$
פטנטים וקניין רוחני

ביג דאטה זה הכול: סייבר, בנקאות, מסחר, מוזיקה, החיים עצמם

כל השמות הגדולים בעולם הביג דאטה על במה אחת בוועידת Mind The Data של "כלכליסט" בשבוע הבא בתל אביב. גם קותימן יהיה שם

עומר כביר 17:3321.11.16

ועידה ראשונה מסוגה מבחינת היקפה ועומקה שנערכת בישראל, תתמקד בביג דאטה, תציג את המגמות, החברות והדוברים המובילים בתחום ותחבר בין אנשי עסקים מובילים, בכירי תעשיית ההייטק, יזמים, מנכ"לי סטרטאפים, אנשי קרנות הון סיכון ונציגי חברות טכנולוגיה ותקשורת. הוועידה שתיערך ב-29 בנובמבר במלון דייוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב, תביא לקדמת הבמה את הנושאים החמים ביותר באחד מהתחומים החשובים ביותר בעולם הטכנולוגיה. ביג דאטה עומד מאחורי כל המוצרים והשירותים שיעצבו את החיים שלנו בעשורים הקרובים - החל מצ'טבוטים ובינה מלאכותית, עבור בבתים חכמים שמתאימים את עצמם להתנהגות הדיירים ועד למכוניות אוטונומיות.

 

להרשמה לוועידת Mind The Data של "כלכליסט" - לחצו כאן

 

יובל דיסקין, ראש השב"כ בין השנים 2005-2011, ושותפיו צפריר כץ, לשעבר ראש אגף טכנולוגיה בשב"כ, וד"ר תמיר בכור, לשעבר ראש אגף מחשוב ומידע בשב"כ, העוסקים בחמש השנים האחרונות בייעוץ טכנולוגי בתחום הסייבר סקיורטי לתאגידים בינלאומיים, הקימו לאחרונה את "סיימוטיב טכנולוג'יס" יחד עם קבוצת פולקסווגן העולמית. החברה עוסקת בפיתוח מוצרים ופתרונות בתחום הסייבר סקיורטי לתחום הרכב. דיסקין מכהן כיו"ר החברה, כץ כמנכ"ל וד"ר בכור מוביל את האסטרטגיה ופיתוח עסקי גלובאלי.

 

החברה מורכבת מקבוצת מומחי סייבר סקיורטי ואנשי פיתוח ישראלים הנחשבים למובילים בתחומם ואשר צברו ידע רב וייחודי בשנים האחרונות בתחום הסייבר סקיורטי בתעשיית הרכב. סיימוטיב עוסקת בפיתוח פתרונות טכנולוגיים מתקדמים לאבטחת מערכות תוכנה וחומרה עבור הדור הבא של מכוניות מקושרות לאינטרנט (Connected Cars) ולשירותיי מובייל, ולתחום המתפתח במהירות בתעשיית הרכב העולמית של רכבים אוטונומיים ללא נהג.

 

בצד ההזדמנויות הרבות שמאפשר החיבור של הרכבים עם רשת האינטרנט והמובייל, גוברים באופן משמעותי גם הסיכונים הנשקפים ממגוון רחב של איומי סייבר. ברכבים המקושרים לרשת יש מספר רב של ממשקים החשופים להתקפות סייבר זדוניות. באמצעות החברה המשותפת, פולקסווגן תעמיק את יכולותיה בתחום סיייבר סקיורטי.

יובל דיסקין יובל דיסקין צילום: ירון ברנר, ynet

 

אחד הדוברים המרכזיים בוועידה יהיה פרופ' יואב שוהם, מדען ראשי בגוגל וחבר הפקולטה למדעי המחשב באוניברסיטת סטנפורד. שהם, בוגר הטכניון וייל, נחשב לאחד המומחים הגדולים בעולם בתחומי הביג דאטה, בינה מלאכותית ותיאוריית המשחקים. הוא חתן פרס ACM – AAAI על שם אלן מקניל, שמוענק למדענים שלפעילותם המחקרית היתה השפעה רחבה על מדעי המחשב.

מימין יואב שוהם, אופיר קותיאל (קותימן), מיכל צור ויותם כהן מימין יואב שוהם, אופיר קותיאל (קותימן), מיכל צור ויותם כהן

 

IBM נחשבת לאחת החברות החשובות בעולם הביג דאטה והבינה המלאכותית. פעילותה בתחום זכתה לפרסום רב הודות למחשב-העל ווטסון, שנצח יריבים אנושיים בשעשעון הטריוויה ג'פורדי, אך החברה עוסקת בתחומים רבים הקשורים לנושא ומובילה שילוב יישומי ביג דאטה במגוון תעשיות. בתוך החברה, אחד הגורמים החשובים בתנופה של IBM בתחום הוא דוד בר, שמנהל את פעילות האנליטקיס של IBM בישראל ואחראי על פיתוח הכלים שמאפשרים לחלץ תובנות שימושיות מתוך הררי מידע, ידגים על הבמה את עבודתו של ווטסון ויסביר על השלכותיו על חיי היומיום שלנו.

 

שחקנית משמעותית נוספת בתחום היא ענקית התוכנה אורקל, שפעילותה מתמקדת בפיתוח טכנולוגיית מאגרי מידע ומערכות מחשוב בענן לארגונים. בעולם זה, מערכות שמספקות יכולות ניהול ויצירת תובנות מביג דאטה כבר הפכו לרכיב הכרחי בדרישות הסף של לקוחות רבים. נייל מנדלסון, סגן נשיא אורקל לביג דאטה, יגיע לוועידה כדי להסביר למה מידע יכול להיות יותר יקר ערך מכסף מזומן.

 

מימין נייל מנדלסון, שמוליק סיטון, עדי עזריה ואילנית אדסמן מימין נייל מנדלסון, שמוליק סיטון, עדי עזריה ואילנית אדסמן

 

משתתף מרכזי נוסף הוא שמוליק סיטון, מנהל תחום ביג דאטה בסאפ בישראל. סאפ נחשבת גם היא לאחת השחקניות המרכזיות בשוק הארגוני בכל מה שנוגע לביג גאטה, אבל בוועידה יחרוג סיטון מתחום הפעילות המיידי שלו וידבר על שילוב של ביג דאטה בעולם הספורט, ואיך ניתן לפתח מודלים סטטיסטיים שישמשו שחקנים ומאמנים לקבלת החלטות על המגרש בזמן אמת.

 

Voyager Labs, שבראשה עומד אבי קורנבלום, מפתחת פלטפורמת מחשוב שאמורה להבין התנהגות אנושית, באמצעות ניתוח מיליארדי פרטי מידע שונים שנאספו מרשתות חברתיות ומקורות שונים. התובנות שמייצרת המערכת מסייעות ללקוחותיה ללמוד על התנהגותם של משתמשים פרטיים וקבוצות, ולהגיב בזמן אמת להתרחשויות גלובליות. קורנבלום יסביר בוועידה איך מידע שנאסף על קבוצה גדולה של משתמשים יכול להסביר מה המשתמש הבודד עלול לעשות, ולהפך.

 

כדי לנתח את השינויים שמחולל ביג דאטה בתחום הקמעונאות הזמנו לוועידה את מייסד Sisense, עדי עזריה. החברה שהקים יצרה מערכת בינה עסקית מבוססת ביג דאטה שנצאת בשימוש רחב שוק הקמעונאי.

 

מימין: אילן צחי, תמר יסעור, דניאל קופל ודיוויד שפירו מימין: אילן צחי, תמר יסעור, דניאל קופל ודיוויד שפירו

 

יותם כהן, מייסד Wibbitz, יצר פלטפורמה שנשמעת דמיונית, ושמאפשרת לגופי תוכן לקחת תוכן טקסטואלי ובכמה לחיצות כפתור להפוך אותו לסרטון וידיאו עשיר שמשלב מוסיקה וכיתובים. בין לקוחות החברה נמנות ענקיות תוכן דוגמת CBS, טיים, USA Today, לה פיגארו ו-TMZ.

 

כהן ישתתף בפאנל על שימוש בביג דאטה בעולם התוכן, בו תיקח חלק גם ד"ר מיכל צור, מייסדת ונשיאת Kaltura, אחת מפלטפורמות הווידיאו החשובות בעולם שזוכה לתשומת לב רבה הודות לשירותים משולבי ביג דאטה היא מציעה ללקוחותיה. כן ישתתפו בפאנל סמנכ"ל התפעול של זאפ גרופ, תרי ישכיל; קטיה גולדשטיין, מנכ"לית Evolita – הסטארט-אפ הישראלי שכונה המתחרה של ווטסון; ואור עופר, מנכ"ל SimilarWeb, שמנתח תעבורת גולשים ומשתמשים בווב ובמובייל.

 

כדי להסביר איך ביג דאטה ישנה תחומים מגוונים ובלתי צפויים בקרב חברות עסקיות ומשתמשים קצה הזמנו שורה של בכירים מחברות שעוסקות בתחום על מנת לתת שורת הרצאות קצרות בסגנון TED על ההשפעה של ביג דאטה בתחומם. מורן בן גיגי, דירקטור וראש תחום דאטה ואנליטיקס ב-KPMG יספר איך ארגונים ברחבי העולם מייצרים ערך עסקי מנתונים שיושבים ברשת. כן יציג בן גיגי פתרונות טכנולוגיים מבוססים על למידת מכונה שמאפשרים לנתח מגמות ולייצר תחזיות.

 

מימין: אור עופר, אייל גורה, זיו קציר ומורן בן גיגי מימין: אור עופר, אייל גורה, זיו קציר ומורן בן גיגי

 

בין אלו נמנה אייל גורה, מייסד ויו"ר Zebra Medical, שידבר על השפעת הביג דאטה על תחום הרפואה. זברה מפתחת מערכת שתוכל למסור אבחנה רפואית מיידית ומדויקת על באמצעות מנוע זיהוי תמונות מתקדם שיוכל לנתח צילומי רנטגן, MRI ועוד. לצורך כך יצרה החברה את אחד ממאגרי המידע הרפואי האנונימי הגדולים בעולם, שכולל תמונות רפואיות ומידע קליני, ואשר משמש אותה לצורך בניית המערכת.

 

סכנות והבטחות בסייבר

 

סוגיית הסייבר בעידן הביג דאטה תידון בפאנל שבו ישתתפו נציגים של כמה מהחברות המובילות בתחום: עידן טנדלר, מייסד ומנכ"ל Fortscale, שמנטרת פעילות משתמשים על מנת לאתר התנהגות חשודה; ניר גיל, מייסד וסמנכ"ל הטכנולוגיות של CyberX, שמספקת לארגונים מערכת לזיהוי ניסיונות חדירה; ואלון ארבץ, מייסד ומנהל הפעילות בישראל של Insights, שמספקת לארגונים התראות על סכנת פריצה למערכות המחשוב שלהם.

 

ביג דאטה גם יכול להביא לצרות גדולות בכל הנוגע לאבטחת מידע, ומנגד לסייע ביצירת מערכות הגנת סייבר טובות יותר. על ההתמודדות עם שני אלמנטים מנוגדים אלו ירצה סמנכ"ל הטכנולוגיות של Verint, זיו קציר.

 

כמנכ"ל זאפ גרופ, עומד אילן צחי בראש אחד הגורמים המשפיעים ביותר בעולם הסחר המקוון בישראל, וכזה שעושה שימוש בביג דאטה (בעיקר במנוע השוואת המחירים של הקבוצה) שנים לפני שהמונח הפך לביטוי חם. בדבריו הוא יסביר איך ביג דאטה יכול לסייע לא רק לחברות אלא גם לצרכנים.

 

ביג דאטה יכול להשפיע גם על תחומים מסורתיים, כאלו שקיימים כבר מאות או אלפי שנים. למשל, משלוחים ימיים. עמי דניאל, מייסד ומנכ"ל Windward, שמפתחת מערכת גלובלית לניטור ספינות וציי ענק בזמן אמת, יסביר איך מחשב שיושב בקליפורניה יכול להשתמש בביג דאטה על מנת לייעל את פעילותו של צי סחר שמפליג בכל העולם.

 

תחום מסורתי נוסף שיכול לזכות להטבות מביג דאטה הוא החקלאות. מנכ"ל Prospera, דניאל קופל, יסביר איך החברה שלו עושה שימוש בביג דאטה כדי לסייע לחקלאים להתמודד עם מזיקים ומחלות ולייצר יבולים טובים יותר.

 

ניצול מיטבי של מידע פיננסי

 

תחום הפינטק נחשב לאחד התחומים שיכולים לרשום את ההטבות המרביות ביותר משימוש בביג דאטה, לאור המידע הפיננסי הרב שכבר קיים ושנוצר מדי יום. ניתוח מידע זה ושימוש נכון בו יכול להשפיע על בנקים, שוקי הון ואינספור תחומי פעילות אחרים. תמר יסעור, ראש החטיבה לבנקאות דיגיטלית וסגנית נשיאת בנק לאומי, תדבר על ההזדמנויות והאתגרים בתחום עם עורכת "כלכליסט", גלית חמי.

 

כן יוקדש לנושא פאנל מיוחד, שבו ישתתפו דוד שפירא, מנכ"ל Earnix, שמפתחת פלטפורמה לניתוח ואופטימיזציה של מחירים בעבור תעשיית הביטוח והבנקאות; עובד הרר, סגן נשיא בכיר למו"פ בחברת הסייבר לתחום הביג דאטה, Thetaray ; מיקה מצגר-ברמן, סמנכ"לית מוצר בחברת המימון Behalf ; ואילנית אדסמן, שותפה ומנהלת מחלקת ייעוץ סיכונים פיננסים ופינטק ב-KPMG.

 

היוצר אופיר יקותיאל, שמוכר יותר בשם הבמה שלו קותימן - אחד מהכוכבים הראשונים והגדולים ביותר של יוטיוב - יתארח בוועידה. קותימן זכה לחשיפה ציבורית רחבה באמצעות יצירת סרטונים בהם הוא משלב קטעי וידיאו נפרדים של מוזיקאים שונים לקליפ מרשים ולא פעם גם מרגש. עבודתו של קותימן מדגימה שביג דאטה הוא לא רק משהו שרלוונטי לחברות טכנולוגיה, אלא תחום פעילות בעל השלכות רחבות ובלתי צפויות על חיי היומיום ותרבות הפנאי.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x