Mobile 2016
אריק פינטו: "עד שנת 2020 - 90% מהלקוחות יבצעו פעולות בערוץ הדיגיטלי"
המשנה למנכ"ל בנק הפועלים בוועידת מובייל 2016 של כלכליסט: "לשחקנים במגרש הפיננסי שלא יידעו לספק את ההבטחה הזו לא תהיה זכות קיום. הפועלים צפוי לפתוח בנובמבר סניפים דיגיטליים"
"כבר כיום 60% מלקוחותינו מבצעים פעילות פיננסית בערוצים הדיגיטליים השונים, ואנו צופים כי עד לשנת 2020 המספר יעמוד על 90%", כך אמר היום (ב') אריק פינטו, משנה למנכ"ל וממונה על החטיבה הקמעונאית בבנק הפועלים בוועידת מובייל 2016 של "כלכליסט". פינטו אמר, כי במערכת הבנקאית יש למעלה ממיליון לקוחות המנהלים את עיקר פעילותם באמצעים דיגיטליים, ומספר זה צפוי להכפיל את עצמו עד שנת 2020.
- האלגוריתמיקה של האמינות
- ועידת המובייל 2016: צפו בשידור החי
- חלוצי המובייל: קולר שמדווח לסמארטפון ופנסי רחוב חכמים
עם זאת, הוא אומר "הדיגיטל והסמארטפון לא 'יהרגו' את הבנקאות המסורתית. בנקים גדולים שיידעו לבצע את ההתאמות הנדרשות, ישגשגו בעולם החדש. המפתח להצלחת בנקים קיימים הוא היכולת לשלב בין הטכנולוגיה והחדשנות לבין העוצמה והעמדה של הבנקים, שמבוססים על מקצוענות וניסיון.
"אין תחליף לניסיון שנצבר, למערך הבנקאים המיומן, ולפריסת הסניפים שלנו שהיא הגדולה ביותר בישראל, אבל השמירה על מעמדנו תלויה בכך שנשכיל ליישם את החדשנות הדיגיטלית, כדי לעמוד בציפיות ולספק את הצרכים של לקוחותינו, ולהוסיף להם ערך".
פינטו הדגיש ש"לא מספיק שהבנקים יפתחו פתרונות דיגיטליים מתקדמים, אלא הסביבה העסקית כולה, לרבות הרגולטורים השונים, צריכה להירתם למשימה ולקדם צעדים שיאפשרו את הפעילות שלנו ושל אחרים בתחום".
פינטו הוסיף, כי "השינויים שמחוללים הדיגיטל והמובייל בתעשיות השונות משפיעים גם על עולם הבנקאות. האופן שבו הצרכן מתקשר עם הבנק שונה מאשר לפני עשר או עשרים שנה. בעבר הלא רחוק, כל פעולה בנקאית שרצה הלקוח לבצע - פשוטה כמו הפקדת מזומן או מורכבת כמו השקעה בניירות-ערך - דרשה ממנו להגיע לסניף. כיום יכול הלקוח, מכל מקום ובכל זמן, לבצע כמעט את כל הפעולות הבנקאיות דרך הסמארטפון או הטאבלט. הדיגיטציה מאפשרת גם מתן הצעות מתוזמנות ללקוחות כמו הזמנה לייעוץ פיננסי או פנסיוני".
בנק ללא נייר
פינטו אמר עוד, כי מועד ההשקה של הסניף הראשון של הבנק הדיגיטלי של הפועלים, שעליו הצהיר הבנק בתחילת השנה, צפוי בנובמבר הקרוב. "שירותי הבנקאות יהיו ללא נייר, והלקוחות יוכלו לבצע את רוב הפעולות בעצמם באמצעות סמארטפונים וטאבלטים, להשתמש בשולחנות מגע לסימולציות בנקאיות, להיעזר ביועץ באמצעות וידיאו צ'אט וליהנות מאפליקציות ייעודיות חדשות שנוצרו במיוחד בשבילם. כל זאת בליווי בנקאים שיסתובבו ביניהם ויסייעו להם. זהו בדיוק השילוב בין דיגיטל למסורתי שיאפיין, את הבנקאות העתידית".
לדברי פינטו, הסיבה לשילוב בין הדיגיטציה של הסניף לבין בנקאים אנושיים היא, כי "גם הלקוחות הדיגיטליים ביותר מעידים כי בצמתים המחייבים קבלת החלטות פיננסיות חשובות, הם רוצים להיוועץ עם גורם מקצועי אנושי. מסקנתנו היא שהבנקאות העתידית צריכה לאפשר ללקוחות מגוון של פעילויות דיגיטלית באופן פשוט, זמין ובטוח, ובמקביל לשמר את היכולות המקצועיות האנושיות, כדי לספק ייעוץ פיננסי אנושי כשהלקוח זקוק לו".
"המרוויחים הגדולים יהיו הלקוחות, אלו הנוטים לבצע פעולות עצמאיות בערוץ הדיגיטלי. המהפכה הדיגיטלית תספק ללקוחות מעטפת פיננסית, שירות אקטיבי נוח וזול. לשחקנים במגרש הפיננסי שלא יידעו לספק את ההבטחה הזו לא תהיה זכות קיום. ומוסדות בנקאיים שיצליחו לבדל עצמם ממתחריהם בדרך בה ידעו לטפח תפיסה חדשנית הם אלו שישרדו וישגשגו".