פרשנות
טוויטר צריכה לבחור: כמות או איכות
הדו"ח הרבעוני של החברה מגלה עלייה בהכנסות לצד ירידה בכמות המשתמשים. הרשת החברתית עומדת כעת בפני החלטה: האם לנסות למשוך משתמשים חדשים על ידי שינוי אופייה או להתמקד בהצעת שירות נישתי וממוקד
- הציוצים הטובים תחילה: השינוי העדכני בפיד של טוויטר
- מלחמת הציוצים הגדולה: משתמשי טוויטר נגד הרשת החברתית
- שינויים בפיד של טוויטר: תסדר את הציוצים לפי פעילות המשתמש
השאלה הקבועה ששואלים את עצמם מנהלי טוויטר ובעלי המניות שלה ברבעונים האחרונים, גם אם הם לא מודים בכך בפומבי, היא "איך מחזירים את מספר המשתמשים החודשי לפסים של צמיחה, ומהר". 320 מיליון משתמשים הם חמישית ממספר משתמשי פייסבוק ופחות ממספר משתמשי אינסטגרם וטאמבלר, ונראה שבמסגרת היכולות הנוכחיות שהיא מציעה כרגע למשתמשים החברה מיצתה את פוטנציאל הצמיחה שלה.
טוויטר אולי נתפסה בעבר כמתחרה שוות ערך לפייסבוק, אבל היא כבר מזמן לא שם, וכנראה גם לא תחזור לשם, אם היא רוצה לחזור להיות שחקנית משמעותיות בליגה של הרשתות החברתיות הגדולות והמשפיעות, היא תזדקק למהפך דרמטי הרבה יותר מהשינויים המינוריים שביצעה בשנים האחרונות. במובן הזה פיצ'ר "הציוצים המעניינים ביותר" עליו הכריזה אתמול, שמציף בראש הפיד את הציוצים החשובים ביותר (על פי ניתוח אלגוריתמי) עבור כל משתמש, ואפילו התוכנית שטרם אושרה רשמית להסיר את מגבלת 140 התוים, עשויים להיות מהלכים בכיוון הנכון.
המשתמשים הוותיקים אולי מתעצבנים וטוענים ש"טוויטר מנסה להפוך לפייסבוק" - אבל כפי הנראה אין הרבה יותר מ-300 מיליון אנשים שאוהבים או שמוכנים להתפשר על רשת חברתית שמאלצת אותם להסתפק בכמה מלים כדי להביע את דעתם ולערוך את הסטטוסים שלהם לאורך השרירותי והאנכרוניסטי של 140 תוים. אם החברה רוצה להשאיר אצלה את המשתמשים הפחות אדוקים ולהצליח בכל זאת לגייס מספר משמעותי של משתמשים חדשים, ייתכן שהברירה היחידה שעומדת בפניה היא לנטוש את העקרונות הקשיחים עליהם היא נוסדה ולהפוך קצת יותר דומה לפייסבוק, בדרך שתהיה יצירתית מספיק כדי שלא תהפוך אותה לחיקוי דהוי אלא תיצור משהו חדש ושימושי באמת.
האפשרות השנייה שעומדת בפני טוויטר היא להודות בתבוסה, להבין שהשאלה הזו היא אולי לא השאלה נכונה, ולהפסיק לנסות לדמיין שהיא רשת חברתית בעלת פוטנציאל להגיע למיליארדי משתמשים. היא יכולה להחליט שהיא מעדיפה להשאר שירות נישתי וממוקד, שממשיך לשרת את צרכי המשתמשים המכורים, שאוהבים אותה כמו שהיא, בצורה הטובה ביותר. אסטרטגיה כזו כנראה לא תחזיר את מניית החברה לנסיקה בזמן הקרוב, אבל היא עשויה להוריד מעט את הלחץ של בעלי המניות ולאפשר לחברה להתארגן סביב חזון קוהרנטי וברור יותר, כזה שיעביר את תשומת הלב ממספרי המשתמשים המאכזבים לנתוני ההכנסות החיוביים, ואולי יצליח לעצור את מהלכי פירוק ומכירת החברה ולהפוך אותה שוב, בסופו של דבר, לשירות שיותר אנשים מוצאים בו עניין.