מלחמת הציוצים הגדולה: משתמשי טוויטר נגד הרשת החברתית
דיווחים על הפיד האלגוריתמי של טוויטר הניעו את המשתמשים לצאת בקמפיין מחאה ואת המנכ"ל, ג'ק דורסי, לצייץ בתגובה הכחשות והסברים מהם עולה כי בחברה החליטו לוותר על השינויים לעת עתה
- וול סטריט ננעלה ביציבות; טוויטר זינקה ב-6.5%, הנפט צנח ב-6% וננעל מתחת לרמה של 32 דולר לחבית
- דיווחים על עסקה לרכישת טוויטר, המנייה מזנקת
- היעד של צוקרברג: הגדלת מספר משתמשי פייסבוק ל-5 מיליארד עד שנת 2030
טוויטר, בינתיים, מכחישה כי תכננה לבצע שינוי כזה בשבוע הקרוב, כאשר מנכ"ל החברה ג'ק דורסי הגיב בסדרת ציוצים שלא לגמרי הבהירו את כוונותיו: "אני רוצה שכולכם תדעו שאנחנו תמיד מקשיבים, ושמעולם לא היתה לנו כוונה לשנות את סדר הצגת הציוצים בטיימליין בשבוע הבא", הוא כתב באחד הציוצים, ובאחר אמר כי "טוויטר הוא שירות חי, שפועל בזמן אמת, טוויטר עוסק במי ובמה שאתה עוקב אחריו והוא כאן כדי להשאר, על ידי כך שיהפוך ליותר טוויטרי".
למרות הכחשותיו של דורסי, על פי פרסומים באתרים כמו TheVerge ו-TNW שהציגו צילומי מסך של הפיד הנסיוני, החברה כבר בוחנת אותו באופן פנימי מאז יוני וניסתה אותו על קבוצות קטנות של משתמשים. מציוציו של המנכ"ל ניתן להבין כי היא החליטה (בעקבות המסקנות מהבדיקות) שלא לשחרר אותו במלואו, אלא רק לשלב פיצ'רים מסוימים שיעזרו להציף ציוצים מעניינים, מבלי לפגוע בעקרון הפיד הכרונולוגי, וייתכן שהחברה גם פשוט קיבלה רגליים קרות בעקבות הפידבק הזועף מהמשתמשים.
הסיבות העיקריות לזעם שהפיד האלגוריתמי עורר הן התחושה שטוויטר מנסה לחקות את פייסבוק (כפי שעשתה כאשר החליפה את כפתור הפיברוט בלייק), לוותר על האופי החי והדמוקרטי שלה ולתת נראות גדולה יותר לסלבס ולמשתמשים מובילים אחרים על פני המשתמש הפשוט. "אני מבינה שאתם צריכים לעשות כסף, אבל להפוך את טוויטר לפייסבוק כדי שתוכלו למכור יותר מודעות מרחיק אותי ורבים אחרים", כתבה למשל האמנית יסמין ואן ווילט, צייצנית בעלת 68 אלף עוקבים.
למחאה הצטרפו גם כמה מהצייצנים הבולטים בשירות, אלו שדווקא אמורים להרוויח מהמעבר לפיד אלגוריתמי, כגון השחקן רוב לאו (שכתב "אחד היתרונות בלהיות אדם בוגר הוא היכולת להחליט בעצמך מה מעניין אותך") או השחקן והמוזיקאי לין מנואל מירנדה, שאיים לעזוב את השירות בסוג של חמשיר מחאה.