איראן מהדקת את הפיקוח על השימוש במדיה חברתית
מועצת הסייבר העליונה במדינה הכריזה שעל חברות המדיה החברתית לאחסן את כל המידע על המשתמשים במדינה עצמה. ההחלטה צפויה לפגוע בעיקר בטלגרם שלה 20 מיליון משתמשים במדינה
אפליקציות מסרים מידיים שפועלות באיראן נדרשות לאחסן את כל המידע על משתמשים איראנים במדינה עצמה בתוך שנה - כך לפי דיווח של רויטרס.
- האפליקציה של ד"ר ספוק: גוגל הופכת את הסמארטפון למעבדה ניידת
- 3 מיליון המשתמשים של סלאק שווים הרבה יותר
- לא זמינה: הפספוס של ooVoo והאקזיט של Viber
"חברות מסרים מידיים שפעילות במדינה מחויבות להעביר את כל המידע שקשור לאזרחים איראניים לשטח המדינה, על מנת להבטיח את המשך פעילותן", נכתב בהוראה שפרסמה מועצת הסייבר העליונה של איראן, ושלדברי רויטרס פורסמה בסוכנות הידיעות הרשמית של איראן, IRNA. "ההחלטה מבוססת על הוראות וחששות שהעלה המנהיג העליון, האייתוללה עלי ח'מנאי".
ההחלטה צפויה לפגוע בראש ובראשונה בטלגרם, שנחשבת לאפליקציית המסרים המידיים הפופולרית באיראן עם כ-20 מיליון משתמשים, מתוך אוכלוסייה של 80 מיליון איש. בנובמבר שעבר עצרו הרשויות במדינה מנהלים של 20 קבוצות טלגרם, באשמה שהפיצו "תוכן לא-מוסרי".
רשתות חברתיות כמו פייסבוק וטוויטר לא יושפעו מההחלטה, שכן רשמית הגישה אליהן במדינה חסומה לחלוטין (אם כי לא מעט משתמשים מצליחים לעקוף את מגבלות הגישה ולעשות בהן שימוש).