אפל: הצענו לממשל דרכים חליפיות להתחברות לאייפון של הרוצח מסן ברנרדינו
זאת בתגובה לדרישת ה-FBI לחייב את החברה להיענות לצו שיאפשר את הפריצה באופן מיידי; טראמפ קרא אתמול להחרמת החברה
המאבק בין אפל לממשלת ארה"ב סביב דרישת ה-FBI כי החברה תפרוץ את אבטחת מכשיר האייפון של הרוצח מסן ברנרדינו מתלהט: אתמול (ו') הגיש משרד המשפטים האמריקאי דרישה לבית המשפט כי יחייב את החברה להיענות לצו באופן מיידי, כאשר במקביל הפנתה אפל אצבע מאשימה כלפי הרשויות שביצעו לטענתה טעויות שגרמו לתסבוכת. היום פרסמה אפל כי אפשרה לרשויות דרכים אלטרנטיביות להשגת המידע מבלי ליצור "דלת אחורית" שתאפשר גישה למידע של משתמשים אחרים. אתמול קרא דונלד טראמפ , המתמודד על ראשות המפלגה הרפובליקנית בבבחירות לנשיאות ארה"ב, להחרמת החברה.
- דונלד טראמפ: "להחרים את אפל"
- הישראלי הבכיר באפל הציל את השקת האייפד פרו
- ה-FBI דורש מאפל לאפשר פריצה לאייפון, טים קוק מסרב
על פי הצו, אותו הוציא בית המשפט ביום שלישי לבקשת משרד המשפטים, אפל תידרש ליצור גרסה ייחודית של iOS בה בוטלו מספר מנגנוני אבטחת מידע, שתותקן על מכשיר הטלפון של סעיד ריזוואן פארוק ואמורה לאפשר ל-FBI לשאוב ממנו מידע מוצפן שיכול לסייע בחקירת הטבח. עד כה סירבה החברה להיענות לדרישה, כאשר מנכ"ל אפל טים קוק טען כי מדובר ביצירה של "דלת אחורית" גלובלית שתאפשר למי שישים עליה את ידו גישה למידע הפרטי שמאוחסן במיליוני מכשירי אייפון, כולל דגמים עתידיים. לפני המהלך האחרון של משרד המשפטים ניתנה לאפל ארכה עד 26 בחודש לתת את תשובתה הסופית.
בתגובה להגשת הבקשה, פרסמה אפל פרטים נוספים בנוגע לחקירה שמאירים את רשויות החוק באור בעייתי: לטענת החברה, היא הציעה ל-FBI ארבע דרכים אלטרנטיביות שונות שלא יחייבו יצירה של דלת אחורית והיתה קרובה להשלמת אחת מהן כאשר גילתה שמי שהחזיק בידו את המכשיר ב-24 השעות לאחר שהגיע לידי הרשויות (לטענת ה-FBI מדובר בעובד של מחלקת התברואה של סן ברנרדינו, המעסיקה של פארוק שסיפקה לו את המכשיר) החליף את ססמת חשבון אפל ID שחובר אליו, דבר שמנע שמירת עותקי גיבוי מעודכנים ב-iCloud - גיבוי שהיה עשוי לספק לסוכנות את המידע שנדרש לה.
אפל חשפה גם את טיבה המדויק של דרישת ה-FBI, או לפחות חלק ממנה: ליצור עותק של iOS ממנו הוסר המנגנון שחוסם את אפשרות הגישה למכשיר לאחר מספר גדול מדי של נסיונות כושלים להזין את קוד הפתיחה שלו, דבר שיאפשר להשתמש בטכניקות של "ברוט פורס" כדי לפרוץ אותו - להזין מספר עצום של קודים עד להתקלות מקרית בקוד הנכון.
במשרד המשפטים טענו בתגובה כי ההתנהלות של אפל לא נועדה להגן על פרטיות משתמשיה אלא "מבוססת על דאגה למודל העסקי שלה ולאסטרטגיית המיתוג של החברה". במקביל המשיכו אנשי המשרד וה-FBI לטעון כי כוונתם לעשות שימוש נקודתי בלבד בפירצה, לפתיחת מכשיר האייפון הספציפי הזה בלבד, על אף הצהרתו של התובע המחוזי של מנהטן כי משרדי מחזיק ב-175 מכשירי אייפון נעולים שונים מתיקים אחרים, אמירה המחזקת את טענתה של אפל כי הסכמתה להתקין על המכשיר את העותק הפרוץ של מערכת הפעלה תיצור דלת אחורית בה ניתן יהיה לעשות שימוש נרחב.