יצרניות הרכבים האוטונומיים מתאגדות כדי לקדם חקיקה בתחום
גוגל, אובר, פורד, ליפט, וולבו וחברות נוספות הקימו גוף לובינג משותף שיפעל להאצת השינויים הרגולטוריים בתחום ומטרתו להגיע לחקיקה אחידה בנושא בכל רחבי ארה"ב
- 5 חברות שרוצות להיות אובר הבאה
- הסכם הפשרה במשפט מול אובר מהווה הפסד לנהגים
- איחוד מערכות: האם גוגל מתכננת לאחד בין אנדרואיד וכרום OS?
את הקואליציה יוביל דייויד סטריקלנד, שהיה בעבר ראש מינהל הכבישים המהירים הלאומי של ארה"ב. מטרת היוזמה, לדבריו, היא להגיע לחקיקה אחידה בנושא בכל רחבי ארה"ב ולמנוע פיצול של התקנות בין מדינות שונות. "מכוניות אוטונומיות יהפכו את כבישי ארה"ב לבטוחים יותר ועמוסים פחות. הדרך הטובה ביותר לקדם את החדשנות הזו היא להגיע למערך ברור אחד של סטנדרטים פדרליים".
למרות השם החיובי, שורה של עורכי דין המתמחים בתאונות דרכים ומומחי בטיחות בכבישים ששוחחו עם "הגארדיאן" חוששים כי אחת ממטרות הקואליציה תהיה להוביל שינויי חקיקה שיקבעו כי במקרה של תאונה מי שישא באחריות אינן יצרניות הרכב או טכנולוגיית הנהיגה העצמית המוטמעת בו, אלא בעל הרכב.
שתי חברות מרכזיות שנעדרו מהיוזמה הן אפל וטסלה: אפל טרם הכריזה רשמית על פרויקט הרכב האוטונומי שלה, שקיומו נחשף בשורה ארוכה של דיווחים בתקשורת בחודשים האחרונים, כאשר הסיבה להיעדרה של טסלה, שכבר משלבת יכולות מוגבלות של נהיגה אוטונומית ברכביה הסדרתיים, פחות ברורה.
הקמת הקואליציה מגיעה על רקע דיון ציבורי הולך ומתחמם בסוגיה, שכלל לאחרונה דו"ח של חברת המחקר ראנד שהמליץ לבצע ניסויים מקיפים וארוכים הרבה יותר, כאלו שעשויים לקחת עשרות שנים, לפני הכנסת הטכנולוגיה לשימוש נרחב, לצד גורמים בתעשיית הרכב המסורתית (כגון איגוד היצרניות AGA) שטוענים כי היא מתקדמת מהר מדי וכי בטיחות הרכבים טרם הוכחה באופן מספק.