פורצי הדרך
פושעים היזהרו: רחפן הבאט-בוט מגיע לשמי העיר
זה נשמע כמו קוריוז אבל טכניקת הטיסה של העטלפים אתגרה את מהנדסי התעופה שנים. לרחפן החדש 40 מפרקים בכל כנף והיכולת להפעיל כל אחת באופן עצמאי
צוות חוקרים של מעבדות JPL היוקרתיות של NASA פרסמו מחקר בו הם מראים שהצליחו לפצח את אופן הטיסה של עטלפים. במחקר שפורסם לציבור אתמול (ד'), החוקרים מראים שניתן יהיה בעתיד לפתח רחפנים וכלי טיס שיעשו שימוש במכניקת הטיסה של היונקים המעופפים.
- אלפבית מחסלת את פרויקט הרחפנים הסולאריים שלה
- קוואלקום הציגה טכנולוגיה שמאפשרת לרחפנים ללמוד את סביבתם בזמן אמת
- בשב"ס מודאגים: העולם התחתון ינסה להבריח נשק לבתי הסוהר באמצעות רחפנים
אם כיום קל למדי לפתח רחפנים או כלי טיס שיחכו את אופי הטיסה של ציפורים או חרקים. כנפי העטלף עם כ-40 מפרקים שונים היוו אתגר לא פשוט. הצוות הצליח לפתח רחפן דמוי עטלף כהוכחה למחקר, המפרקים הודפסו במדפסת תלת ממד ועצמות הכנפיים נבנו מסיבי פחמן.
הבאט-בוט שוקל רק כ-93 גרם וממברנת הסיליקון שמחליפה את עור הכנפיים היא בעובי של כ-56 מיקרון. היתרון של השימוש ברחפני עטלף הוא היכולת להשתמש בכל כנף באופן עצמאי, מה שמאפשר לרחפן לבצע תמרונים מסובכים, כמו גם טיסה שקטה הרבה יותר מאשר עם רחפנים מבוססי רוטור.
יתרון מהותי נוסף הוא החיסכון בחיי הסוללה שתאפשר לרחפן כזה טווח טיסה וזמן שהות באוויר גדולים בהרבה מרחפנים זעירים מקבילים, שברובם לא מסוגלים להחזיק יותר מכמה עשרות דקות באוויר. הבאט-בוט מיועד בשלב הראשון ככלי טיס לסביבה אורבנית והוא ישמש בעיקר למשימות חיפוש והצלה. השלב הבא עבור החוקרים יהיה פיתוח היכולת להיצמד לקירות אנכיים, שתאפשר לרחפן לשמש גם במשימות מעקב בבניינים.