$
חדשות טכנולוגיה

מה מתכננת סנאפצ'ט לסטארט־אפ מכפר יהושע

רכישת סימאג'ן הישראלית בידי אפליקציית שיתוף התמונות, שנחשפה אתמול ב"כלכליסט", תשמש אותה ככל הנראה להעשרת הפילטרים שמשתמשיה מוסיפים לסרטונים. מנהל מאיץ הסטארט־אפים שאימץ אותה: "הטכנולוגיה של סימאג'ן כמה דרגות מעל המתחרים"

נמרוד צוק 08:3026.12.16

מה הוביל את סנאפצ'ט, אפליקציית התקשורת חביבת הצעירים של אוון שפיגל, לבחור בסטארט־אפ קטן ועד כה עלום למדי ממושב כפר יהושע כבסיס למרכז הפיתוח העתידי שלה בישראל? זו השאלה שמעסיקה לא מעט אנשים בתעשיית הסטארט־אפים הישראלית מאז נחשפה אתמול (א') ב"כלכליסט" העסקה למכירת חברת המציאות הרבודה סימאג'ן מדיה (Cimagine Media) ב־30–40 מיליון דולר. 

סימאג'ן הוקמה ב־2012 בידי שלושה שותפים - המנכ"ל יוני נבו, שמילא לפני כן כמה תפקידים בכירים ב־ECI טלקום ובאמדוקס; ניר דאובה, שהיה מנהל המוצר הראשי בחברת התקשורת טלקו סיסטמס, ומנהל הטכנולוגיה עוזי אגרי. המטרה הראשונה שלהם היתה לבנות אפליקציית מציאות רבודה לתעשיית הריהוט ועיצוב הפנים, שתאפשר ללקוחות לדמות כיצד ייראה פריט מסוים בסלון הפרטי שלהם על גבי הטלפון או הטאבלט. לא מעט חברות בשוק מציעות פתרונות דומים, אבל רבות מהן מתקשות להשביע רצון ולהפוך מגימיק חביב לכלי מכירות אמיתי.

משרדי החברה בכפר יהושע משרדי החברה בכפר יהושע צילום: רותי תובל

 

מייסדי סימאג'ן בחרו לוותר על הדרך הפרימיטיבית והשכיחה למיקום פריטים וירטאוליים בעולם הממשי - הצבת "מרקר" פיזי, קלף נייר עם סימן מסוים או אלמנט אחר שקל לתוכנה לזהות, במקום המבוקש - לטובת מסלול שאפנתי יותר: באמצעות אנשי פיתוח בעלי מומחיות בתחומי הראייה הממוחשבת ועיבוד התמונה בזמן אמת הם יצרו טכנולוגיה שיודעת לסרוק את החדר במהירות ולמקם את העצם בחלל אוטומטית.

 

בחברה הושקעו כמה מיליוני דולרים, בין השאר על ידי הקרנות פלאס ונצ'רס, 2B Angles, חממת הסטארט־אפים אקספלור דרים דיסקבר, קרן iVentures אסיה, קרן טיטניום וקרן ההשקעות במימון המונים OurCrowd. את אחת התפניות המרכזיות בדרכה העסקית היא עשתה כאשר זכתה לשתף פעולה עם קוקה־קולה דרך מאיץ הסטארט־אפים הישראלי של החברה (The Bridge), דבר שעזר לה להבין כיצד ליישם את הטכנולוגיה שלה בענפים מלבד תחום הריהוט ולהשיג לקוחות גדולים כמו קוקה־קולה עצמה, חברת המסחר האלקטרוני הבריטית שופ דיירקט, רשת חנויות הכלבו הבריטית ג'ון לואיס וערוץ הקניות האמריקאי HSN.

 

"סימאג'ן הגיעו אלינו עם פתרון לשיווק רהיטים. הפכנו לשותף עסקי וללקוח שלהם ועזרנו להם להתרחב לוורטיקלים נוספים ולהגיע בתוך שנה אחת ל־25 שווקים ברחבי העולם", סיפר ל"כלכליסט" גבי צ'רטוק, מנהל תוכנית האצת הסטארט־אפים של קוקה־קולה בישראל. "סיבה אחת לעניין של סנאפצ'ט בהם היא טכנולוגיית המציאות המוגברת ללא מרקר שלהם, שמצויה לדעתי כמה דרגות מעל המתחרים. סיבה שנייה היא היכולת שלה לפעול כפלאג אנד פליי אצל הלקוחות - 24 שעות וזה באוויר. סיבה נוספת היא הצוות הטכנולוגי החזק שלהם, שהגיע ממקומות כמו רפאל ו־IBM. בניגוד להרבה אחרים, בסימאג'ן התמקדו מראש בפתרונות ל־B2B, ואחרי ההתנסות עם קוקה־קולה וחברות גדולות אחרות הם כבר יודעים איך לעבוד מול לקוחות גדולים", אומר צ'רטוק. "מדובר בקיבוצניקים, אנשים מקצוענים וצנועים שלא מתעסקים בבלבולי מוח ויודעים איך לבצע".

 

מסנאפצ'ט וסימאג'ן סירבו עד כה להתייחס לעסקה, כך ששאלת העניין של אפליקציית שיתוף התמונות בטכנולוגיה הזאת היא בעיקר נושא לספקולציות בשלב הנוכחי. ככל הנראה הרכישה תשמש את סנאפצ'ט לאיוש צוות הפיתוח שלה כדי להאיץ את פיתוחם של פיצ'רים חדשים; סנאפצ'ט תשתמש בטכנולוגיה שלה כדי להעשיר את התכנים ששותפי התוכן שלה מציעות למשתמשים; האפליקציה תהיה כלי נוסף בארסנל כלי הפרסום שהיא מספקת ללקוחות. כמו כן ייתכן שבסנאפצ'ט מעוניינים בטכנולוגיה של סימאג'ן כדי להעשיר או לשפר את הפילטרים שמשתמשיה מוסיפים לסרטונים, פיצ'ר שהפך לאחד הפופולריים והמזוהים ביותר עם החברה, וזוכה לאחרונה לתחרות גוברת באפליקציות כמו פייסבוק ואיסטגרם.

 

סנאפצ'ט מצויה בחודשים האחרונים בבליץ של רכישות, בעיקר בתחומי הפרסום והמובייללפי דיווחים, היא בדרך להנפקה בתוך חודשים ספורים, והרכישות הללו, לצד שחרור של פיצ'רים חדשים ועסקאות מדיה ותוכן עם חברות כמו דיסני וטיים וורנר, אמורות להביא אותה לשם עם גרף צמיחת משתמשים תלול.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x