$
חדשות טכנולוגיה

סוני פיתחה מקרן שהופך כל משטח לתצוגת מגע

מעבדות הפיתוח של סוני הציגו מערכת מציאות מוגברת חדשה המבוססת על מקרן שמסוגל לזהות תנועות ידיים ולספק משוב באנימציה. כרגע מדובר באב-טיפוס בלבד

רפאל קאהאן 14:4814.03.16

מעבדות המו"פ של סוני הציגו אב-טיפוס של מערכת מציאות מוגברת חדשה שמבוססת על מקרן. החידוש במערכת הוא שהמקרן מצוייד בחיישנים שיודעים לזהות תנועה של עצמים באיזור ההקרנה, להגיב להם ולעקוב אחרי תנועותיהם, בין אם מדובר בידי המשתמש או בחפצים דוממים.  

במסגרת ההדגמה, סוני הראתה כיצד ניתן לדפדף בספר (במקרה הזה "עליסה בארץ הפלאות" של לואיס קרול) ולגרום לדמויות המאוירות בו להפוך לדמויות מונפשות. כך ניתן "לשלוף" את דמותה של עליסה מהספר ולהוליך אותה לאחד העצמים שנמצאים על השולחן.

 

להוציא את הדמויות המצוירות לטיול להוציא את הדמויות המצוירות לטיול צילום: Vine Karissa Bell

 

ההדגמה אמנם לא חשפה הרבה מעבר לאנימציה פשוטה, אך יישום של המערכת בעולם האמיתי עשוי לספק פתרונות מעניינים בכל מיני תחומים. מערכות שליטה מוקרנות אינן המצאה חדשה, אך עד היום הן התבססו בדרך כלל על לייזר, כך שלא ניתן היה לבצע עימם הקרנה של עצמים מורכבים יותר מאשר סכימה של מקלדת למשל.

 

המערכת של סוני מאפשרת גמישות גדולה יותר, כך שלמעשה המשתמש יכול לקבל משוב על פעולות כמו תנועות ידיים במרחב או אפילו הזזה של חפצים. כך למשל ניתן לדמיין שתזוזה של ספל או צלחת תאותת למערכת לחמם את ארוחת הצהריים שמחכה במיקרוגל או להזמין משלוח מאתר האוכל החביב עליכם. מערכת דומה כבר הוצגה על ידי הממציא בסטיאן ברוקר ב-2012 תוך שימוש במצלמת פלייסטיישן של סוני וחיישן קינקט של מיקרוסופט.

 

סוני הבהירה שמעבדות המחקר שלה בונות רק אבות טיפוס ולא מוצרים סופיים, כך שלא ברור אם יש סיכוי שנראה את המערכת מושקת בקרוב. עם זאת, לא מן הנמנע שחלק מהפיתוח יופיע בעתיד במוצרים מוגמרים של החברה. בשלב זה, היישום ההגיוני היחיד שהוצג הוא בתחום החינוך, אך עם התחזקות תחום אינטרנט הדברים יכול מאוד להיות שבשנים הקרובות נוכל לקנות שולחן קפה או משרדי עם מקרן שליטה מובנה.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x