הרכישה הראשונה של גוגל פייבר תאפשר לה להרחיב את פעילותה כספקית אינטרנט
גוגל פייבר רכשה את חברת WebPass, שמתחמה בהקמת תשתיות תקשורת מהירות בסביבות אורבניות, במטרה להרחיב את הפעילות ולהניח תשתיות בערים נוספות ברחבי ארה"ב
גוגל פייבר, כיום חברה נפרדת ועצמאית תחת תאגיד אלפבית, הודיעה אמש (ד') על כוונתה לרכוש את החברה הראשונה שלה: WebPass, חברה אמריקאית צעירה המתמחה בהקמת תשתיות תקשורת מהירות במיוחד בתוך סביבות אורבניות. גוגל פייבר אמרה שהרכישה תאפשר לה להרחיב במהירות את פריסת רשת התקשורת שלה. סכום הרכישה לא נמסר.
- כשהמוזיקה נגמרת: טיילור סוויפט ופול מקרטני נגד גוגל
- תתחילו לדאוג: חמש סיבות להאטה בהייטק
- גוגל מציגה מתחרה ל-Wix עבור עסקים קטנים
גוגל השיקה את פרויקט פייבר ב-2011, לפני שהפכה לאלפבית. בהתחלה, פייבר היה אמור להיות ניסוי מקומי בתשתיות סיבים אופטיים שאפשרו לכל תושבי קנזס סיטי לקבל מהירויות גלישה של עד 1 גיגה-ביט באמצעות רשת סיבים אופטיים. עבור ארצות הברית, שסובלת מהזנחה לאומית בתשתיות התקשורת, מדובר היה פריצת דרך אדירה.
בסופו של דבר, גוגל אף החלה לפעול לא רק כספקית תשתיות אלא גם כספקית אינטרנט (ISP) דרך גוגל פייבר, ומאז הרחיבה את הפריסה של הפרויקט למספר אתרים נוספים, ביניהם אטלנטה ואוסטין. כאשר גוגל החליטה לבנות את עצמה מחדש כתאגיד אלפבית, הפרויקט הפך לחברה עצמאית ומכניסה, עם למעלה מ-150 אלף לקוחות ברחבי ארצות הברית. לפי ההערכות, גוגל פייבר הכניסה 100 מיליון דולר במהלך 2015.
במידה והרגולטורים יאשרו את העסקה (היא דורשת אישור ממשרד התקשורת האמריקאי מכיוון שמדובר בפועל במיזוג של ספקיות תקשורת), זאת תהיה הפעם הראשונה שגוגל פייבר רוכשת חברה באופן ישיר מאז הפיצול, ואחת הפעמים הראשונות שחברת-בת של תאגיד אלפבית שהיא אינה גוגל רוכשת חברה.
גוגל פייבר, כמו ספקיות אינטרנט אחרות בארצות הברית, סובלת מקשיים רגולטוריים ומכך שרוב הערים המרכזיות בארצות הברית (ובמיוחד הפרברים) סובלים מתשתיות מיושנות במיוחד. חברת WebPass פיתחה טכנולוגיה שמסתמכת על שילוב של שידור אלחוטי, שידור מנקודה לנקודה וסיבים אופטיים על מנת לפרוס תשתיות מהירות במרכז ערים בעלות נמוכה יחסית.
WebPass מתמחה בשוק שמאוד מעניין את גוגל פייבר – בנייני מגורים ומשרדים. הטכנולוגיה שלה מבוססת לא על הקמת נקודות גישה בכל דירה ומשרד, אלא על נקודת תקשורת אלחוטית אחת שמשרתת את כל המשתמשים המקומיים. זהו שוק שגוגל מתקשה לחדור אליו, מכיוון שבמקרים רבים ספקיות אינטרנט קיימות כגון טיים וורנר וקומקאסט מציעות לכל תושבי הבניין הסכם קבוצתי שכובל אותם לספקיות במשך שנים ארוכות.
WebPass פועלת כעת בסן פרנסיסקו, סאן דייגו, מיאמי, בוסטון ושיקגו ויש לה "עשרות אלפי לקוחות". רכישת החברה תאפשר לגוגל לא רק להכנס לערים אלו, אלא גם לחדור לערים חדשות בקלות.