$
חדשות טכנולוגיה

הישראלי הבכיר באפל הציל את השקת האייפד פרו

בכתבת פרופיל שפורסמה בבלומברג הוצג ג'וני סרוג'י, סגן הנשיא לטכנולוגיית חומרה בחברה, כמי שפיתח את השבב המתקדם שהציל את האייפד פרו ובתמורה זכה לקידום משמעותי

אסף גלעד 18:1718.02.16

ג'וני סרוג'י, הישראלי הבכיר באפל המשמש בתפקיד סגן נשיא לטכנולוגיית חומרה, הוצג בראיון ראשון אי פעם לבלומברג כמי שהציל את השקת האייפד פרו, הטאבלט החדש של אפל המופעל גם באמצעות עט סטיילוס. על פי כתבת הפרופיל הנרחבת, השקת האייפד פרו תוכננה במקור לאביב 2015, כאשר התכנית היתה לשבץ בו את שבב ה-A8X המפעיל גם את אייפד אייר 2. ההשקה התעכבה ואפל תכננה להשיקו בסופו של דבר בסתיו, מועד השקת הגרסה החדשה של האייפון.

אלא שאפל חששה שהמפרט של האייפד החדש ייראה חלש לעומת האייפון המבוסס על השבב המתקדם יותר, A9, הנמצא בבסיס מכשיר האייפון 6S. סרוג'י הושיב את צוותו ובתוך חצי שנה בלבד פיתח את השבב A9X שבסופו של דבר שולב בבסיס האייפד החדש שקצר תהילה במכירות מאז השקתו בסתיו שעבר. בתמורה, הוא זכה לקידום לתפקיד סגן נשיא בכיר לטכנולוגיות חומרה וקיבל אופציות בשווי של 90 אלף מניות של אפל למשך 4 שנים.

ג'ני סרוג'י, זכה לקידום משמעותי אחרי פיתוח השבב A9X ג'ני סרוג'י, זכה לקידום משמעותי אחרי פיתוח השבב A9X צילום: מתוך אתר אפל

 

כפי שנחשף בעבר בכתבת פרופיל דומה על סרוג'י שהתפרסמה ב"כלכליסט", המהנדס מחיפה הצטרף ליצרנית האייפון בתקופה בה החליט מנכ"ל החברה דאז, סטיב ג'ובס, לשלוט על יותר ויותר חלקים משרשרת הערך של החומרה במכשירי אפל ולכן חיזק משמעותית את מחלקות הפיתוח בתחום. "סטיב הגיע למסקנה שהדרך היחידה של אפל לבדל את עצמה ולהביא ערך ייחודי לה הוא שהיא צריכה שתהיה לה חומרה משלה", אמר סרוג'י בראיון לבלומברג. "אפל נזקקה לשלוט בחומרה וגם להיות הבעלים המלא של הטכנולוגיה שלה". זאת, בניגוד למצב ששרר עד אז , בו היה האייפון אוסף של רכיבים שחברות אחרות ייצרו, כולל שבב שסמסונג שילבה במכשירי ה-DVD שלה.

 

אייפד פרו אייפד פרו

 

מי שגייס את סרוג'י לאפל היה בוב מנספילד, אז סמנכ"ל החומרה של אפל. סרוג'י עבד אז במעבדות IBM באוסטין, טקסס וכבר אז נחשב לכוכב עולה בשמי תעשיית החומרה בארה"ב. כשהצטרף לחברה, היו בה 40 מהנדסי חשמל בלבד, שעסקו בעיקר באינטרגציה של רכיבים ממספר יצרניות במכשירי האייפון. הקבוצה הזו גדלה ל-150 איש באפריל 2008, עם רכישת חברת השבבים PA Semi מעמק הסיליקון, שפיתחה טכנולוגיה לשבבים נמוכי הספק במיוחד.

 

עם הרכישה, מצאה את עצמה הקבוצה של סרוג'י עובדת עם יותר ויותר מחלקות באפל, החל מהנדסת תוכנה, שביקשה את תמיכת החומרה בפיתוחיה החדשים שלה, ועד למחלקת העיצוב של ג'וני אייב שביקשו להפוך את הטלפונים לשטוחים יותר. מהנדס שישב בצוות של סרוג'י העיד עליו כעל מנהל ריכוזי שהיה צריך לאשר אישית מאפייני חומרה רבים בדגמי האייפון הראשונים והכין את המהנדסים שלו לכל תרחיש אפשרי.

 

ההצלחות הראשונות של סרוג'י באפל באו לידי ביטוי ב-2010, לאחר השקות האייפד ואייפון 4. השבב שבליבת המכשירים, A4, עוצב במיוחד כדי לתמוך בתצוגה משופרת המבוססת על טכנולוגית תצוגת רטינה. סרוג'י תיאר זאת כמרוץ נגד הזמן. "המטוס המריא, ואני עסקתי בסלילת מסלול ההמראה שלו רגע לפני", אמר. גם השבבים הבאים בהם היה מעורב סרוג'י, A5X ו-A6X, היוו פריצת דרך טכנולוגית שאפשרה לספק לאייפדים את אותה חדות המסך שאימצו האייפונים באותה התקופה.

 

אייפון 4 אייפון 4 צילום: נמרוד גליקמן

 

אלא שהמהפיכה האמיתית לה היה אחראי סרוג'י, לפי הכתבה בבלומברג, היא פיתוח של שבב ה-A7, ששילב לראשונה את טכנולוגיית 64 ביט, כפול מטכנולוגיית ה-32 ביט שאומצה עד אז. הטכנולוגיה החדשה, שהפכה למובילת שוק בתחום והיוותה מושא לקנאה של התעשייה כולה, אפשרה לאפל לשלב מוצרים נוספים בהתבסס על החומרה כמו פלטפורמת התשלומים אפל פיי ואבטחה המבוססת על טביעות אצבעות. "כאשר אנחנו בוחרים לפתח טכנולוגיה, אנו עושים זאת בגלל שאחנו סבורים שאיש מלבדנו לא יוכל לפתור את הבעיה שהיא מציבה, או בגלל שיש רעיון כה ייחודי ומבדל עד שהדרך היחידה להפכו למציאות היא פשוט לעשות אותו בעצמך".

 

סרוג'י גם גולל בפני בלומברג את סיפור חייו. הוא נולד בחיפה למשפחה ערבית-נוצרית כשלישי מבין ארבעה אחים. "חיפה היא אחת הערים המעורבות ביותר בישראל", הוא אומר. "יש שם נוצרים, מוסלמים, יהודים, בהאים, או כל דת שתרצה, וכולם גרים יחד בהרמוניה. האינטרגציה התאימה לי". לפי סרוג'י, אביו פאריד החזיק בבית מלאכה ליציקת מתכות מחוץ לעיר ומאז שהיה בן 10 נהג סרוג'י לבלות את סופי השבוע וחודשי הקיץ בסיוע לבניית תבניות העץ ששימשו את היציקות. "לאבי היתה פילוסופיית מסחר מעניינת: הוא היה גובה יותר על עבודות פשוטות, וגובה פחות מהרגיל על עבודות מורכבות. אם היתה מלאכה מורכבת מאוד שמעולם לא עשה, הוא רצה לעשות גם אותה".

 

סרוג'י התחנך בבית הספר "נזירות נצרת" בחיפה, לאחר מכן נרשם ללימודי מדעי המחשב בטכניון ולמד לצידה של אורנה ברי, לשעבר המדענית הראשית וכיום סגנית נשיא ב-EMC העולמית ומנכ"לית מרכז המצוינות של החברה בישראל. סרוג'י החל את הקריירה שלו ב-IBM ואז עבר לאינטל. בהמשך, עבר לאינטל בארה"ב שם פגש באורי וייסר, ישראלי שעבד באינטל בטקסס באותה התקופה. וייסר סיפר לבלומברג כיצד הגיב כאשר הוזמן לאירוע יום הזכרון בבית כנסת בטקסס. "הוא הסתכל עלי ואמר: 'אני ישראלי-ערבי'", אמר וייסר. "אמרתי לו: בוא והצטרף אלינו ולמד על הסביבה הקרובה שלך. סרוג'י אמר: 'אוקיי'. הוא ישב שם עם כיפה בבית הכנסת ועקב אחר ההתרחשות".

 

אנקדוטה נוספת שמספר וייסר קשורה לביקור שלו במטה אפל בקופרטינו. וייסר הוזמן על ידי סרוג'י להרצות על פיתוח שבבים במטה אפל. לאחר ההרצאה לווה וייסר על ידי עובד של סרוג'י למשרדו הריק. וייסר הבחין כי כל המסמכים של סרוג'י הפוכים, כך שלא ניתן היה להבחין בדבר. אז נכנס סרוג'י למשרד וביקש מוייסר לעזוב. "הוא אמר לי, 'אנחנו באפל, אתה לא יכול לשבת כאן'", נזכר וייסר. "הוא הציע לי לשבת עם מזכירתו ואמר שאם אני צריך לשירותים, היא תלווה אותי".

כיום מתגורר סרוג'י בקופרטינו, כמה קילומטרים ממטה אפל.

 

הכתבה בבלומברג מאששת את השמועות כי אפל תשיק טלפון חדש עם צג בגודל 4 אינץ', המבוסס על שבב ה- A9, וכן אייפד אייר 3 המבוסס על שבב ה-A9X בארוע שיתקיים ב- 15 במארס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x