אלסטיפייל מגייסת 35 מיליון דולר
חברת טכנולוגיית אחסון הפלאש סוגרת סבב גיוס נוסף, בדיוק שנתיים לאחר שהודיעה על גיוס של 8 מיליון דולר. היא מתכננת להשיק גרסאות בטא של המוצר בשנה הקרובה
חברת טכנולוגיית אחסון הפלאש מהרצליה אלסטיפייל (Elastifile) הודיעה היום (ג') כי היא מגייסת 35 מיליון דולר בסיבוב מהמשקיעים הקיימים באטרי ולייטספיד ובצירוף ענקיות כמו EMC ומיקרון, כך לפי רשם החברות. את הסיבוב הזה היא סוגרת שנתיים בדיוק לאחר שהודיעה על גיוס של 8 מיליון דולר שסייע לה לפיתוח אב הטיפוס של המוצר. החברה מתכוננת להשיק גרסאות בטא של המוצר כבר בסוף השנה הזו או בתחילת 2017.
- קרטיהיל גייסה 15 מיליון דולר מג'ונסון אנד ג'ונסון
- חברת סייסנס מגייסת 50 מיליון דולר בהובלת בסמר
- קרנות הון סיכון ישראליות גייסו למעלה ממיליארד דולר ב-2015
אלסטיפייל עוסקת בבניית מערכי אחסון שפונים לארגונים גדולים כמו חבורת ביטוח, ענקיות קמעונאות ואינטרנט או יצרניות ענק. אלה פונות יותר ויותר למרכזי נתונים המבוססים על פלאש ופחות על דיסקים מגנטיים, ונסמכות על מערכות וירטואליזציה שמריצות כמה מחשבים וירטואלים במקביל על אותו השרת ועובדות יותר ויותר עם שרתים מרוחקים, במקביל להחזקת שרתים פנימיים שמחזיקים מידע רגיש.
אלסטיפייל מנסה לפתור את הבעיה הזו על ידי בניית חיבור וירטואלי בין שרתי אחסון הפלאש הפרוסים במקומות השונים, ומאחדת אותם עם הענן הפרטי של החברה ומרכזי הנתונים של החברה, בדומה לדרך בה הטכונלוגיה של מלאנוקס, למשל, מאפשרת להעביר תקשורת מהירה בביצועים גבוהים בין מרכזי נתונים. כך רוצה אלסטיפייל ליצור מערכת אחסון מאוחדת למשאבי המחשוב של הארגון שתאפשר גישה מהירה למערכות הקבצים של הארגון.
אלסטיפייל מנסה לשבור את ההנחה ששרתים מבוססים על פלאש הם יקרים, עליה מתבסס גורו האחסון משה ינאי עם הסטארט-אפ החדש שלו אינפינידט (Infinidat) שגייס 150 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר. בעוד שינאי סבור ששיפור ושכלול מערכי דיסקים מגנטיים זולים יכולים להביא אותם לביצועים כלכליים יותר מאלה של רכיבי הפלש, באלסטיפייל טוענים כי הם יכולים למכור טכנולוגיה לאחסון פלאש במחירים זולים יותר מאלה של דיסקים מגנטיים או מערכים היברידיים המשלבים בין השניים. המחיר צפוי לעמוד על 50 סנט לגיגה בייט או 500 דולר לטרה-בייט. המערכת של אלסטיפייל אדישה לחומרה אותה בוחר הלקוח והיא יכולה לרוץ על הן שרתים מבוססי KVM הפתוח והן על VMware של EMC.
המודל העסקי מבוסס לא רק על מכירת התוכנה לניהול מערכת האחסון, אלא גם על מכירת מערכות אחסון שלמות מבוססות חומרה מסחרית של שרתים וזכרונות פלאש הקיימים בשוק היום.
את החברה הקימו שחר פרנק, ממייסדי אקסטרים איי.או (XtremIO) שנמכרה לפני שנתיים ל-EMC תמורת 450 מיליון דולר, יחד עם אמיר אהרוני, מי שהנפיק את אופטיבייס ומכר את מוביקסל, ורוני לוקסמבורג, בכיר לשעבר בקומרנט שנמכרה לרד הט ובפנטקום הישראלית שנמכרה לסיסקו.