איביי היכתה התחזיות: הרווח הנקי ברבעון השלישי - 43 סנט למניה
חברת המסחר המקוון פרסמה את הדו"ח הראשון מאז הספין-אוף של פייפאל - והעלתה את תחזית הרווח ל-2015; המניה מזנקת במסחר המאוחר
החברה העלתה את תחזית הרווח הנקי המתואם ל-2015 לטווח של 1.80-1.82 דולרים למניה, לעומת 1.72-1.77 בתחזית הקודמת.
איביי הצליחה לשמור על היחס בין היקף המכירות באתר לבין ההכנסות (GMV) - ברמה של 10.7%. זהו הישג מרשים בהתחשב בכך שהיא איבדה את פייפאל, שסיפקה שירות באחוזי רווח גבוהים יותר.
דירקטוריון איביי הודיע כי רכש בחזרה מניות בהיקף של 599 מיליון דולר, עם תוכנית רחבה יותר לרכישת מניות ב-2.4 מיליארד דולר נוספים.
החברה לא סיפקה פירוט מדויק על ערוצי ההכנסות השונים באתר, וציינה כי "שירות מודעות הדרושים מצליח היטב". בהתחשב בתחרות העזה מצד המתחרים, במיוחד מצד עליבאבא הסינית, אנליסטים ומשקיעים רבים קיוו לקבל תמונה טובה יותר של עוגת ההכנסות והמכירות.
כאמור, ב-17 ליולי יצאה לפועל תוכנית השאפתנית של דירקטוריון איביי, עליה הכריז לפני למעלה משנה. פייפאל עברה ספין-אוף והונפקה כחברה עצמאית בבורסת הנאסד"ק, מתוך המחשבה שכגוף עצמאי פייפאל תוכל לצמוח מהר יותר. בשנה האחרונה, הרווח הנקי של פייפאל צמח ב-15% בעוד שאיביי עצמה צמחה ב-3%.
בנוסף, הדירקטוריון טען שכגוף עצמאי, פייפאל תוכל להשתלב כפלטפורמת תשלומים גם בגופי סחר מקוון מתחרים לאיביי, כגון אמזון ועליבאבא. איביי מצידה גם עברה גל פיטורים ומכרה נכסים נוספים בתחום האנטרפרייז, במטרה להפוך להיות חברה רזה וממוקדת יותר.
עד לפרסום התוצאות הרבעוניות, האסטרטגיה זו לא הוכיחה את עצמה. לפני הפיצול של שתי החברות, איביי נסחרה לפי שווי של 66 דולר למניה. אחרי הפיצול, מניית איביי עמדה על 28.5 דולר ואילו מניית פייפאל החדשה על 34.5 דולר. זאת כבר הייתה ירידה משמעותית, אבל מאז מניות החברות רק המשיכו לצמוח – איביי נפלה ב-16% לשווי של 24 דולר, ואילו פייפאל צנחה באחוזים קטנים יותר, וירדה לשווי של 33.8 דולר. כמה אנליסטים, כגון בית ההשקעות קנטור, הוריד את דירוג המלצת הקניה של איביי, ורבים הזהירו כי עברה זמנה של איביי.
איביי גם סובלת מבעיות קשות, בהן תחרות עזה מצד עליבאבא שחודרת במהירות למערב ומצד גוגל, שהשינויים האחרונים שלה במנוע החיפוש פגעו בדירוג ה-SEO של האתר ובנראות של המוצרים הנמכרים באיביי. המשקיעים רצו לראות עליה במכירות, אבל בהתחשב בהאטה במשק האמריקאי - כולל המכירות המאכזבות בתקופת החגים של 2014 - חששו שלא יראו זאת השנה.