כך תיראה ווינדוס 10 במשרד שלכם
צמידים חכמים במקום שמות משתמש וסיסמאות, אפליקציות, סמארטפון שהוא גם מקרן, שיתוף מידע בין מחשבים ומובייל בזמן אמת. מיקרוסופט רוצה לכבוש מחדש את המשרד ואלה הכלים שיסייעו לה בכך
- נעילה מעורבת בוול סטריט; מיקרוסופט צללה ב-7.2% אחרי הדוחות המאכזבים
- מיקרוסופט: ירידה דרמטית של 25% ברווח הנקי, ההכנסות לא עמדו בצפי
- "בוטים הם האפליקציות החדשות": החזון של סאטיה נאדלה
בכל הנוגע לעסקים, ווינדוס היא עדיין מערכת ההפעלה הפופולארית ביותר. קשה לדמיין משרד או חברה בה המחשבים לא עובדים עם ווינדוס. אבל העתיד לוט בערפל. דוחותיה המאכזבים של מיקרוסופט בשבוע שעבר מעידים שארגונים כבר לא ששים להחליף את צי המחשבים והתוכנות שלהם כל מספר שנים. עליית השירותים מבוססי ענן גם לא מסייעים לכך, ולמרות שמיקרוסופט היא שחקן חשוב בתחום, חלק לא קטן מהכנסותיה מגיע עדיין ממכירת רישיונות לשוק הארגוני.
על מנת לשכנע את הארגונים לעשות את המעבר לווינדוס 10, חשפה החברה מספר תכונות שהיא מאמינה שיהפכו להיות שימושיות ביותר עבור העובדים. המאפיינים הבאים יגיעו לפחות בחלקם כבר בעדכון הגדול הבא של 10 שצפוי ביולי הקרוב, (עם זאת יש לציין שלא ברור אילו מהם יהיו זמינים לשימוש כבר הקיץ ואילו יהיו חלק מעדכוני 2017).
שימוש באפליקציות ווינדוס פון, אנדרואיד או בצמיד החכם של מיקרוסופט במקום בשם משתמש וסיסמה
גם ב-2016, השיטה העיקרית לשם פתיחת ונעילת המחשב האישי מבוססת על שמות משתמש וסיסמאות. במקרים נדירים ישנה גם תמיכה באמצעים ביומטריים, אך במיקרוסופט רוצים ללכת יותר רחוק, מערכת Windows Hello ומערכת ניהול הסיסמאות הארגונית של מיקרוסופט – Passport יאפשרו להשתמש בשלל אמצעים חדשים בשביל לפתוח את המחשב או הסמארטפון. במקום להשתמש בזיהוי פנים או טביעת אצבע, הטלפון הנייד או צמיד המיקרוסופט בנד ישמשו כמפתח. מיקרוסופט אמרה כי תאפשר שימוש ב"מכשירים אחרים" שהם "תואמי מיקרוסופט" לאפליקציה זו. מעניין לדעת אם אנדרואיד תומך בכך גם כן.
הפיכת ווינדוס פון ללפטופ ולמכשיר הקרנה
אחד המאפיינים המסקרנים שחשפה מיקרוסופט במכשירי ווינדוס פון היא תכונת Continuum. מדובר ביכולת ל"הקרין" את ממשק הסמארטפון על מסך חיצוני ולשלוט בו דרך מקלדת ועכבר, בדיוק כמו במחשב רגיל. הבעיה כיום היא שבגלל שתכונה זו הותאמה למכשירי ווינדוס פון מבוססי ARM היא מוגבלת לאפליקציות המיועדים לסמארטפונים.
יכול מאוד להיות שבמיקרוסופט מתכננים להיפטר מההגבלה הזו. החברה כבר מזמן רומזת על דור חדש של מכשירי מובייל שיקבלו תכונות של מחשבי הסרפס. האם אלו יהיו הסמארטפונים והטאבלטים שיאפשרו לעסקים לנטוש את מכשירי האייפון והאייפד שהפכו למובילים שם? לא בטוח, אבל הוספת תכונה מעין זו מהווה מאפיין שיהפוך את הסמארטפון למחשב נייד, כך שהוא בהחלט עשויה לקדם אותם.
שיתוף תוכן בין כל מכשירי ווינדוס 10 בזמן אמת
נגיד שאתם יושבים מסביב לשולחן בישיבה. השולחן הענק דורש מכולם להישיר מבט למציג ולתמונה המוקרנת על הקיר. זה לא נוח ולרוב גם פותח פתח לנדידת מחשבות. שיתוף התכנים בזמן אמת באופן מובנה יאפשר למעשה לכול המשתתפים לראות על צג המחשב או מכשיר המובייל שלהם את מה שמוקרן מרחוק. תכונה שהיא יותר משימושית. מפני שהיא מאפשרת אפילו לצרף לישיבות משתתפים שאינם נמצאים פיזית באותו חדש, כל זאת תוך שמירה על סביבת שיתוף מאובטחת.
שירות אבטחת מידע מתקדם
מיקרוסופט מעולם לא הייתה שם נרדף לאבטחת מידע. אך כיום זהו תחום שאין אפשרות שלא להטמיע בצורה איכותי בסביבות הפעלה ארגוניות. אין זה פלא אפוא שהיא מפתחת גם שירות אבטחה חדש ושמוWindows Defender Advanced Threat Protection . היא הודיעה על כך בחודש שעבר. זהו למעשה המענה של מיקרוסופט למערכת FireEye ולשורה של מערכות נוספות בשוק המוצרים לאבטחה מתקדמת מפני איומי סייבר. מוצרים אלו מזהים את האיום הקשה ביותר, שהוא ניסיון פריצה של האקרים לרשתות הארגוניות.
אז מה עכשיו?
הקרב על ווינדוס 10 יכריע במידה רבה את עתיד החברה. חרף קצב האימוץ הגבוה של מערכת ווינדוס 10בחצי שנה הראשונה להשקתה (המערכת כיום מותקנת ב-270 מיליון מכשירים שונים), הרי שמיקרוסופט עדיין צריכה לשכנע קונים – ובעיקר עסקים – שהם זקוקים למערכת ההפעלה החדשה.
גל האימוץ הגדול מיד לאחר השקת מערכת ההפעלה נובע בחלקו הגדול מכך שהוא הוצע כעדכון חינמי למשתמשי ווינדוס ותיקים, שבאמצעותו דחפה מיקרוסופט באגרסיביות את10 לתוך PC קיימים. אולם גם למאמץ זה יש גבולות – מיקרוסופט עדיין גובה תשלום לשימוש עסקי במערכת החדשה ובתוכנות הנלוות אליה. היא עורכת הסכמי שימוש מורכבים ביותר כדי לחשב כמה תוכל לגבות מלקוחותיה.
ככל שמספר העסקים שיאמצו את ווינדוס 10 יגדל, כך גם תוכל מיקרוסופט לדחוף את שירותי הענן שלה על מנת לסייע להם לנהל את המחשבים שלהם, מה שבתורו ימריץ מפתחים להוציא אפליקציות למערכת ולאחסן אותם על הענן של מיקרוסופט גם כן.
עד כה לא נראה שמיקרוסופט הצליחה להפיח רוח חיים בשוק המדשדש של מחשבי ה-PC. ב-2015 נרשמו כמה מהירידות הגדולות ביותר אי פעם בהזמנות מחשבים אישיים, כשחברה אחת בלבד בתחום רשמה גידול: אפל. על פי תחזיות IDC, ב-2016 יימכרו עוד פחות מחשבי PC מהשנה הקודמת.