חברת סייסנס מגייסת 50 מיליון דולר בהובלת בסמר
שוויה של סייסנס לפני הגיוס מוערך ב-650 מיליון דולר. החברה פועלת בתחום טכנולוגיות הבינה העסקית ותגייס עוד כ-100 עובדים בעקבות הסבב הנוכחי
סיבוב ענק ראשון לסאטרט-אפ ישראלי לשנת 2016. סייסנס (Sisense), אחת מחברות טכנולוגיות הבינה העסקית הגדולות והמשמעותיות בישראל מגייסת היום (ה') 50 מיליון דולר בהובלת קרן בסמר האמריקאית, המיוצגת בישראל על ידי השותף אדם פישר. בסבב זה השתתפו גם כל משקיעי החברה מהעבר בהם הקרנות באטרי, אופוס, ג'נסיס ו- DFJ, שהשקיעו קודם לכן 50 מיליון דולר סך הכל, והוא מביא את החברה לכלל גיוסים של 100 מיליון דולר מאז הווסדה ב-2004.
- גידור הריאל מנע מחיקת חצי מיליארד שקל בהון של גזית גלוב
- קרנות הון סיכון ישראליות גייסו למעלה ממיליארד דולר ב-2015
- ג'נרל מוטורוס תשקיע 500 מיליון דולר בחברת שיתוף הנסיעות ליפט
סייסנס פעילה בשוק הצומח של הבינה העסקית שמגלגל כ-33 מיליארד דולר בשנה. שוק זה מספק לארגונים בכל הגדלים כלים שמאפשרים להם לנתח ולהציג כל נתון עסקי על תעבורת הגלישה או על נתוני המכירות בגרפים או בטבלאות, ובין היתר פעילות בו שחקניות גדולות כמו IBM, אורקל או קליקוויו. אלא שאם בעבר תפעול מערך הבינה העסקית של הארגון היה שמור למומחי BI, הרי שכיום מנהלים בכל דרגי הארגון הם צרכני BI. סייסנס ביקשה לפתח מערכת מקוונת הנצרכת בענן ומסוגלת לנתח ולהציג כל נתון באופן ידידותי למשתמש. לדברי אלדד פרקש, אחד ממייסדי החברה, היא מייצרת מערכת BI "בפשטות תפעול של אקסל".
ואכן, בשנים האחרונות הפכה סייסנס למעין Wix של בינה עסקית. חברות בכל הגדלים, החל מסטארטאפים בתחילת דרכם ועד ארגוני ענק כמו איביי, לוקהיד מרטין, סמסונג וטארגט, רוכשות רשיון הפעלה, מתקינות את כלי התוכנה, מחברות אליו עשרות מקורות מידע בארגון, כמו ממשק ERP או CRM, ובונות, בקלות ובמהירות יחסית ממשק מלא לבינה עסקית. סייסנס חוסכת את ניהול תהליך ההתקנה, את סינון הנתונים טרום עיבוד ואת הפקת הדו"חות.
שלא כמו החברות האחרות בשוק, הטכנולוגיה של סייסנס מייתרת הצורך להקים מחסן נתונים (Data Warehouse), שהוא מערך ניהול נתונים המיועד לבינה עסקית, תהליך שנחשב לארוך ומתסכל. סייסנס מאפשרת לנהל את תהליך ה-BI על כל מחשב בן 5 שנים ומטה, תהליך שדורש בדרך כלל שרתים כבדים או מחשבי-על.
את החברה ייסדו גיא בויאנג'ו, אביעד הראל, עדי עזריה, אלדד פרקש ומנהל אותה כיום אמיר אורעד, מי ששימש כסמנכ"ל המכירות של סאיוטה, האקזיט של שר החינוך נפתלי בנט משנת 2005, ולאחר מכן מנכ"ל אקטימייז שגם היא נמכרה לנייס שנוהלה אז בידי חיים שני. הגיוס ישמש את החברה להגדיל את מצבת העובדים שלה, ולראייה היא מדווחת על 100 משרות פתוחות, וכן על הרחבת מערך המכירות העולמי שלה.