ניסוי כלים: AT&T מתחילה לבחון בשטח רשתות תקשורת מדור חמישי
רשתות 5G יציעו מהירויות תקשורת של עד 10 גיגה-ביט לשנייה על ידי חיבור של מספר תדרי תקשורת ופריסה רחבה יותר של אנטנות. בשלב הראשון יפרסו רשתות כאלה בארבעה אתרים בארה"ב
- פלח השוק הצומח ביותר בתחום הסלולר בארה"ב: מכוניות מחוברות לרשת
- חצי ממנויי הסלולר החדשים בארה"ב: מכוניות והתקנים מחוברים
- מיקרוסופט ממשיכה לצמצם נוכחות בשוק הסלולר: מפטרת 1,800 עובדים
AT&T מתכוונת להפעיל שירות תקשורת סלולרי מהיר במיוחד למשתמשים בעלי מחשב אישי. תעשיית הסלולר עדיין לא הגיעה לסיכום על פרוטוקולי התקשורת שיהיו חלק מ-5G, ולפיכך אין אף מכשיר סלולר מסחרי שכולל אנטנות המסוגלות להתחבר לרשתות 5G. הפתרון היחידי הוא להשיק מודם סלולרי מתאים, שלפי החברה יוכל להציע מהירויות הורדה של עד 10 גיגה-ביט לשניה – פי 10 מהיר יותר מחיבור הסיב האופטי הסופר-מהיר של גוגל.
הניסוי יערך בארבעה אתרים: אוסטין, אטלנטה, סן רמון בקליפורניה ומידלטאון בניו ג'רסי. AT&T אמרה שהיא מפתחת את הטכנולוגיה שלה יחד עם חברות ציוד התקשורת נוקיה ואריקסון. חברות הסלולר הגדולות האחרות בארצות הברית החלו לבחון גם הן רשתות דור חמישי, אבל עדיין לא ערוכות לניסויים ארוכי טווח בשטח. לפני מספר ימים, חברת ספרינט בחנה את הטכנולוגיה במהלך משחקי קופה אמריקה.
זאת הפעם הראשונה מזה למעלה מ-20 שנה שחברות הסלולר עובדות ביחד על מנת להגדיר כיצד תראה רשת הסלולר העתידית. מבחינות רבות, מה שאנו מכנים "דור רביעי" הוא שם כולל לאינספור טכנולוגיות נפרדות שחברות החלו להשתמש בהן על מנת לשפר את הביצועים של רשתות הדור השלישי שהושקו לראשונה ב-2001.
רשתות דור חמישי אמורות להתמודד עם הקשיים הפיזיקליים המשמעותיים שמונעים שיפור בפועל של מהירויות התקשורת בסלולר – בעוד שלכאורה רשתות סלולר מדור רביעי הקיימות כיום מסוגלות לספק מהירויות הורדה של מאות מגה-ביט, בפועל הן מספקות מהירויות נמוכות משמעותית. בעיות של עומס, מרחק, קרינה ומחסור ברוחב פס עוצרות את ההתפתחות של תקשורת אלחוטית. רשת דור חמישי אמורה לפתור זאת על ידי חיבור של מספר תדרי תקשורת, פריסה של אנטנות סלולר זעירות בכל מקום (גם בתוך בניינים) ואיחוד תדרי סלולר יחד עם תדרים קצרים יותר המשמשים כיום לרשתות ויי-פיי ופתרונות דומים.
לפי ההערכות, רשתות דור חמישי מסחריות ראשונות יושקו בתחילת העשור הבא.