מייסדי וייבר רוצים להתחרות באפליקציית אובר עם קואופרטיב מכוניות
ההשקה של השירות החדש, שנקרא ג'ונו, תהיה בניו יורק בתוך כמה חודשים; לדברי טלמון מרקו, העמלה שישלמו הנהגים על כל נסיעה תעמוד על 10%, לעומת 20%-25% באובר
- היזם המסתורי שמאחורי וייבר: הצליח היכן שנאפסטר נכשלה
- עסקת וייבר: 600 מיליון דולר במזומן, שאר התשלום תלוי בעמידה ביעדים
- שר האוצר על כניסת אובר לשוק המוניות: "עבור רפורמות כאלה צריך להקים ועדה ציבורית"
לפי אתר פורבס, ג'ונו כבר משלמת לכמה מנהגי אובר 25 דולר לשבוע בכדי להפעיל את אפליקציית ג'ונו למטרות בדיקות, אם כי אינה מאפשרת להם לאסוף עמה נוסעים.
"בסופו של יום, הנוסעים מעוניינים לנהוג עם נהג מרוצה, והנהגים שלנו מרוצים", אמר מרקו ל- CNN. כאשר החברה הוקמה, לטענתו לאחר מחקר מעמיק שכלל ראיונות עם נהגים. "אם אובר תצא להנפקה מחר בבוקר, הנהגים שלה לא יקבלו דבר. לעומת זאת, מבנה המניות שלנו חשוב מאוד למטרות שלנו". ג'ונו תנפיק לעובדיה מניות פרטיות מדי רבעון. עד שנת 2026 יחזיקו הנהגים במחצית ממניות החברה. במקרה של דילול בעת גיוס הון, הנהגים ידוללו בהתאם, כמו כל בעל מניות.
לדבריו, גם דרישות הסף מהנהגים יהיו גבוהות יותר מאלה של אובר. נהג שיהיה מעוניין להצטרף לשירות של ג'ונו ייצטרך להציג ציון הערכה של 4.7 מתוך 5, לפחות, שצבר בשירות אובר או ליפט בעבר. מאגר זה כולל את החציון העליון של הנהגים באובר וליפט.
האם השוק צפוף מדי לאפליקציית הסעות נוספת? לטענת מרקו, גם גוגל הצטרפה לשוק החיפוש באיחור. "אנשים אמרו אותו דבר גם על פייסבוק ומייספייס", אמר ל- CNN. "יש יתרון להצטרפות מאוחרת. אתה יכול ללמוד מהטעויות של אלה שהיו שם לפניך".
על פי רשם החברות, Juno Lab, חברת הסטארט-אפ שהקים מרקו בתל אביב, היא חברה בת של חברה הולנדית בעלת שם דומה. כזכור, גם וייבר בטרם נרכשה על ידי רקוטן היפנית היתה רשומה בקפריסין.