מאקרו טכנולוגי
פיתוח בביטוח: כדי לנער ענף קפוא דרושים משאבים עצומים
היקף ענף הביטוח בארה"ב מוערך בטריליון דולר, אך הוא עבר שינויים מזעריים בלבד לאורך השנים. כדי להצליח לרענן את התחום היזמים של למונייד ונקסט צריכים להתמודד מול חברות ענק
שתי חברות סטארט־אפ ישראליות בתחום הביטוח גייסו סכום זהה בחודשים האחרונים, 13 מיליון דולר, במסגרת סבב ראשון. זה סכום חריג בגודלו לסבב כזה, והוא לא נובע רק מהעובדה שאת שתי החברות מנהלים יזמים מנוסים ומוכחים. הן פשוט רוצות לחולל מהפכה בתחום שסכומים כאלה הכרחיים כדי להיכנס אליו.
- פיוניר רוכשת את ארמור האמריקאית
- שיא לתעשיית הפינטק: ההשקעות העולמיות זינקו פי 3 ב־2015
- ההאקר לא פוגש את סוכן הביטוח: מה חסר בסצנת הסייבר הישראלית
הראשונה שבהן, נקסט של יוצאי צ'ק (גיא גולדשטיין, נסים טפירו ואלון חורי) תקים ברשת מערכת ביטוח רכוש לעסקים קטנים שאמורה לייעל את התהליך הסבוך והיקר הזה. השנייה, למונייד של שי וינינגר ודניאל שרייבר, תציע ביצוע רכוש בשיטה המזכירה את "הלוואות העמיתים", שבה המשתמשים עצמם יערבו לתוכנית הביטוחית של חבריהם.
היקף ענף הביטוח בארצות הברית מוערך בטריליון דולר, אך השינויים שהוא עבר לאורך השנים היו מזעריים. מהפכות כמו כלכלת השיתוף, ששינתה את ענפי התיירות והנסיעות, דילגו עליו לחלוטין. הוא מאופיין בעודף רגולציה שחלק ממנה נועד להגן על הצרכן, אך חלק גדול יותר נובע מסרבול בענף שעוד לא התעורר.
היזמים בשתי החברות באים מרקעים דומים. אנשי נקסט הצליחו להביא את חברת צ'ק לאקזיט מרשים של 400 מיליון דולר, ויזמי למונייד עומדים בין היתר מאחורי חברת פייבר המצליחה. גם לחברותיהם החדשות הם הצטיידו במשקיעים ראויים כמו סקויה, אלף, אורן זאב, TLV Partners ואחרים.
השאלה היא אם כל זה יספיק לתחום הביטוח, שאולי תקוע עמוק במאה ה־20, אך דורש השקעת משאבים עצומה. ניסיון ביזמות לא יספיק כאן, כי ההתמודדות תהיה מול חברות ענק ולא מול סטארט־אפים יריבים. על כן, אם למונייד או נקסט רוצות להיות אובר של הביטוח, הן צריכות לחשוב כמו היזמים שעמדו מאחוריה ולשאוף להפוך לחברות גדולות באמת. גיוס ראשוני של 13 מיליון דולר אמנם נחשב מרשים, אך בתחום שהן פונות אליו זה כסף קטן. לעומת זאת, כשאחת מהשתיים תצליח לגייס 100 מיליון דולר, דינוזאורי הביטוח יתחילו להתגרד קצת.