בית המשפט הכריע: גוגל חייבת למסור מידע לקוחות שמאוחסן מחוץ לארה"ב
ההחלטה החדשה מנוגדת להחלטה שניתנה במקרה דומה בו הייתה מעורבת מיקרוסופט וקובעת שהעברת אימיילים של משתמשים שמאוחסנים מחוץ לארה"ב אינה מפרה את הפרטיות
גוגל חייבת לציית לצווי חיפוש שמורים לה להעביר מידע לקוחות שמאוחסן מחוץ לארה"ב – כך פסק בסוף השבוע בית משפט פדרלי בפילדלפיה. מדובר בהחלטה הפוכה לזו שנתן בית משפט פדרלי לערעורים בתיק דומה שבו מוערבת מיקרוסופט.
- גוגל מכרה את חטיבת הלוויינים שלה בתמורה לאחוזים בחברה הרוכשת
- האם לסנאפ רק טריק אחד?
- גוגל הימרה על מכשירים וסוף סוף זה השתלם לה
התיק עוסק בדרישה של ה-FBI לקבל לידיו אימיילים של משתמשים גוגל, שמאוחסנים במרכזי מידע מחוץ לארה"ב. לפי דיווח של רויטרס, השופט בתיק, תומאס רויטר, פסק שבהעברת המידע מחו"ל אין הפרה של הפרטיות. "אף שבאחזור מידע אלקטרוני שמאוחסן בחו"ל יש פוטנציאל לחדירה לפרטיות, הפגיעה בפרטיות בפועל מתרחשת בעת חשיפת המידע בארה"ב".
מגוגל נמסר בתגובה: "השופט חרג מהתקדים, ואנחנו מתכננים לערער על ההחלטה. נמשיך לפעול נגד צווים רחבים".
ביולי שעבר פסק בית המשפט הפדרלי לערעורים בניו יורק שלא ניתן לחייב את מיקרוסופט למסור לרשויות החוק בארה"ב אימיילים שמאוחסנים בשרתי החברה באירלנד. בסוף ינואר שב בית המשפט לבחון את ההחלטה, והחליט להותיר אותה על קנה. בדיונים בבית המשפט הסתמכה גוגל על התקדים של מיקרוסופט, וטענה בין היתר שצייתה לצו בכך שמסרה לרשויות מידע שהיא יודעת שאוחסן בארה"ב.