ערים? חמש אפליקציות שיוציאו אתכם מהמיטה ויהי מה
המעבר לשעון קיץ גורם לנו להפסיד שעת שינה ועבור חלקנו מלווה גם בקשיי התעוררות שנמשכים לתוך העונה החמה. האפליקציות שידאגו שלא תאחרו לעבודה
עם בוא השינוי הדו-שנתי בהרגלי השינה שלנו, יצאנו למסע בעקבות האפלקיציות שיסייעו לכם להתעורר ביום ראשון בבוקר. 5 אפליקציות שיוציאו אתכם מהמיטה בכוח או שסתם יאפשרו לכם להתגבר על הזמן האבוד, ותודה למדלן של פרוסט.
Wakie: להתעורר עם זר
רוצים לקום אבל שונאים להתעורר לצליל מעצבן? מפתחי Wakie חשבו על פיתרון לשילוב הטרנד החברתי עם שעון מעורר. אתם מזינים לאפליקציה את שעת היקיצה המיועדת והיא תמצא לכם מישהו מהמשתמשים האחרים שיתקשר אליכם ויעיר אתכם עם שיחה של עד 60 שניות.
Gentle Alarm: עירנות עדינה
אפליקציות שעון מעורר יש למכביר, אבל רובן מסתפקות במספר פעולות פשוטות. ל-GA, לעומת זאת, יש שלל פונקציות שאמורות לענות על כל הצרכים האפשריים של המנמנם הפתולוגי. בין האפשרויות: הפעלת השעון בשלב השינה ה"קלה", פנס מובנה, רקע לילה שניתן להתאים אישית, אפשרות להפעיל צלצול מכל אפליקציה שרק תבחרו ועוד.
החסרון היחיד שלה? עיצוב די מיושן והעובדה שהיא עולה כסף.
Alarmy: "האפליקציה המעצבנת ביותר ביקום"
מפתחי האפליקציה הזו החליטו לסמן כמטרה את אלו שעבורם יקיצה היא עינוי סיני של ממש. בשביל להשתיק את הצלצול תצטרכו לצלם מקום מסויים שהטענתם מבעוד מועד באפליקציה, למשל הכיור בשירותים או הטוסטר במטבח. הדרך הנוספת היחידה להשתיק אותה זה להרוג את הסמארטפון, דילמה רצינית עבור חלקנו.
Good Mornings: להתעורר בדיוק בשעה הנכונה
מסתבר שהשינה שלנו מורכבת ממחזורי שינה, ושיקיצה במהלך אחד ממחזורי השינה העמוקים היא מתכון לאסון.אפליקציה זו לאייפון (אל דאגה יש גם מקבילה לאנדרואיד) מוודאת שאתם קמים רק בשלב בו הגוף שלכם מסוגל להתמודד עם אור היום (ארור יהיה).
SleepRate: רופא השינה הפרטי שלכם
המפתחים של האפליקציה הזו הם קבוצת רופאים ישראלים. היא מתחברת למגוון מכשירי מחשוב לביש, כמו שעונים חכמים וצמידי כושר, וכשהמשתמש ישן אוספת נתונים על הדופק, התזוזות, הנחירות ורעשי הרקע. אחרי האנליזה Sleeprate מציעה פתרונות מעשיים לבעיות השינה שהיא מזהה. מדובר בתוכנית בריאות שעלותה כיום כ-49 דולר, אבל זה עשוי לחסוך לכם הרבה יותר אם תפספסו את עסקת חייכם או ראיון לעבודת החלומות בגלל בעיות שינה.