטים בשוק אבל איכשהו, משהו התפספס.
עיצוב ומבנה: לא נפגשנו בעבר?
ה-Mate S הוא פאבלט בתצורת חמישה אינץ' וחצי. אמנם יש חברות רבות שמבחינתן זהו גודל מסך לגיטימי לסמארטפון, אך וואווי העדיפה לבדל בין סמארטפוני סדרת P (תצורת 5.2 אינץ') וסדרת Mate. לטלפון יש גוף נאה מאוד מאלומיניום, בעל גימור שהוא מחוספס בגב הטלפון ונעים למגע.
הגב מעט קעור והקווים הדקים שמתחברים משולי הטלפון אל הגב נותנים לו מראה פשוט זהה לשל ה-M9 של HTC. לזכות וואווי אומר שהיא יכלה לבחור במושא העתקה פחות מוצלח - ושהמייט S נראה מעודן ואלגנטי יותר מה-M9. בגלל מבנה הגב והעובדה שהטלפון דקיק (7.2 מ"מ), המכשיר נוח מאוד לאחיזה ולשימוש. הוא גם קל יחסית ושוקל 156 גרם.
בגב המכשיר מוטמע קורא טביעות אצבע ומעליו עדשת המצלמה הראשית. כמו בסמארטפון הדגל P8, גם למייט S יש כפתורים רגישים מדי, שנלחצים בקלות - לפעמים בטעות. בסך הכל, הטלפון נראה טוב מאוד.
ממשק ומערכת הפעלה: מסך מאכזב, ממשק חביב
אתחיל בנקודה שהרגיזה ואכזבה אותי יותר מכל במייט S: איכות התצוגה. לסמארטפון ה-P8 שלה היה מסך לא רע, בעוד שלמייט החדש יש מסך בעל בהירות נמוכה יחסית שלא יודע להתמודד עם תאורה ישירה, הצבעים בו נראים רוויים מדי ולא טבעיים ובנוסף, הסטנדרט לפאבלטי עילית בשוק הוא מסך ברזולוציית QHD, בעוד שזה של המייט S הוא Full HD. יש לכך יתרונות בדמות חיסכון בסוללה, אך אנשים שקונים פאבלטים מחפשים מסכים גדולים ומרשימים והיצרניות מתאמצות לרצות אותם.
ממשק האנדרואיד של וואווי חביב ונוח. למייט S יש יכולת הפעלה בנקישה כפולה כמו במכשירי LG וסוני, יכולת זיהוי לחיצה באמצעות פרק האצבע (מה שמאפשר ציור על המסך מבלי לפתוח אפליקציה ייעודית) ועוד. סורק טביעות האצבע מהיר מאוד ומדויק מכל מכשיר אנדרואיד בו נתקלתי, אך גם הוא מפספס לפעמים ולא מזהה את האצבע בניסיון הראשון.
לדגם היקר ביותר של המכשיר, בעל מרחב אחסון של 128 גיגה-בייט, תהיה גם תכונת זיהוי עוצמת הלחיצה על המסך – בדומה לאייפון 6s. התכונה הזו, לצערנו, אינה זמינה בדגמים הזולים יותר.
מצלמה: מצטיינת בחושך
מצלמת המייט S זהה לזו של ה-P8. יש לה חיישן של 13 מגה-פיקסל והיא מציגה איכות טובה בתאורה סטנדרטית ואיכות מעולה בצילום בסביבות חשוכות. ואולם, מצלמות המתחרים טובות יותר - בדגש על LG, סמסונג וסוני. למצלמת הסלפי חיישן של שמונה מגה-פיקסל והיא מספקת תמונות טובות מאוד. צילום הווידאו שלה לא רע. והיא מתמחה במיקוד מהיר וייצוב אופטי לא רע. בהתחשב במיתוג של ה-S כמכשיר עילית, היה ניתן לצפות מוואווי לתת ערך מוסף למצלמה - אם בדמות יכולות תוכנה ואם בדמות שיפור ביצועים על פני המצלמה של ה-P8.
מולטימדיה ואפליקציות: ערב רב
למייט S יש את אותה חבילת אפליקציות של ה-P8 - מבחר גדול, עצום ורב אם כי לא נחוץ בהכרח. חלק מהיישומים טובים מאוד, בעוד שאחרים – כמו נגן הווידאו למשל, פחות נוחים. יישומי המדיה האחרים טובים מאוד, בדגש על אפליקציית התמונות ונגן המוזיקה (למכשיר זוג רמקולים בחלקו התחתון, אשר מספקים איכות אודיו סבירה בעוצמה גבוהה). תמצאו במכשיר יישומי ניהול המכשיר, מזג אוויר ורשימות חביבים - לצד יישומים מיותרים לגמרי כמו מראה (הפעלת מצלמת הסלפי) או זכוכית מגדלת (הפעלת המצלמה הראשית, על בסיס הזום שלה).
ביצועים וזמן סוללה: טורבו שנגמר מהר
ערכת השבבים Kirin 935 מתוצרת וואווי מספקת למייט S ביצועים טובים. תיאורטית מדובר בסוס עבודה שמסוגל להתמודד עם כל מה שתשליכו לעברו: הוא מצויד בשמונה ליבות, ארבע במהירות 2.2 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.5 גיגה-הרץ. אבל באופן די מפתיע הוא לפעמים מצליח להשתהות בהפעלה של אפליקציות פשוטות. למכשיר שלושה גיגה-בייט של זיכרון פעולה והוא נמכר בדגמים בעלי מרחב אחסון של 16, 64 ו-128 גיגה-בייט.
מערכות התקשורת של המייט S משובחות: אנטנות הבלוטות', ה-WiFi וה-GPS כולן מתחברות במהירות וללא ניתוקים וגם איכות השיחה טובה יחסית.
הבעיה היא בסוללה: מסיבה לא ברורה החליטה וואווי לצייד את הפאבלט בסוללת 2,700 מיליאמפר-שעה (למייט 7, למשל, היתה סוללת 4,100 מיליאמפר-שעה). זהו פאבלט שזמן הסוללה הממוצע שלו עומד על כעשר שעות. ואולם, יש לו יכולת טעינה מהירה ביחס למתחרים - תכונה שתזדקקו לה.
סיכום ואלטרנטיבות: עממי שמתחפש לפרימיום
פאבלט הפרימיום של וואווי מרגיש קצת כמו שווארמה במסעדת שף. החברה, שהצליחה לעשות מסלול כמעט נטול שגיאות בשנה האחרונה, מאכזבת עם המייט S. כל יכולותיו בינוניות ומעלה, אך אין לו אף יתרון אמיתי על פני המתחרים – זולת המחיר: לפי מקורות בתעשייה, יתומחר המייט S ב-2,600 עד 2,700 שקל, המחיר הנמוך ביותר של המכשיר בעולם (באירופה, למשל, הוא עולה 650 יורו).
זה עשוי לקסום למשתמשים שרוצים פאבלט חדש בלי להוציא יותר משלושת אלפים שקל, אך מי שיהיה מוכן להתפשר על מכשיר מהדור הקודם יוכל לקנות בסכום הזה נוט 4, שעולה על המייט S באיכות התצוגה ובזמן הסוללה וכולל גם עט חכם. יתכן שוואווי מתכננת לערוך שינוי נרחב בסדרת Mate שלה - וה-S הוא מין שלב ביניים. החברה בונה את הנקסוס 6p עבור גוגל - וזהו פאבלט עילית מרשים ומרהיב שגם עולה פחות מה-S. לא מן הנמנע שוואווי רוצה להשיק לו גרסה במיתוג Mate, או לעשות מהלך אחר ולהפוך את Mate לסדרת מכשירים מגודלים ולאו דווקא מכשירי עילית. המייט S יושק בישראל בשבועות הקרובים.
ציון כלכליסט: 7.5
מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציית מסך: 1,080 על 1,920 פיקסל || מצלמה אחורית: 13 מגה-פיקסל || מצלמה קדמית: 8 מגה פיקסל || מעבד: שמונה ליבות, ארבע במהירות 1.5 גיגה-הרץ וארבע במהירות 2.2 גיגה-הרץ || זיכרון: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 16 גיגה-בייט || עובי: 7.2 מ"מ || משקל: 156 גרם