"טוויטר הרבה יותר חזקה בישראל ממה שנדמה"
רואן ברנט, מנהל בכיר בטוויטר, אומר ל"כלכליסט": "האתגר שלנו בשוק הישראלי כעת הוא לעמוד בביקוש הרב מצד חברות שרוצות לעבוד איתנו"
חלק משמעותי באסטרטגיית החזרה לצמיחה של טוויטר הוא הרחבת שיתופי הפעולה עם גופי מדיה כדי להבטיח שמשתמשיה יזכו לתכנים עשירים יותר בפיד וכדי לבסס את נוכחותה בתחום השידורים החיים. דוגמאות לכך הן שידור משחקי ה־NFL של ימי חמישי שהחל בספטמבר במסגרת חוזה שטוויטר חתמה עם ליגת הפוטבול וסיקור, בשיתוף CBS, של שתי ועידות המפלגות הגדולות בארה"ב.
- וול סטריט ננעלה בירידות: טוויטר עלתה ב-0.6%
- מחוסר עניין לציבור: טוויטר מחסלת את אפליקציית הווידיאו Vine
- טוויטר עקפה את התחזיות לרבעון השלישי - תפטר 9% מהעובדים
גם בישראל החלה החברה לתור אחר שיתופי פעולה כאלו עם המינוי של העיתונאי לשעבר דוד אברהם לטיפול בנושא, שהניב עד כה שני סשנים של שאלות ותשובות בין דמויות ציבוריות לגולשים, האחד עם הנשיא רובי ריבלין והשני עם שגריר ארה"ב בישראל דן שפירו. בתחילת החודש ביקר בארץ מנהל פיתוח השוק רואן ברנט, שסיפר ל"כלכליסט" על הצעדים החדשים של החברה בישראל.
"בשנים הראשונות לקיומה הצמיחה של טוויטר בישראל היתה אטית יחסית, אבל מאז הבחירות האחרונות אנחנו רואים התעוררות מוחשית, עם קהל רחב שמגיע להתעדכן דרכנו בחדשות. טוויטר הפכה לגורם שמשפיע על הליין־אפ של מהדורות חדשות בישראל", הוא אומר. טוויטר לא חושפת נתונים על שווקים ספציפיים, אבל ברנט מבטל טענות שלפיהן מספר הישראלים הפעילים בטוויטר אינו עולה על 20 אלף: "גורמי צד ג' שמנסים לנתח את הפעילות בטוויטר רחוקים כמעט תמיד מנתוני האמת.
המתודולוגיה שלהם מתבססת על ספירת ציוצים, אבל יש הרבה משתמשים שנכנסים כדי לקרוא ולא נספרים והרבה תכנים מופצים גם מחוץ לפלטפורמה בהטמעה באתרים אחרים. האימפקט של ציוץ משמעותי בודד יכול להיות עצום". על פי נתונים שהגיעו לידי "כלכליסט", הניב הסשן של ריבלין כ־700 אלף חשיפות, פי 30 ממספר עוקביו.
במהלך מפגש הגולשים הווירטואלי שהחברה עזרה לארגן עבור ריבלין נשאל הנשיא שאלות כמו "מה הפתרון לבידוד הישראלי במזרח התיכון?" ו"האם תסכים לחון את אלאור עזריה?" חלק מתשובותיו סופקו בסרטונים פרונטליים קצרים. "נשמח לראות יותר תכני וידאו מופקים על ידי המשתמשים שלנו, והיו לנו לאחרונה שיחות מעניינות בנושא עם כמה גורמים בישראל. אני עובד בטוויטר כבר 4.5 שנים, ומעולם לא ראיתי ביצוע מהיר כל כך כמו מה שנעשה בנושא הווידאו החי", הוא אומר.
לדברי ברנט, מטרת הפעילות בישראל היא לפעול עם יוצרים במרחב הדיגיטלי וגורמים מתחום הבידור כדי להגדיל את החשיפה לטוויטר. "יש לנו עוד הרבה עבודה לעשות, ואנחנו משקיעים מאמץ בהקניית כלים טובים יותר לשותפים שלנו, כאלו שיעזרו להם לפרסם תכנים אפקטיביים יותר ולהיות מודעים לנתונים דרך כלי אנליטיקה ולעקוב טוב יותר אחרי הפיד, כמו טוויטדק" (ממשק ניהול מתקדם יותר לטוויטר). הוא מבהיר כי יוצרי התוכן בארץ יכולים לצפות בעתיד לקבל גישה לתוכנית שיתוף הרווחים אמפליפיי פבלישר, שמופעלת מאז אוגוסט בארה"ב ומאפשרת למשתמשים ולגופים שמפרסמים תכני וידאו לקבל חלק מהכנסות הפרסום.
"השימוש בטוויטר עבור גופי מדיה לא דורש בהכרח השקעה רבה", מדגיש ברנט. "במקרה של גופי חדשות לדוגמה זה דורש פשוט מינוף נכון של העבודה שהעיתונאים כבר עושים. טוויטר יכולה להוות ליצרני תוכן ערוץ הפצה חדש, לעזור להם להגביר את האינטראקציה עם הקהל ולחזק מותגים. האתגר הגדול שלנו בשוק הישראלי הוא להצליח להיענות לביקוש הרב מצד חברות שרוצות לעבוד איתנו, ולהפוך לפלטפורמה שתהיה כמה שיותר רלבנטית לצורכיהן".