הזוכים הטריים בפרס טיורינג מגבים את אפל
וויטפילד דיפי ומרטין הלמן אחראים לפיתוחים רבים בתחומי הקריפטוגרפיה והחתימות הדיגיטליות. הם גם מתנגדים נחרצים להטמעת דלתות אחוריות במערכות תקשורת מוצפנות
פרס טיורינג הוענק השנה לשני חוקרים בכירים בתחום ההצפנה - וויטפילד דיפי ומרטין הלמן. השניים סייעו לגבש לא מעט מהרעיונות הבסיסיים שעומדים מאחורי רעיון ההצפנה של מפתחות ציבוריים וחתימות דיגיטליות גם כיום.
- הצפנת יתר: האם המאבק של אפל יפגע במשתמשים?
- ניצחון לאפל: שופט פסק לטובתה בפרשה דומה למקרה בקליפורניה
- אל תיגעו לנו באייפון
בשנות השבעים השניים פיתחו מפתח הצפנה שנקרא על שמם ואיפשר שליחת הודעות מוצפנות בערוצים ציבוריים. עבודותיהם של הלמן ודיפי איפשרו את פיתוח מערכות התקשורת המאובטחות שמשמשות אותנו היום. דיפי שימש במשך שנים רבות סמנכ"ל אבטחת המידע של סאן מיקרוסיסטמס והלמן הוא מרצה בכיר בפקולטה להנדסת חשמל של סטנפורד.
לאחר קבלת הפרס, הלמן ודיפי דיברו על הנושא שמטלטל את קהילת הסייבר בחודש האחרון: תביעת ה-FBI לקבל מאפל גישה לתוכן שמוצפן על מכשיריה. הלמן הסביר שלמרות שהוא מזדהה עם בקשת הבולשת, התקנה של דלתות אחוריות במערכות מוצפנות תגרום לתוצאות "ענקיות ובלתי צפויות". גם וויטפילד דיפי סבור שמדובר בסכנה שאת השלכותיה לא ניתן לצפות. דיפי אף שיתף פעולה עם קבוצת חוקרים בשנה שעברה בכתיבת מאמר בנושא, בו הסבירו שכדאי לממשלת ארה"ב לבדוק היטב את הסיכונים שכרוכים בפעולה כזו.
הפרס על סך מיליון דולר נחשב למקבילו של פרס הנובל בתחום מדעי המחשב. זו לא הפעם הראשונה שהוא מוענק לחוקרים בתחומי ההצפנה ואבטחת המידע. בין מקבלי הפרס בתחום ניתן למנות גם את עדי שמיר, לאונרד אדלמן ורונלד ריווסט (RSA), את מנואל בלום ואת אנדרו יאו.
פרס טיורינג הוענק לראשונה בשנת 1966 והוא נקרא על שמו של אלן טיורינג, מדען בריטי שנחשב לאחד מאבות תחום מדעי המחשב. טיורינג סייע לבעלות הברית לפרוץ את ההצפנה של הצבא הגרמני במלחמת העולם השנייה.