מחקר: שני שליש ממשתמשי האינטרנט בעולם גולשים ברשת מצונזרת
הדו"ח השנתי של ארגון "פרידום האוס" קובע כי חלה החמרה בפיקוח הממשלתי על הגישה לאינטרנט זו השנה השישית ברציפות. סין היא המדינה המפרה את חירויות הפרט באופן הבוטה ביותר והצנזורה על הרשתות החברתיות במגמת הקצנה
- בוכה או צוחקת? הרשת מגיבה לתוצאות הבחירות
- רשת יצורי הפרא: הימין האמריקאי מאתגר את גבולות חופש הביטוי
- הממשלה אישרה הצעת חוק שתחייב ספקיות אינטרנט לחסום גישה לאתרי פורנו
המדינה בה חלה ההתדרדרות החריפה ביותר בחופש הביטוי והשימוש ברשת היתה אוגנדה, בה צמצמה הממשלה את חירויות הפרט באינטרנט לקראת הבחירות לנשיאות במחצית הראשונה של 2016, ואחריה ברשימה בנגלדש, קולומביה, אקוודור ולוב. גם ברוסיה, טורקיה, מצרים, איטליה ודרום קוריאה חלה ירידה בחירויות הפרט ברשת. ב-34 מהמדינות בדו"ח, יותר ממחציתן, ניכרה בשנה האחרונה מגמה שלילית.
צנזורה חריפה במיוחד מוטלת על הרשתות החברתיות, כאשר ב-38 מדינות נעצרו אזרחים בשל פרסומים במדיה החברתית במהלך השנה האחרונה, עליה של 50%לעומת 2013. 27% מאוכלוסיית העולם נתונה תחת איום של מעצר במקרה של פרסום, שיתוף או אפילו ביצוע לייק לתכנים בפייסבוק. כאשר יותר ויותר ממשלות שמות על הכוונת גם אפליקציות מסרים כמו ווטסאפ או טלגרם. בין העילות למעצר אפשר היה למצוא פוסט של אזרח תאילנד שצחק על כלב המחמד של המלך לפוסטים שהוגדרו כ"הפצת אתיאיזם" בערב הסעודית.
הדו"ח התבסס על מידע שנאסף מיוני 2015 ועד מאי 2016, ונותח על ידי צוות של 70 חוקרים שמרביתם חיים במדינות אותן הם סקרו. במדינות המכוסות בדו"ח מתגוררים 88 אחוזים מאוכלוסיית כדור הארץ.