$
חדשות טכנולוגיה

אפל לביהמ"ש: היענות לדרישת ה-FBI תעניק לממשל "כוח מסוכן"

החברה עתרה לבית משפט פדרלי בבקשה לבטל את הצו שהורה לה לסייע לבולשת לחדור לאייפון של המחבל מפיגוע הירי בסן ברנרדינו

עומר כביר 23:1025.02.16

היענות לדרישת ה-FBI ויצירת כלי שיאפשר לעקוף את הגנות האייפון תעניק לממשל "כוח מסוכן", כך קובעת אפל בעתירה שהגישה הערב (ה') לבית משפט פדרלי, ושבה היא מבקשת לבטל את הצו שהורה לה לסייע לבולשת לחדור לאייפון של המחבל מפיגוע הירי בסן ברנרדינו.

 

 

 

"לא מדובר כאן במקרה שעוסק באייפון אחד", כתבה אפל בעתירה. “זהו מקרה שבו משרד המשפטים וה-FBI מנסים, דרך בתי המשפט, להשיג כוח שהקונגרס והעם האמריקאי מנעו מהם: היכולת לאלץ חברות כמו אפל לפגוע באבטחה הבסיסית ובפרטיות של מאות מיליוני אנשים בכל העולם".

 

בשבוע שעבר הורה בית המשפט לאפל ליצור בעבור ה-FBI דלת אחורית שתאפשר לסוכנות לעקוף את מגבלות ההצפנה של האייפון של מבצע פיגוע הירי, שבו נרצחו 14 בני אדם. לאפל אין את מפתחות ההצפנה של המכשיר, והדרך היחידה להשיג את המידע היא באמצעות פיצוח הסיסמה שלו. ואולם אחרי 10 ניסיונות הקלדת סיסמה שגויים במערכת ההפעלה של אפל למובייל, כל המידע שעל המכשיר נמחק אוטומטית. ה-FBI מבקש מאפל ליצור גרסה של מערכת ההפעלה שתבטל מגבלה זו, ותאפשר להזין סיסמאות ללא הגבלה עד לאיתור הסיסמה הנכונה (שיטה שמכונה Brute Force).

 

 צילום: שאטרסטוק

 

בשבוע שחלף מאז מתן ההחלטה יצאה אפל למערכה ציבורית רחבה נגדה, בהובלת המנכ"ל טים קוק, ואף זכתה לתמיכה של יריבות דוגמת פייסבוק. כעת, עתרה החברה לבית המשפט בדרישה רשמית לבטלה. "דרישת הממשל תהפוך את המידע האישי של משתמשי האייפון לפגיע לתקיפות האקרים, גנבי זהות, סוכנים זרים עוינים ומעקב ממשלתי לא ראוי", טענה אפל.

 

החברה הוסיפה שהחוק מ-1789 שעליו הסתמך בית המשפט במתן הצו אינו תקף למקרה המדובר. “למעשה, שום בית משפט מעולם לא אישר את מה שהממשלה מבקשת כעת, אין חוק שתוף במהלך רחב ובלתי מוגבל שכזה מצד הרשות השיפוטית והחוקה אוסרת על כך".

 

על רשויות אכיפת החוק, טוענת אפל, לחפש מענה באמצעות תיקון החוק הקיים ולשכנע את הקונגרס לקבל את עמדתן "ואולם, במקום להציג חקיקה חדשה, הממשלה פונה לבתי המשפט, פורום שלא מתאים להתמודד עם האינטרסים המנוגדים, ההשלכות האפשריות והתוצאות הבלתי צפויות שמעוררת דרישת הממשלה חסרת התקדים.

 

"הממשלה רוצה שאפל תיצור מוצר נכה ולא מאובטח. מרגע שתהליך כזה ייווצר, הוא יפתח בפנים פושעים וסוכנים זרים את הדרך לגשת למיליוני אייפונים. ומרגע שהממשלה שלנו תיצור אותו, יהיה זה רק עניין של זמן לפני שממשלות זרות ידרשו כלי זהה. הממשלה אומרת שמדובר במקרה חד-פעמי. אבל הם יודעים שההצהרות האלו לא נכונות; למעשה, הממשלה הגישה מספר בקשות דומות.

 

"אחרי ההחלטה משבוע שעבר, רשויות מדינות בארה"ב ורשויות מקומיות הכריזו על כוונתן להשתמש במערכת ההפעלה המוצעת על מנת לפתוח מאות מכשירים אחרים – במקרים שאין להם שום קשר לטרור. מרגע שייפתח הסכר, אי-אפשר יהיה לסגור אותו".

 

ענקית הטכנולוגיה הזהירה עוד שהסתמכות על החוק המדובר תיצור תקדים שיאפשר לממשלה לחיייב אותה לבצע שינויים נוספים במכשירים שלה. "מה יעצור את הממשלה מלדרוש שאפל תכתוב קוד שיפעיל את המיקרופון כדי לסייע למעקב ממשלתי, להפעיל את מצלמת הווידיאו, להקליט שיחות בחשאי, או להפעיל את שירותי המיקום ולאתר את מיקומו של המשתמש? כלום.

 

 

  

"ההחלטה תגרום נזק ניכר – לזכויות האזרח, לחברה ולביטחון הלאומי. בית המשפט צריך לבטל את הצו ולדחות את בקשת הממשלה לחייב את אפל לציית לו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x