יוצרי האפליקציות מתעקשים על אנגלית
בדיקה של 100 האפליקציות הפופולריות ביותר באפסטור ובגוגל פליי מגלה שכחצי מהן זמינות רק באנגלית. דווקא לעברית יש ייצוג-יתר מפתיע
- כשהאפליקציה תחליף את הצ'ק
- יישומים ישראליים כובשים את הדירוגים השנתיים של אפל ופייסבוק
- האפליקציה החדשה של לינקדאין מנסה להיות פייסבוק
מה השפות הפופולריות ביותר אחרי אנגלית? באפסטור הצרפתית מובילה את המצעד, כש-57% מהאפליקציות שנבדקו זמינות גם בשפה זו. אחריה גרמנית (56%), ספרדית (54%), איטלקית (53%) ויפנית (51%). 35% מהאפליקציות זמינות בסינית מפושטת ו-30% בסינית מסורתית, אך קשה לקבוע את מקומה של הסינית בטבלה כיחידה אחת שכן לא ברורה מידת החפיפה בין שתי גרסאות הכתב של השפה. בגוגל פליי צרפתית וספרדית חולקות את המקום הראשון עם 48% כל אחת, ולאחריהן איטלקית עם 45%. יפנית, פורטוגזית, רוסית, וסינית מסורתית זמינות כל אחת ב-44% מהאפליקציות.
איפה העברית? באפסטור היא זמינה בעבור 11% מהאפלקציות בלבד, בין סלובקית (12%), להולנדית, קטאלנית וקרואטית (10% כל אחת). בגוגל פליי העברית פופולרית הרבה יותר, עם 39% מהאפליקציות שתומכות בה. זהו שיעור זהה למספר האפליקציות שתומך בערבית, שפה עם מספר דוברים גדול הרבה יותר.
ומי בתחתית הרשימה מבין השפות שתורגמו (מטבע הדברים, שפות שלא זמינות בשום אפליקציה לא מופיעות ברשימה)? באפסטור זו טגלוג, שאף שמדוברת בפיהם של יותר מ-22 מיליון איש בפיליפינים זמינה רק ל-1% מהאפליקציות, קצת מעליה לאטבית, ליטואנית וזולו עם 3% כל אחת. בגוגל פליי יש שש שפות שזמינות רק באפליקציה אחת: מאלטזית, אזארית, בוסנית, גיאורגית, מקדונית ואלבנית.