מפתחי סירי חשפו את Viv, סייעת דיגיטלית מתקדמת ממנה בהרבה
Viv תתממשק עם שירותים של צד שלישי ותאפשר למשתמשים לרכוש מוצרים או לבצע פעולות בשפה טבעית. היא כוללת מנגנון אינטליגנציה מלכותית מתקדם ובהדגמה בניו יורק הציגה יכולות מרשימות
שירותי סיוע דיגיטליים כמו סירי של אפל, גוגל Now וקורטנה של מיקרוסופט כבר נמצאים בסמארטפונים ובמחשבים שלנו מזה זמן מה. אבל הבעיה העיקרית שלהם היא שהם מוגבלים בדרך כלל לסיוע מקומי על המכשיר או לקישור לחיפוש מבוסס רשת.
- מחקר: העתיד של שירות הלקוחות נמצא ברשתות החברתיות
- ועכשיו כולם ביחד: פייסבוק מאפשרת להפוך את הצ'ט הקבוצתי לשיחת ועידה
- ספאם, תסכול ושאלונים: אלה הצ'טבוטים החדשים של פייסבוק
צוות המפתחים של סירי עובד מזה כארבע שנים על שירות סיוע דיגיטלי חדש בשם Viv אותו הציג אמש (ב') במהלך אירוע מיוחד בניו יורק. ההדגמה, שארכה כ-20 דקות, התמקדה ביכולת של ויו לספק מענה לבקשות מורכבות. לשאלה מה מזג האוויר עכשיו, למשל, התווספה הבקשה לבדוק אם ירד גשם שלשום בסיאטל.
לדברי המפתחים של ויו, היא מיועדת בראש ובראשונה להוות פלטפורמה אגנוסטית - זאת אומרת שהיא יכולה לפעול עם שירותים חיצוניים באופן שקוף. היא מיועדת לפעול על כל מגוון התקנים, החל מסמארטפון ועד לטלוויזיה או למכונית. טכנולוגיית הזיהוי הקולי שלה מהווה קפיצת מדרגה ביחס לזו של סירי למשל.
אם עבור סירי הזיהוי מסתפק במילות מפתח להפעלת פעולות מסויימות באייפון, כגון הקראת הודעות, חיוג לאנשי קשר או בדיקת מזג האוויר, עם ויו מדובר ביכולת לבצע פעולות מתוך בקשות פשוטות בשפה טבעית כגון: "תעביר לחבר שלי 20 דולר", או "קנה לאמא שלי פרחים".
ויו מייצגת גישה מתקדמת יותר לשירותי סיוע דיגיטליים, כזו שניתן למצוא בשירותי הצ'טבוט של פייסבוק או באלקסה של אמזון. היא מיועדת לפעול בסביבה מורכבת ולא רק מול גן סגור של חברה כזו או אחרת. המוטו של החברה - "אינטיליגנציה הופכת לשירות" - מייצג היטב את הגישה שלה.
עוד יתרון שיש למפתחיה של ויו על פני ענקיות הטכנולוגיה הוא העובדה שהם לא מחוייבים לסביבת הפעלה מסויימת. מייסדי החברה מאמינים שזו תהיה סיבה טובה עבור מפתחים עצמאיים ושירותי צד שלישי לבחור להתממשק עם הפתרון שלהם. "אנחנו מאמינים שבעתיד לא תיאלצו להתמודד עם מאות אפליקציות ייעודיות", הסביר שותף באחת מהקרנות המושקעות בחברה, "ויו תהיה הפלטפורמה שעל גביה הכל יופעל".