הודו: אפל חייבת למכור תוצרת מקומית אם היא רוצה לפתוח חנויות במדינה
אפל לא הצליחה לקבל פטור מחוק הודי שקובע שחברה זרה שמחזיקה חנות במדינה חייבת למכור לפחות 30% תוצרת מקומית, זאת למרות מאמציו של טים קוק שהודיע לאחרונה על שורה של השקעות המדינה
ממשלת הודו סירבה להעניק לאפל פטור מחוק שמחייב חברה זרה שמבקשת לפתוח חנות קמעונאית במדינה לזקוף לפחות 30% מערך המכירות בחנות לזכות מוצרים מתוצרת מקומית - כך לפי דיווח של רויטרס.
- העיקר הבריאות: טים קוק מסביר על הייעוד האמיתי של האפל ווטש
- סירי של כולם: אפל תאפשר למפתחים להטמיע את הסייעת באפליקציות שלהם
- הכלי החדש של גוגל ישנה את הדרך בה אנו משתמשים באפליקציות
החוק מהווה חסם משמעותי בפני כניסה רחבה של אפל להודו, והחברה ביקשה פטור ממנו במסגרת שינוי חקיקה שנכנס לתוקף בשנה שעברה שלפיו הוא לא יחול על קמעונאים שמוכרים מוצרי יוקרה. אף שאפל נחשבת אולי לחברה הבולטת ביותר בתחום מוצרי היוקרה בעולם הטכנולוגיה, גורם רשמי בממשל אמר לרויטרס שנכון לעכשיו מוצרי החברה לא שייכים לקטגוריה זו.
"הם ביקשו פטור, אבל לא סיפקו ראיות מוצקות שיצדיקו אותו", אמר הגורם. "ההחלטה התקבלה רק לאחר בדיקה מעמיקה של הבקשה שלהם". במה שיכול להתפרש כעקיצה הוסיף הגורם שהפטור ניתן לרק למוצרים שנחשבים ל"טובים בסוגם" או ל"טכנולוגיה פורצת דרך". אפל ומשרד הכלכלה ההודי סירבו להגיב לדיווח.
ההחלטה היא מכה קשה בעבור אפל, ובפרט בעבור מנכ"ל החברה, טים קוק, שהשלים השבוע ביקור של רצון טוב בהודו במטרה לקדם את הפעילות העסקית של החברה במדינה ולהגדיל את נתחה בשוק הסמארטפונים שם, שעומד על כ-2% בלבד. במהלך הביקור נפגש קוק עם ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, והודיע על השקעות נרחבות של החברה במדינה ובראשן הקמת מאיץ למפתחי אפליקציות מובייל ומרכז מו"פ לפלטפורמת המפות שלה.
אפל נאבקת בקשיים בירוקרטיים משמעותיים במאמציה לחדור להודו, ומוקדם יותר החודש דחתה הודו בקשה אחרת של אפל למכור במדינה אייפונים מחודשים. מהלך שהיה מסייע לאפל להוזיל את מחירי המכשירים שלה במדינה ולהגביר את התחרות מול היצרניות המקומיות הזולות ששולטות בשוק.
בחברה קיוו שהביקור של קוק, לצד ההכרזות על השקעות החברה במדינה, יסייע להטות את הכף לטובתה בבקשה האחרונה שהגישה, אך נתקלו באכזבה. בעבור אפל, שסובלת בתקופה זו בירידה במכירות על רקע החלשות שוק הסמארטפונים ועצירת צמיחת הענק שלה בסין, מהווה הודו שוק בתולי שיכול להחזיר אותה למסלול הצמיחה. ואולם, הקשיים הביורוקרטיים שמוצבים בפני החברה מעקבים את יישום התוכנית האסטרטגית שלה במדינה פעם אחר פעם.