מה הסתירו בתראנוס: שווי 9 של מיליארד דולר וטכנולוגיה שלא נבדקה
המכשור שהיה אמור לחולל מהפכה בתחום בדיקות הדם לא הוצג בפני הרשויות הפדרליות במהלך חקירה שערכו במתקני החברה. השותפות העיסקיות מנתקות קשרים, אבל המייסדת מבטיחה שאין מה לדאוג
- הכנסת אישרה: מימון המונים לחברות סטארט-אפ ללא תשקיף
- החברה הסודית שגייסה 880 מיליון דולר
- החד-קרן הדקור ושאלת הפיקוח על הסטארט-אפים
על פי גרסה אחרת, שפורסמה בשבוע שעבר ב"וול סטריט ג'ורנל", פקחי ה-CMS (המרכז לבקרה של שירותים רפואיים) הגיעו למתקני החברה לאחרונה, אבל במהלך הביקור הוסתרו מפניהם מכשירי "אדיסון" שהחברה פיתחה ובמקומם הוצג לפקחים ציוד סטנדרטי לפענוח בדיקות דם, מתוצרת חברות אחרות. באוקטובר פרסם העיתון כתבת תחקיר שהניעה את החקריה בנושא, בה נכללו עדויות מפי עובדים לשעבר, אלה טענו שרק 20-15 אחוז מהבדיקות שהיא מציגה ככאלו שנעשות באמצעות הטכנולוגיה שפיתחה משתמשות בה בפועל, כאשר שאר הבדיקות מבוצעות באמצעות מכשירים רגילים של יצרנים אחרים. חלק מהבדיקות נבחנו מול בדיקות סטנדרטיות והתגלו כלא מדויקות.
תראנוס הוקמה ב-2013 על ידי אליזבת הולמס, אז סטודנטית להנדסת אלקטרוניקה בסטנפורד שפרשה מהלימודים כדי להקים את החברה. ב-2013 פרסמה החברה את הבטחותיה לשנות את תחום בדיקות הדם עם טכנולוגיה שאמורה לאפשר 200 בדיקות שונות, מבדיקת סוכר ועד פוריות, באמצעות טיפת דם אחת ובשבריר העלות והזמן של ביצוע בדיקות מקבילות באמצעים הקיימים. היא גייסה כ-400 מיליון דולר ממשקיעים בהם לארי אליסון וקרנות מנלו ו-DFJ, העסיקה 500 עובדים והונה האישי הגיע, בעקבות אחזקותיה במניות החברה, לכ-4.5 מיליארד דולר.
בעקבות הגילויים על הפער בין ההבטחות למציאות, שותפותיה העסקיות כגון רשת חנויות וולגרינס, בית החולים קליבלנד קליניק וחברת סייפוויי ניתקו איתה את הקשרים העסקיים, והיא נמצאת תחת חקירות של ה-FDA ומחלקת הבריאות במדינת ניו יורק, כאשר רבים סבורים כי הסיפור כולו הינו תרמית אחת גדולה. החברה עדיין פעילה, עם זאת, ומבטיחה כי תפרסם בקרוב מידע שמוכיח כי ציוד הבדיקה שפיתחה הינו מדויק.