משרד הפטנטים בסין הורה לאפל להקפיא את המכירות של אייפון 6 ואייפון 6S
הצרות המשפטיות של ענקית הטכנולוגיה בסין לא נפסקות, לאחר שהרגולטור האחראי על הפטנטים במדינה קבע כי המכשירים החדשים שלה מזכירים בעיצובם את הסמארטפונים של חברה מקומית - החלטה שיש עליה טביעות אצבע של הממשל. אפל ערערה על ההחלטה, שעלולה להוביל להגשת תביעות נוספות נגדה בסין. מניית החברה יורדת ב-2%
- אפל הפסידה בתביעה נגד מותג התיקים הסיני אייפון
- וול סטריט: אפל וגוגל מאבדות יותר מ-2%, אליזבת ארדן טסה 50% בעקבות מכירתה לרבלון
הקביעה התקבלה בפועל לפני קרוב לחודש, ב-19 למאי, אבל נחשפה רק היום (ו') על ידי "וול סטריט ג'ורנל". אפל הגישה ערעור בנושא באופן מיידי כך שנכון לרגע זה, המכשירים עדיין נמכרים בחופשיות. ראוי גם לציין שהקביעה משפיעה בפועל אך ורק על מכירות המכשירים ברחבי בייג'ינג – שהוא אומנם מחוז גדול ועשיר בסין (עם קרוב ל-22 מיליון איש), אבל ניתן להניח שהדבר לא ישפיע בצורה משמעותית על מכירות אפל במדינה גם אם הערעור יתקבל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
הסכנה הגדולה ביותר עבור אפל במקרה של בייג'ינג היא שהדבר יהפוך להיות לתקדים משפטי, וכי חברות מקומיות נוספות יתחילו להגיש תביעות כנגד אפל על הפרת פטנטים. באופן ספציפי, משרד הפטנטים המקומי החליט כי אפל הפרה פטנט בתחום העיצוב של חברת שנז'ן באילי (Baili), וכי המכשירים של אפל מזכירים את העיצוב של סדרת 100+ של החברה המקומית. בכתב ההחלטה המשפטי המשרד טען כי הלקוחות עלולים להתבלבל בין המכשירים עקב הדימיון ביניהם. במידה ומעולם לא שמעתם על החברה, אתם לא לבד – זוהי חברה פרטית וזעירה גם במונחים של מכירות מקומיות. דובר המשרד טען בעקבות פניות הג'ורנל כי "אין אדם שיכול להגיב לפניה", ודוברות אפל סירבה להגיב.
בהתחשב בכך שרוב החברות הסיניות שאבו את העיצוב שלהם ממוצרי אפל, ניתן להגיד בביטחון רב יחסית כי מדובר בהחלטה שהתקבלה לא בדרג המשפטי אלא בדרג המדיני. אפל סובלת לאחרונה משורה של בעיות משפטיות ברחבי סין, כאשר רובן תמוהות למדי. בין השאר, נקבע כי אפל אינה הבעלים של השם 'אייפון', אלא דווקא חברת תיקים סינית מקומית,. החברה גם הפסידה בתביעה דומה בעבר על השליטה בשם 'אייפד' ונאלצה לשלם פיצויים בגובה 60 מיליון דולר לחברת אחזקות מקומית.
אפל מצידה עשתה בשנים האחרונות לא מעט מהלכים על מנת לפייס את הממשל הקומוניסטי, שככל הנראה עומד מאחורי ההחלטות המשפטיות האלו. טים קוק, מנכ"ל אפל, אף ביקר מספר רב של פעמים במדינה והורה על שיפור תנאי העובדים המייצרים את המכשירים והרכיבים עבור אפל. רבים בתעשייה גם חושבים כי ההשקעה של אפל בחברת המוניות דידי מונעת פחות משיקולים פיננסיים, אלא נסיון של אפל לחזק את מעמדה בסין – ואל הממשל, שמחזיק בלא מעט ממניות דידי.