מייסד פיראט ביי: "צוקרברג הוא הדיקטטור של המדינה הגדולה בעולם"
פיטר סונדה: "אני לא בפייסבוק, אבל יש לה הרבה השלכות על החיים הלא מקוונים שלי - אני לא מקבל הזמנות למסיבות, ואנשים הפסיקו לדבר איתי"; לדבריו, "צריך לצנזר את הרשת החברתית"
- מקפיד על פרטיות: צוקרברג הורס את בתי המגורים שמסביב לביתו
- פייסבוק מכחישה הטיה אבל משנה את תהליך בחירת "הנושאים החמים"
- אם גזענים לא מפרסמים: תביעה בצרפת נגד פייסבוק וטוויטר
"לאנשים בתעשיית הטכנולוגיה יש הרבה מאד תחומי אחריות, אבל אף פעם לא באמת דנים בנושאים האלה...פייסבוק היא המדינה הגדולה ביותר בעולם ויש לנו רודן, זאת אם מסתכלים על זה מנקודת המבט של דמוקרטיה. מארק צוקרברג הוא דיקטטור. אני לא בחרתי בו, אבל הוא קובע את החוקים", אמר סונדה.
לדבריו, "אי אפשר להתנתק מפייסבוק. אני לא בפייסבוק, אבל יש לה הרבה השלכות על החיים הלא מקוונים שלי. אני לא מקבל הזמנות למסיבות, עדכונים מהחברים שלי, אנשים הפסיקו לדבר איתי, כי אני לא בפייסבוק. כך שבהחלט יש השלכות לחיים האמיתיים".
מפייסבוק סרבו להגיב על האשמות. לרשת החברתית יש 1.6 מיליארד משתמשים ברחבי העולם.
סונדה ריצה בשנת 2014 חמישה חודשי מאסר בגין הפרת זכויות יוצרים בעקבות הקמת פיראט ביי, אתר שיתוף הקבצים.
סונדה הזכיר את התקרית שבה נשמעה קנצרלית גרמניה אנגלה מרקל בפגישה באו"ם מתעמתת עם צוקרברג על פוסטים נגד הגירה המתפרסמים בפייסבוק. לדברו, "לזה זה מוביל. אנחנו שולחים את מנהיגי אירופה לבקש ממנו להפסיק להתערב בתרבות המקומית שלנו. כיצד הגענו לסיטואציה הזו? אנחנו מצנזרים הרבה דברים, מדוע שלא נצנזר את פייסבוק?"
סאנדי התלונן גם על המדיניות של פייסבוק המחייבת אנשים להשתמש בשמם האמיתי, מדיניות שלטענתו עלולה להוביל במדינות מסוימות לתביעות אישיות ומקשה על הקמת תנועות פוליטיות. "מארק צוקרברג הוא גבר לבן מרקע מיוחס", הוא טוען. "הסיבה האמיתית למדיניות השמות האמיתיים היא שצוקרברג רוצה להרוויח עוד דולר".