$
חדשות טכנולוגיה

תביעה נגד גוגל באירופה: בלמה אפליקציות מתחרות

החברה מואשמת שניצלה לרעה את שליטתה במערכת ההפעלה אנדרואיד כדי למנוע מהיצרניות לעשות שימוש באפליקציות או דפדפנים מתחרים במכשיריהן ובכך הפרה את חוקי ההגבלים העסקיים של האיחוד

עומר כביר 13:2920.04.16
גוגל ניצלה לרעה את שליטתה במערכת ההפעלה אנדרואיד על מנת לבלום את פעילותן של אפליקציות מתחרות – כך קובעת הנציבות האירופית בתביעה שהגישה נגד גוגל בטענה שהחברה הפרה את חוקי ההגבלים העסקיים של האיחוד האירופי.

מדובר בשלב חדש בחקירה שמנהלים מוסדות האיחוד נגד גוגל בתחום מאז אפריל 2015. לטענת מוסדות האיחוד, המגבלות שהטילה גוגל על אנדרואיד, מערכת ההפעלה הגדולה בתחום המובייל והאופציה האמיתית היחידה בעבור יצרניות שאינן אפל, מנעה מהיצרניות לשלוח עם הסמארטפונים והטאבלטים שלהן אפליקציות או דפדפנים שמתחרים באלו של גוגל.

 צילום: גוגל פליי

 

בנוסף, החברה שילמה ליצרניות ולחברות סלולר על מנת שיתקינו על מכשירים רק את אפליקציית החיפוש שלה. "אנחנו מאמינים שההתנהגות של גוגל מנעה מצרכנים מגוון רחב יותר של אפליקציות ושירותי מובייל, ויצרה חסם לחדשנות מצד שחקנים אחרים", אמרה נציבת התחרותיות של האיחוד האירופי, מרגריט וסטאגר, בהודעה לעיתונות. "מדובר בהפרה של חוקי ההגבלים העסקיים של האיחוד".

 

וסטגאר מתכוונת בדבריה למדיניות גוגל, שמחייבת יצרניות שעושות שימוש באנדרואיד להתקין על כל מכשיר תיקייה ובה 11 אפליקיציות של גוגל, שזמינה במרחק פעולות דפדוף אחת לכל היותר ממסך הבית. "דרישות אלו מונעות פעילות של אפליקציות מתחרות, ומונעות מצרכנים להחליט בעצמם אילו אפליקציות להוריד", אמרה וסטגאר ל"וול סטריט ג'ורנל" ביום שני.

 

"ההסכמים עם השותפים שלנו הם וולנטריים לחלוטין", אמר בתגובה היועץ המשפטי של גוגל, קנט ווקר, לפי דיווח בבלובמרג. "אנחנו מצפים לעבודה עם הנציבות על מנת להדגים את הדרך הזהירה שבה בנינו את מודל הפעילות של אנדרואיד, מודל שטוב לתחרות וטוב לצרכנים".

 

חברי הפרלנט האירופי, טרמוסה בלצ'לס ואנדראס שוואב, שב-2014 העבירו החלטה שקוראת לפרק את גוגל, ברכו על הגשת התביעה: "הדרישה של גוגל מיצרניות אנדרואיד בעייתית בעבור צרכנים. עיקרון אי-האפליה והשקיפות הכרחיים בבחירות אפליקציות למערכת הפעלה וכן להצגת תוצאות חיפוש. זו הדרך היחידה לפעול מול גוגל".

 

מדובר באיום חמור על גוגל, שכן הקנס שיכול האיחוד לכפות על החברה במקרה שיימצא אותה אשמה יכול להגיע לעד 10% מההכנסות השנתיות הגלובליות של החברה, או כ-7 מיליארד דולר. "לתיק הזה יש פוטנציאל לשנות דרמטית את האופן שבו גוגל מתנהלת", אמר ל"וול סטריט ג'ורנל" בריאן וויזר, אנליסט בכיר ב-Pivotal Research. "משקיעים לא נותנים לדברים כאלו את תשומת הלב הראויה".

 

התביעה הנוכחית מצטרפת לזו שהוגשה נגד החברה לפני כשנה, ובה נטען שהיא ניצלה את מעמדה בתחום החיפוש על מנת להפנות תעבורה לשירותי השוואת המחירים שלה על חשבון שירותים מתחרים, מחקה ממנוע החיפוש תוכן מאתרים יריבים וחתמה עם מפרסמים על הסכמים שאוסרים עליהם לעבוד עם מנועי חיפוש מתחרים. גם תיק זה יכול להוביל לקנס של עד 10% מההכנסות השנתיות של החברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x