העתידן ריי קורצווייל מפתח לגוגל בוט שיוכל לחקות דמויות ספרותיות
קורצווייל, שמשמש כמנהל תחום הנדסה וזיהוי שפה טבעית בגוגל, עובד על צ'טבוטים שיצויידו ביכולת ללמוד ולחקות סגנון, אישיות ורעיונות על ידי קריאת טקסטים
הכירו את דניאל, דמות מתוך ספר באותו שם של ממציא-העל ריי קורצווייל. לקורצווייל וגוגל - אצלה הוא משמש כמנהל תחום הנדסה לזיהוי שפה טבעית - יש תוכנית להפוך את דניאל לצ'טבוט. על פי קורצווייל, התכנית היא לתת לבוט ללמוד את הדמות דרך הזנה של חלק גדול מהטקסט של קורצווייל.
- חוכמולוגיה: בתחום הבינה המלאכותית אפל נותרה מאחור
- דמיינו את האפוקליפסה: מה הדבר הכי גרוע שרובוט יכול לעשות
- קדד לי כבשה: גוגל פיתחה בינה מלאכותית שתיצור אמנות
מיקרוסופט ופייסבוק הדגימו לא מעט בוטים משלהן בחודשים האחרונים, אך אלה משכו בעיקר ביקורת שלילית. אחת הגרסאות של מיקרוסופט, למשל, התגלתה כבעלת דעות גזעניות, והבוטים של פייסבוק איכזבו את הנסיינים, שטענו שהם לא יודעים להתמודד ביעילות עם בקשות בשפה טבעית. כמובן שמדובר בחבלי לידה ושסביר שבעיות אלה יפתרו ככל שהבוטים ישתכללו.
לגוגל, לעומת זאת, יש כבר תוכנית עבודה הרבה יותר שאפתנית. אם הבוטים של המתחרות מיועדים בעיקר לספק מענה לשאלות פשוטות - אלה של גוגל צפויים להיות מסוגלים לנהל שיחה מלאה. "הבוטים שלנו יוכלו לחקות את הסגנון, האישיות והרעיונות של כל חומר כתוב שאתם מפרסמים, כגון בלוגים", הסביר קורצווייל.
קורצווייל אינו מקדים את המאוחר, ולמרות שהוא מאמין שנוכל לנהל עם הבוטים שיחות בעלות משמעות בקרוב, נאלץ לחכות עד 2029 בשביל לפגוש בינה מלאכותית שתוכל להתמודד עם יכולות שיחה אנושיות לחלוטין. זה גם השלב שבו קורצווייל טוען שהבוטים יהיו מסוגלים לעבור בהצלחה את מבחן טיורינג - מה שיהפוך אותם לבלתי ניתנים להבדלה מבני אנוש.
אבל את קורצוווייל, שתיאוריית הסינגולריות שלו מנבאת שהבינה המלאכותית תתמזג עם בני האדם בעתיד, בוטים שמחקים בני אדם לא ממש מעניינים. הוא מקווה שנוכל יום אחד להעלות את המודעות שלנו לאינטרנט ולנהל דיאלוגים עם צורות מתקדמות של בינה מלאכותית. בינתיים ניאלץ להסתפק בבוטים שיסייעו לנו לבחור את הטיסה הבאה או את המתנה המתאימה ליום ההולדת של אמא.