כמה שווה לחברות התוכן החשיפה בסנאפצ'ט
היא נחשבת לשחקנית חדשה יחסית בתחום, אבל סנאפצ'ט מציגה לשותפות התוכן שלה מגוון דרישות: עמלה על מודעות, ייצור תוכן בלעדי עבור האפליקציה ותשלום סכומי מינימום קבועים
סנאפצ'ט עושה חיים קשים לשותפות התוכן שלה: אפליקציית הצ'ט לא רק גובה עמלה של 30% מכל מודעה שהחברות שעובדות איתה מוכרות, אלא גם דורשות סכומי מינימום קובעים, כך טוען דיווח באתר The Information.
- דיבור חדיש: "ערב טוב ותודה שהצטרפתם לצ'ט שלי"
- מהפכה בהרגלי ההאזנה: אתם תנגנו, אני אשמע מה שארצה
- ווטסאפ כבר לא נקייה מפרסומות: תאפשר שליחת הודעות פרסומיות למשתמשים
המדיניות הזו חלה על חברות שיוצרות תכנים עבור אזור המגזינים הדיגטליים באפליקציה שנקרא "דיסקאבר", בהן CNN, נשיונל ג'אוגרפיק ו-Vox מדיה. סכומי המינימום משולמים ללא קשר להצלחת יצרניות התוכן למכור את שטחי הפרסום שלהן, דבר שיוצר עליהן לחץ להוריד מחירים כדי לא לסיים בהפסד.
בנוסף, החברה מבקשת מהשותפות ליצור תכנים בלעדיים עבור האפליקציה, דבר שמחייב העסקת כוח אדם ייעודי שיטפל בכך, ומעמיס עליהן עלויות קבועות נוספות ומשמעותיות.
עצם העובדה שסנאפצ'ט הצליחה להגיע למצב כזה הינה יוצאת דופן בענף, כאשר במרבית המקרים פלטפורמות תוכן חדשות נדרשות לממן תכני מקור כדי ליצור לעצמן טראפיק, כפי שעשתה יוטיוב במהלך השנים האחרונות או ורייזון ששילמה תמלוגים בהיקף של עשרות מיליוני דולרים לחברות הפקה עבור השימוש בתכנים שלהן באפליקצית הווידיאו Go90.
הכנסותיה של סנאפצ'ט ב-2015 מוערכות ב-100 מיליון דולר, כאשר החברה קבעה, על פי דיווחים שלא זכו לאישור רשמי, יעד הכנסות של 300 מיליון דולר לשנה הנוכחית. מספר משתמשיה הפעילים מוערך כעת ב-100 מיליון ושוויה עומד על 16 מיליארד דולר.