האפליקציה החדשה של מייסד בוקסי תאפשר לכם לצפות בצ'טים של סלבריטאים
אפליקציית פאבליק מאפשרת ניהול שיחות לעיני קהל עוקבים שיכול להגיב ולפנות למנהלי השיחה בזמן אמת. אבנר רונן ויובל טל שואפים להפוך את היישום לפלטפורמה שמארחת דמויות ציבוריות מתחומים שונים
14:0220.06.16
הסטארט-אפ החדש של מייסד בוקסי אבנר רונן ויובל טל, שהיה סמנכ"ל הפיתוח בחברה, נחשף בסוף השבוע: אפליקציה בשם פאבליק המאפשרת ניהול שיחות צ'ט בקבוצה מצומצמת לעיני קהל צופים, וצפיה בצ'טים של משתמשים אחרים, בשאיפה להפוך לפלטפורמה שתארח דמויות ציבוריות מעולמות הבידור, הפוליטיקה, הספורט והטכנולוגיה.
האפליקציה,
שנבחנה בשבועות האחרונים בגרסת בטא סגורה, שוחררה לחנות האפליקציות ביום שישי וקודמה במקביל באתר פרודקט האנט המשמש כבמה פופולרית לחשיפת מוצרים טכנולוגיים חדשים, ובשורה של פרסומים באתרים כמו The Verge ו-Engadget. בשלב זה היאזמינה ל-iOS בלבד,
כאשר השיחות זמינות לצפיה ותגובה גם דרך הדפדפן.
קראו עוד בכלכליסט:
- רוצים לדעת כמה קלוריות יש במנה? צלמו אותה
- פייסבוק הזכירה למשתמשים עד כמה אפשר לסמוך על גיבוי בענן
- אפל למפתחים: עד סוף השנה כל האפליקציות באפסטור יהיו מוצפנות
צילום: Public
הקונספט של פאבליק מזכיר את זה של אפליקציית טוקשואו אותה הוציא בחודש שעבר היזם מייקל סיפי, שכיהן לפני כן כמנהל המוצר הראשי של טוויטר: צ'ט שמתנהל בקבוצה סגורה של מספר משתתפים כאשר כל מי שמעוניין יכול לצפות בשיחה בזמן אמת ולהגיב לה.
בשונה מטוקשואו, בה מוגבלות התגובות החיצוניות לאמוג'יז או להודעות טקסט מוכנות מראש, במקרה של פאבליק מוצעות יכולות תגובה עשירות יותר שפועלות כערוץ שיחה מקביל ופתוח לכל. בנוסף, יכול כל צופה לפנות למנהלי השיחה, לשלוח להם הודעות פרטיות, תמונות או סרטונים ולבקש מהם להצטרף לשיחה, כאשר הם יכולים לאשר את הפרסום הפומבי של התוכן שנשלח באופן חד פעמי, לצרף את המשתמש או להשאיר אותו בחוץ.
בין ערוצי השיחה שכבר פועלים על גבי הפלטפורמה אפשר למצוא ערוץ שמוקדש לסדרת הרשת Summerbreak של חברת AT&T, ערוץ של תוכנית הטכנולוגיה והמדיה Cheddar של נשיא באזפיד לשעבר ג'ון סטיינברג, ערוץ על תרבות הפופ בהנחיית עיתונאית ההאפינגטון פוסט מלסיה ראזימסקי וערוצים המוקדשים לאמנות שחורה ולתרבות להט"בית.
"אנו רוצים לבנות את פאבליק כפלטפורמה לאנשים שאוהבים לשוחח בקול רם ולשתף את העולם בשיחות המשובחות שהם מנהלים. אנחנו מצפים שהשיחות הללו יהיו מעוררות השראה, מרגשות, מעוררות מחלוקת, עמוקות, מעשירות ומבדרות", כתב רונן בפוסט שליווה את ההשקה.
בוקסי, שהוקמה ב-2007, היתה אחת מחלוצות ענף הסטרימרים והטלוויזיה האינטרנטית, אבל התקשתה לכבוש את השוק וב-2013 נרכשה על ידי סמסונג בסכום שהוערך ב-30 מיליון דולר ועובדיה עברו לעבוד על פרויקט של ממשק שליטה חדשני לטלוויזיה, שנגנז גם הוא בסופו של דבר.