מאקרו טכנולוגי
פלח השוק הצומח ביותר בתחום הסלולר בארה"ב: מכוניות מחוברות לרשת
השינוי בשוק האמריקאי צריך לאותת לספקיות הסלולר שעליהן לחפש כיווני הכנסה חדשים. בינתיים, חברות הטכנולוגיה מתגייסות למלא את הוואקום שנוצר
השיעור הגבוה ביותר של מנויי סלולר חדשים בארה"ב ברבעון הראשון של השנה הגיע ממכוניות מחוברות, שהיוו 32% מהמנויים לעומת 31% שהיוו מנויי טלפון. כך לפי מחקר שפרסמה בתחילת החודש חברת צ'טאן שארמה. יתר המנויים החדשים התחלקו בין משתמשי טאבלטים (23%) והתקנים מחוברים (14%) - חיישנים, מכשירי חשמל ומוצרים נוספים שמחוברים ל"אינטרנט של הדברים".
- וואנפלוס 3 יושק בעוד שבועיים - במחיר של 300 דולר
- האם השימוש בחוסמי פרסומות בסלולר יקטין את היצע התוכן החינמי ברשת?
- הנטישה ההמונית מגולן טלקום: מתחילת החודש איבדה החברה כ-11 אלף לקוחות
נתונים אלה מדגימים את משקלן העולה של המכוניות המחוברות לאינטרנט ומהווים נורת אזהרה לספקיות הסלולר, שעדיין מסתמכות על משתמשי הטלפון כמקור ההכנסה המרכזי שלהן. לפי המחקר, הכנסותיהן של ארבע ספקיות הסלולר הגדולות בארה"ב צנחו בשלוש השנים האחרונות בשיעורים של 1%–10%. השינוי בתמהיל המנויים צריך לעודד את ספקיות הסלולר, שרואות את הכנסותיהן נשחקות, לשנס מתניים ולחפש כיווני הכנסה חדשים.
סכנה נוספת שנשקפת לספקיות הסלולר מצד התשתית: גוגל, שהחלה בפריסת סיבים למקומות בארה"ב שהספקיות נמנעו להגיע אליהם משיקולי עלות, ומיקרוסופט ופייסבוק, שהודיעו לאחרונה על כוונתן לפרוס כבל תקשורת תת־ימי בין אמריקה לאירופה, ממלאות את הוואקום שהותירו חברות התשתית המסורתיות. חברות האינטרנט הבינו שהיעדר תשתית הולמת בפס רחב תפגום ביכולת ההתרחבות של שירותיהן והחליטו לטפל בבעיה בעצמן.
השירותים הללו כוללים למשל מכוניות חכמות, שיצטרכו להסתמך על תקשורת סלולרית לקבלת ושליחת נתונים. דרישות רוחב הפס שלהן צפויות לעקוף במהירות את מה שספקיות התקשורת יוכלו לתמוך בו. AT&T כבר דיווחה שכ־8 מיליון מתוך מנוייה הן למעשה מכוניות. יחד עם העלייה המהירה במספר ההתקנים המחוברים לאינטרנט של הדברים מדובר במסה קריטית. התקנים אלה ייאלצו להסתמך גם הם על חיבור לאינטרנט סלולרי, בעיקר במקומות שבהם אין חיבורי אינטרנט מסורתיים יעילים.
בישראל התקנים מחוברים ומכוניות בעלות חיבור סלולרי עדיין לא לנפוצים במיוחד. הרפורמות בשוק התקשורת הביאו את הספקיות המקומיות לצמצם את ההשקעה בתשתיות, אבל אם הן רוצות להמשיך לצמוח כדאי שיבינו שהמשחק עובר לכיוון תעבורת נתונים.